19.11.2019

Προγραμματισμός 2019-2020 -Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σταύρος Σ. Τσακίρης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2019-2020 ξεκινά με νέους συνεργάτες και διακεκριμένα έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας επί σκηνής, με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση του θεάτρου με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και συμπαραγωγές με άλλους ελληνικούς θεατρικούς οργανισμούς, η ερευνητική και ψυχαγωγική του δραστηριότητα, η επένδυση σε έργα υποδομής και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους, οι μεταφράσεις αρχαίου δράματος και ξένης δραματουργίας και οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, εδραιώνουν την παρουσία του θεάτρου όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά σε όλο τον ελληνικό χώρο. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην Κεντρική και Παιδική Σκηνή, παράλληλα με το Άρμα Θέσπιδος , το Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης, την Όπερα και τις δράσεις του Προγράμματος INTERREG καλλιεργώντας την καινοτομία και τον πειραματισμό και συμβάλλοντας στον Πολιτισμό της Πόλης. *Οι παράλληλες δράσεις για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη του 2020. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δράσεων.

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

θέατρο των πολιτών

19.03.2014

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων διοργανώνει σεμινάριο υποκριτικής τέχνης για τους πολίτες της Πάτρας άνω των 30 ετών.
Το σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι-Όθωνος Αμαλίας 6, στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2014.
Ωρες διδασκαλίας : Παρασκευή από  20:00 έως 23:00    &
                             Σάββατο-Κυριακή  από  18:00 έως 22:00
Διδάσκουν: Θοδωρής Αμπαζής,  Ελένη Μποζά ,  Νίκος Γιαλελής.
Πληροφορίες-συμμετοχή στο τηλέφωνο :2610 623730 
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας .
Η παρακολούθηση του θεάτρου των πολιτών είναι δωρεάν.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός της λειτουργίας της Ανώτερης Δραματικής Σχολής στην οποία φοιτούν ήδη 44 φοιτητές,  το θέατρο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εκπαιδευτικό του ρόλο, διοργανώνει σεμινάρια , θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών , το τμήμα Θεατρικών Σπουδών αλλά και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.