ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων .

Από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ

26.5.2016

Τα  παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων παρουσιάζουν τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων,  την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 20.00.
Πρόκειται για την γνωστή και τρυφερή ιστορία των παιδικών μας χρόνων
που παρουσιάζεται επί σκηνής με την σκηνοθετική επιμέλεια της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη .
Την μουσική έχει γράψει ο Χρίστος Γιαννόπουλος και τα   σκηνικά - κοστούμια η Βάλια Ψωμιάδη. Παίζει πιάνο η Olena Fedko και ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση. Συμμετέχουν ο Φίλιππος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Χαριτάτος.
Ο ποιητής Διονύσης  Καρατζάς στο έργο του  "Απ’ το Μισό παράθυρο" σκιαγραφεί εξαιρετικά τον μικρό Πρίγκιπα
Είμαι ο Μικρός Πρίγκιπας. Έτσι με ονόμασαν όσοι θέλουν να ξεγελιούνται με τα παραμύθια, αλλά και όσοι τρυφερά με ανακαλύπτουν μέσα τους. Εσάς τους ανθρώπους, σας ξέρω καλά. Είμαι η ρίζα σας, πικρή στην άγνοια σας, γλυκιά στα όνειρα σας. Εδώ στην αδιατάραχτη σιωπή μου φτιάχνω για σας πολύχρωμα μαντίλια. Σ ‘ αυτά στερεώνω τα λόγια μου. Βάζω πολλά χρώματα και πολύ αέρα στα πανιά της ψυχής, γιατί θέλω να ανοιχτείτε ο ένας στον άλλο κι όλοι σε όλα. Δεν μπορώ να σας βλέπω μπερδεμένους στον εγωισμό σας, εκστασιασμένους με ότι λάμπει ή απογοητευμένους απ’ ότι δεν σας φανερώνεται. Εγώ διαρκώς σας ρίχνω μαντήλια. Ξεδιπλώστε τα μαντήλια της γνώσης, βρείτε στα χρώματα δρόμους ταξιδιών, πατρίδες ξεχασμένες και ανοιχτείτε στην Αγάπη.
Και με τα λόγια του μικρού ήρωα  «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά», ξεκινά το μαγικό ταξίδι της τέχνης και της προσφοράς παράλληλα με το θαύμα της αγάπης!

Με την συνεργασία και υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες-Κρατήσεις:2610273613