ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

A MANUAL ON WORK AND HAPPINESS

03.3.2017

A MANUAL ON WORK AND HAPPINESS
Ένα εγχειρίδιο για την εργασία και την ευτυχία
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για workshops και lazyshops

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου A MANUAL ON WORK AND HAPPINESS, καλούμε τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους  για workshops και lazyshops. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη.
Οι δυο προτάσεις που θα επιλεγούν,  θα συμμετέχουν στο Διεθνές Σεμινάριο για την Εργασία και την Ευτυχία που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παραστατικών τεχνών Pergine Spettacolo Aperto (Ιταλία) στις 14 και 15 Ιουλίου 2017.
Οι προτάσεις θα υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 
http://amanualonworkandhappiness.eu/international-seminar/  έως τις 16 Απριλίου 2017. 
Νιώθει κανείς πιο ευτυχισμένος όταν εργάζεται ή όταν δεν εργάζεται; Μπορεί η εργασία να δώσει τη λύση στην αναζήτηση της συλλογικής ευτυχίας; Ή μήπως η τεμπελιά;

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα ερωτήματα που πραγματεύεται το διακρατικό έργο A manual on work and happiness. Το εταιρικό σχήμα του έργου συνθέτουν το δίκτυο θεάτρων Artemrede από την Πορτογαλία, το φεστιβάλ παραστατικών τεχνών Pergine Spettacolo Aperto και ο οργανισμός L'Arboreto  από την Ιταλία και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας από την Ελλάδα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της πορτογαλικής εταιρείας θεάτρου mala voadora και σε συνεργασία με τον  καταλανό θεατρικό συγγραφέα Pablo Gisbert.. 

Τελικό προϊόν του έργου θα είναι ένα κείμενο σε μορφή εγχειριδίου οδηγιών που θα εξηγεί βήμα-βήμα πώς να γίνει μια παράσταση, η οποία, με τη σειρά της, θα δείχνει πώς μπορεί να επιτευχθεί η ευτυχία μέσω της εργασίας. Αυτή η παράσταση μπορεί να στηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, απλά ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές των οδηγιών, ακριβώς όπως ένα εγχειρίδιο DIY.
 
Το Διεθνές Σεμινάριο θα καλύψει δύο ημέρες εκδηλώσεων:

14 Ιουλίου
Νύχτα πρεμιέρας
Διεθνείς εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν για την ευτυχία, την παραγωγική εργασία, την  τεμπελιά και τη δημιουργικότητα σε μια εκδήλωση που θα μοιάζει με talk-show.

15 Ιουλίου
Πρωί: μονομαχίες στρογγυλής τραπέζης
Οι εμπειρογνώμονες θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο με τις θέσεις τους, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις και να συζητήσει μαζί τους τις απόψεις τους.
Απόγευμα: workshop εναντίον lazyshop
Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει είτε σε ένα workshop, είτε σε ένα lazyshop, που θα διευθύνουν  προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, προκειμένου να σκεφτούν συλλογικά για τη σχέση μεταξύ εργασίας και ευτυχίας. Τα αποτελέσματα θα καταγραφούν και θα ανέβουν στην πλατφόρμα του έργου.

Ευρωπαίοι καλλιτέχνες καλούνται να σχεδιάσουν δύο είδους «επιμορφωτικές» δραστηριότητες : workshops και lazyshops, τα οποία θα εξετάσουν αντίστοιχα, μέσα από μια καλλιτεχνική προσέγγιση, τις έννοιες και τις πρακτικές της εργασίας και της μη-εργασίας.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι μια ευκαιρία για καλλιτέχνες και ερευνητές να συλλάβουν και να καταρτίσουν επιμορφωτικές ή ερευνητικές δραστηριότητες ή να δοκιμάσουν νέες δημιουργικές μεθόδους σε σχέση με τα θέματα.

Το Διεθνές Σεμινάριο είναι η καλλιτεχνική αφετηρία του έργου A manual on work and happiness, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις μέχρι τον Ιούλιο του 2018. Αυτό είναι το προσωρινό χρονοδιάγραμμα:

Writing Residency (Manual)
Με την θεατρική εταιρεία mala voadora (Πορτογαλία) και τον συγγραφέα Pablo Gisbert (Ισπανία)
L'Arboreto (Ιταλία), Αύγουστος 2017

Συνασπισμός του Νότου
Σεμινάρια κατάρτισης για στελέχη πολιτιστικών φορέων που θα πραγματοποιηθούν στο Montijo (Πορτογαλία), την Πάτρα (Ελλάδα),το Pergine (Ιταλία), και το Mondaino (Ιταλία) Οκτώβριος / Νοέμβριος 2017

Καλλιτεχνικές φιλοξενίες και παραστάσεις (Manual)
Με τους mala voadora (Πορτογαλία) και  με τη συμμετοχή τοπικών ακροατηρίων  από την Alcobaça (Πορτογαλία), το Montijo (Πορτογαλία), την Πάτρα (Ελλάδα) και το Pergine (Ιταλία), Γενάρης-Ιούλιος 2018

Το διακρατικό σχέδιο A Manual on Work and Happiness συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ηλεκτρονική πλατφόρμα A Manual on Work and Happiness
www.amanualonworkandhappiness.eu

Facebook
http://bit.ly/2kKWmx4

Email
manual@amanualonworkandhappiness.eu


Εταιρικό σχήμα:
Artemrede
www.artemrede.pt

Pergine Spettacolo Aperto
http://www.perginefestival.it

L’arboreto
http://www.arboreto.org

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
http://dipethepatras.gr


Καλλιτεχνική διεύθυνση:
mala voadora
www.malavoadora.pt