19.11.2019

Προγραμματισμός 2019-2020 -Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σταύρος Σ. Τσακίρης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2019-2020 ξεκινά με νέους συνεργάτες και διακεκριμένα έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας επί σκηνής, με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση του θεάτρου με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και συμπαραγωγές με άλλους ελληνικούς θεατρικούς οργανισμούς, η ερευνητική και ψυχαγωγική του δραστηριότητα, η επένδυση σε έργα υποδομής και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους, οι μεταφράσεις αρχαίου δράματος και ξένης δραματουργίας και οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, εδραιώνουν την παρουσία του θεάτρου όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά σε όλο τον ελληνικό χώρο. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην Κεντρική και Παιδική Σκηνή, παράλληλα με το Άρμα Θέσπιδος , το Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης, την Όπερα και τις δράσεις του Προγράμματος INTERREG καλλιεργώντας την καινοτομία και τον πειραματισμό και συμβάλλοντας στον Πολιτισμό της Πόλης. *Οι παράλληλες δράσεις για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη του 2020. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δράσεων.

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

εκπαίδευση

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας είναι ένας θεατρικός οργανισμός με πανελλήνια απήχηση που 
παράγει πρωτότυπο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο. Η δραστηριότητά του προάγει την Τέχνη του θεάτρου, εκπαιδεύει το κοινό, δίνει δυνατότητες μετεκπαίδευσης και προβολής στους καλλιτέχνες και δημιουργεί μακροπρόθεσμες υποδομές προς όφελος του πολιτισμού της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. 

Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας λειτουργεί:

• Το "Άρμα Θέσπιδος", θέατρο εκτός σκηνής.

•  Η Δραματική Σχολή.
 
• Το "Όπερα Studio Πάτρας".

•Το Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά και Εφήβους.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας:

• Συνεργάζεται με θέατρα και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό 

• Μεριμνά για την καλλιτεχνική επιμόρφωση των πολιτών, όλων των ηλικιών. Διοργανώνει θεατρικά εργαστήρια και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στην Τέχνη του θεάτρου 

• Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το τμήμα Θεατρικών Σπουδών και διοργανώνει ημερίδες και λογοτεχνικές συναντήσεις

• Συνεργάζεται με το  κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Πατρέων ΚΟΜΑΙΘΩ με αποτέλεσμα την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. 

Επίσης συμμετέχει στις δράσεις :

• Του θεατρικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο ημέρας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας»

• Στη θεατρική ομάδα ενηλίκων σε συνεργασία με τους Ξενώνες Ψυχαργώς του Π.Γ.Ν.Π. Πάτρας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.Π. Πάτρας

•Στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τα γραφεία πολιτιστικών θεμάτων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Αχαϊας.

• Υλοποιεί θεατρικά Εργαστήρια με τα ΚΑΠΗ Πάτρας & συνεργάζεται με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας παρεμβαίνει δυναμικά στον καλλιτεχνικό ιστό της πόλης και της χώρας, αλλά προβάλλει και στο εξωτερικό την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία. Με την αρωγή του Δήμου Πατρέων και του Υπουργείου Πολιτισμού , το Θέατρο, μέσα από την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα, καλλιεργεί την καινοτομία, τον πειραματισμό και συμβάλλει ουσιαστικά στον πολιτισμό του τόπου.