20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 22.07.2021

  Για την απώλεια της Μάγιας Λυμπεροπούλου

  Μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές μορφές του σύγχρονου θεάτρου η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το μεσημέρι.
  Η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας θεατρικών δοκιμίων είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
  Διακρίθηκε για το σημαντικό της έργο, για την επιλογή του ρεπερτορίου, για τις άρτιες παραστάσεις, για την καθιέρωση των θεατρικών Αναλογίων , των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων , των καλαίσθητων εντύπων, αλλά κυρίως για την ικανότητά της να δημιουργήσει ένα κοινό που είχε το πλεονέκτημα να έρθει σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου , την απόλαυση της ζωντανής τέχνης, όπως έλεγε η ίδια στο άκουσμα της γλώσσας και τη γοητεία της χειρονομίας.
  Και στην Πάτρα η Μάγια Λυμπεροπούλου με την επιλογή των κλασικών έργων της νεότερης ευρωπαϊκής δραματουργίας σε καινούργιες αναγνώσεις όπως έγραψε η Ελένη Βαροπούλου, διαμόρφωσε ένα ακμαίο θέατρο που πατά γερά στο παρόν και προμηνύει το δημιουργικό μέλλον, αλλά κυρίως φέρει την ανεξίτηλη σφραγίδα μιας μεγάλης μορφής του θεάτρου.
  Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός.
  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας .
  Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ο θείος Βάνιας», «Οι Δούλες», «Ιλιάδα», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Ο Εχθρός του Ποιητή», «Φάουστ», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης», «Δυτική Αποβάθρα» κ.α.

  περισσότερα
 • 20.07.2021

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ με την παράσταση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παράσταση για την πολιορκία του Μεσολογγίου, με βάση και τα έργα του Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ, ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ, έδωσε μια εμβληματική παράσταση, στη Ζάκυνθο στον λόφο ΣΤΡΑΝΗ, δίπλα στην προτομή του ΣΟΛΩΜΟΥ, εκεί που ο ποιητής έγραψε τα μεγάλα του έργα, ακούγοντας τα κανόνια του Μεσολογγίου.
  Σε έναν χώρο ιστορικό και ατμοσφαιρικό, πλήθος κόσμου, με δέος και συγκίνηση απόλαυσε μία εντυπωσιακή παράσταση όπως από όλους εκφράστηκε. Βρεθήκαμε όλοι στα ίχνη του μεγάλου ποιητή, στα ίχνη της πένας του, της δημοτικής μας γλώσσας και της ιστορίας μας. Ήταν μία παράσταση απόλυτα αρμονική με το νησί και τον χώρο.
  Η παράσταση έγινε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και τον πολιτιστικό όμιλο ΓΕΡΑΝΟΣ.
  Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων

  περισσότερα
 • 14.07.2021

  Πρόσκληση σε Πατρινούς Καλλιτέχνες

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας καλεί τους καλλιτέχνες: σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, χορογράφους, λυρικούς τραγουδιστές, εικαστικούς-σκηνογράφους , να καταθέσουν τα βιογραφικά τους με σκοπό να γνωρίζει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Θάνος, το καλλιτεχνικό δυναμικό.
  Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα ή έλκουν την καταγωγή τους από αυτή, μπορούν να καταθέσουν το βιογραφικό τους και να συμπληρώσουν τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ( google forms) ακολουθώντας το σύνδεσμο:
  https://forms.gle/PUjfUC44LGRnKPC9A

  Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 623730

  περισσότερα
 • 06.07.2021

  Γραφές της Επανάστασης - Διαδικτυακή προβολή των 6 Θεατρικών Αναλογίων -Από τις 7 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2021 στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο YOU TUBE

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης παρουσίασε σε συνεργασία με τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα, έξι θεατρικά αναλόγια με τον γενικό τίτλο Γραφές της Επανάστασης, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.

  Πρόκειται για αποσπάσματα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», με έμφαση στην ηρωική αντίσταση, καρτερικότητα και αντίσταση στον πειρασμό, εκ μέρους των πολιορκημένων φωτίζουν την επανάσταση από την περίοδο της σκλαβιάς μέχρι τον αγώνα, τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και την περίοδο που οι αποφάσεις της ίδρυσής του επηρεάζουν την πορεία του.

  Για το κοινό που δεν είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει την τηλεοπτική προβολή τους, τα Θεατρικά Αναλόγια είναι αναρτημένα στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας YOU TUBE στις πιο κάτω διευθύνσεις ανά τίτλο.
  Έτσι το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδικτυακά και τα 6 θεατρικά αναλόγια για διάστημα ενός μηνός, από τις 7 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2021.

  1. Ρήγας: Θούριος - Τα δίκαια του ανθρώπου – Χάρτα.
  Αποσπάσματα από το Θούριο και τα κείμενα για τα δίκαια του ανθρώπου, καθώς και το Σύνταγμα που προτείνει για το «δίκαιο» βαλκανικό κράτος.
  https://youtu.be/GLSJ1mDs_TA


  περισσότερα
 • 27.06.2021

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

  Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων, παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 24 και 25 Ιουνίου 2021, το Άρμα συνεχίζει δυναμικά τη θεατρική του διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
  ΙΟΥΛΙΟΣ- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
  2/7-ΠΑ ΘΕΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  3/7-Σ ΠΕΡΙΒΟΛΑ-20Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
  4/7-Κ ΓΟΜΟΣΤΟ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  5/7-Δ ΛΥΚΕΙΟ ΡΙΟΥ
  6/7-Τρ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΥΡΑ ΜΑΜΟΣ
  7/7-Τε ΠΥΡΓΟΣ-ΔΗΜΟΣ-ΠΑΡΚΟ
  8/7-ΠΕ Χ
  9/7-ΠΑ ΣΥΛΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  10/7-Σ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΔΗΜΟΣ-ΛΥΚΕΙΟ
  11/7-Κ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ- 46Ο ΔΣ
  12/7-Δ ΠΑΛΑΙΡΟΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ
  13/7-ΤΡ ΜΕΓΑΝΝΗΣΙ-ΣΧΟΛΕΙΟ
  14/7-ΤΕ ΛΕΥΚΑΔΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
  15/7-ΠΕ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ
  16/7-ΠΑ Χ
  17/7-Σ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ
  18/7-Κ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ-ΔΣ
  19/7-Δ ΗΛΙΔΑ-ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
  20/7-ΤΡ ΙΣΙΩΜΑ
  21/7-ΤΕ ΔΑΡΑΣ -ΘΕΑΤΡΟ
  22-ΠΕ Χ
  23/ΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΓΙΟΥ
  24-Σ ΖΑΧΑΡΩ -ΣΧΟΛΕΙΟ
  25/7-Κ ΚΑΒΑΣΙΛΑ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
  26/7-Δ ΔΙΒΡΗ-ΛΥΚΕΙΟ
  27/7-ΤΡ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Μ.Π.
  28/7-ΤΕ Χ
  29/7-ΠΕ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΟ
  30/7-ΠΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ-ΛΑΚΟΠΕΤΡΑ
  31/7-Σ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΠΛΑΤΕΙΑ
  1/8 Κ ΛΕΟΝΤΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  2/8 Δ ΚΑΤΩ ΑΙΓΕΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ
  3/8 ΤΡ ΠΛΑΤΑΝΟΣΝΑΥΠΑΚΤ.-Θ. ΡΟΝΤΗΡΗ
  4/8 ΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ
  Πληροφορίες στο τηλ.261062370 και 6936585904

  περισσότερα
 • 23.06.2021

  Ο ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ΕΠΕΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ ΩΣ ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

  Ύστερα από τη μελέτη των φακέλων και μετά τις ακροάσεις όλων των υποψηφίων, και υποδειγματική λειτουργία των μελών του ΔΣ κατά τις ακροάσεις, που έγιναν με άνεση χρόνου, με πλήρη διαφάνεια, περιφρούρηση των προσωπικών δεδομένων και ίση απόσταση προς όλους τους υποψηφίους, το ΔΣ επέλεξε ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ για τα επόμενα δύο έτη και με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος, σύμφωνα με την προκήρυξη, τον κ. Λουκά Θάνο.
  Η πρότασή υπηρετεί τους σκοπούς, τον ρόλο και τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν τα ΔΗΠΕΘΕ. Ιδιαίτερα, για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την πολιτική του Δήμου στον πολιτισμό, σκοπός είναι να παρουσιάσουμε παραστάσεις υψηλού περιεχομένου και αισθητικής, να υπηρετήσουμε τις θεατρικές ανάγκες της πόλης μας, αλλά και της Περιφέρειας, να δώσουμε αισιοδοξία αυτή τη δύσκολη εποχή, να προσφέρουμε καλλιέργεια στον άνθρωπο, δύναμη στον εργαζόμενο για να παλέψει για τα δικαιώματά του, για καλύτερη ζωή. Αυτό προβλέψαμε και στην προκήρυξη για τη θέση του ΚΔ που δίνει βαρύτητα στην «πρόταση … για τον χαρακτήρα και τον ρόλο που πρέπει να παίξει το ΔΗΠΕΘΕ στον Δήμο και την Περιφέρεια, πού πρέπει κυρίως να απευθύνεται, με ποια μέσα και για ποιους σκοπούς».

  περισσότερα
 • 15.06.2021

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Από το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

  Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στις 24 και 25 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο. ‘Ωρα έναρξης 9:30 μ.μ.
  Η παράσταση στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων
  Θα ακολουθήσει περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  Συντελεστές:
  Σκηνοθεσία –Σύλληψη: Χρήστος Στρέπκος
  Σκηνικά -Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
  Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
  Μουσική: Φοίβος Μαρκιανός
  Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
  Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου
  Φωτογραφίες προβών: Νίκος Παπαγιαννόπουλος

  περισσότερα
 • 12.06.2021

  Για την απώλεια της Σοφίας Αδαμίδου

  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της συγγραφέως και δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου που έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου.
  Με το δημιουργικό της πνεύμα και το συγγραφικό της ταλέντο, άφησε το στίγμα της στο χώρο της δημοσιογραφίας και του θεάτρου. Η πένα της ήταν αιχμηρή και προσηλωμένη στην υπηρεσία του ανθρώπου που παλεύει για τα δικαιώματά του.

  Η Σοφία Αδαμίδου συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, πλουτίζοντας με σπουδαία έργα το θεατρικό μας πρόγραμμα. Είναι έργα που προωθούν την ιστορική γνώση, τον προβληματισμό, έργα με κοινωνικά μηνύματα που επιβεβαιώνουν τον σκοπό του θεάτρου: να μορφώσει, να καλλιεργήσει τον άνθρωπο, να τον κάνει καλύτερο για να διεκδικήσει μια καλύτερη κοινωνία.
  Ο Άρης, ένα πολύ επιτυχημένο έργο της, βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη, που τιμήθηκε με το βραβείο «Αλέκος Σακελλάριος» από τα Κορφιάτικα βραβεία, όπως και το Οδός Αβύσσου, αριθμός 0, του Μενέλαου Λουντέμη, καθώς και το έργο Πού είναι η μάνα σου μωρή, της Δήμητρας Πέτρουλα, σε δική της θεατρική διασκευή, είναι έργα που είχαμε παρακολουθήσει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ.

  περισσότερα
 • 02.06.2021

  Πρόσκληση

  A Manual on Work and Happiness

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το
  Θεατρικό Αναλόγιο με θέμα:

  Σολωμός - Βαλαωρίτης: Ελεύθεροι Πολιορκημένοι - Ο Φωτεινός
  από το IONIAN TV την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 , στις 17:30.
  Διάρκεια προβολής 30 λεπτά

  Ο πρόεδρος του ΔΣ

  Πέτρος Βάης
  περισσότερα
 • 01.06.2021

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το Θεατρικό Αναλόγιο με θέμα:

  Απομνημονεύματα αγωνιστών: Μακρυγιάννης - Κολοκοτρώνης –Κασιομούλης
  Από την τηλεόραση του Super B την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 18:30
  Διάρκεια προβολής 30 λεπτά

  Ο πρόεδρος του ΔΣ

  Πέτρος Βάης
  περισσότερα
 • 31.05.2021

  ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων».
  Η παράσταση εγκρίθηκε και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου.
  Με την παράσταση αυτή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα οργανώσει καλοκαιρινή περιοδεία σε φεστιβάλ, πόλεις και χωριά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

  περισσότερα
 • 31.05.2021

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το
  Θεατρκό Αναλόγιο με θέμα:
  Τ. Λουγγής - Δ. Φωτιάδης - Κάλβος: Οι ξένες Δυνάμεις - Η έξωση του Όθωνα –Αι ευχαί.
  Από την τηλεόραση του ACHAIA τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, στις 20:30

  Διάρκεια προβολής 30 λεπτά

  Ο πρόεδρος του ΔΣ

  Πέτρος Βάης
  περισσότερα
 • 19.05.2021

  Γραφές της Επανάστασης - Β. Λάζαρης: Οι μάχες της Πάτρας - Π. Καρατζάς: ο πατρινός Λαϊκός Επαναστάτης.

  Από την τηλεόραση του LEPANTO την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 20:00

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης παρουσιάζει τηλεοπτικά και διαδικτυακά έξι θεατρικά αναλόγια σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.
  Το τρίτο κατά σειρά μετάδοσης έχει τον τίτλο Β. Λάζαρης: Οι μάχες της Πάτρας - Π. Καρατζάς: ο πατρινός Λαϊκός Επαναστάτης.
  Θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του LEPANTO την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στις 20:00
  Θα μεταδοθούν αποσπάσματα από την ιστορική αφήγηση του ιστορικού Βασίλη Λάζαρη για τις μάχες της Πάτρας, για την απελευθέρωση, το ρόλο των κοτζαμπάσηδων, που για τα συμφέροντά τους απείλησαν τον Κολοκοτρώνη με πόλεμο, σε περίπτωση που επέμενε να πάρει το κάστρο από τους Τούρκους και να απελευθερώσει την πόλη το 1821.

  περισσότερα
 • 19.05.2021

  Θεατρικά Αναλόγια -Γραφές της Επανάστασης

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το
  Θεατρικό Αναλόγιο με θέμα:

  Β. Λάζαρης: Οι μάχες της Πάτρας - Π. Καρατζάς: ο πατρινός Λαϊκός Επαναστάτης.

  Από την τηλεόραση του LEPANTO την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 20:00


  Ο πρόεδρος του ΔΣ

  Πέτρος Βάης

  περισσότερα
 • 14.05.2021

  Γραφές της Επανάστασης Ελληνική Νομαρχία – Από το ΙΟΝΙΑΝ ΤV την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 στις 14:30

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσιάζει τηλεοπτικά έξι θεατρικά αναλόγια σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.
  Το πρώτο με θέμα Ρήγας: Θούριος - Τα δίκαια του ανθρώπου – Χάρτα. Αποσπάσματα από το Θούριο παρουσιάστηκε από την τηλεόραση του SUPER B ενώ το δεύτερο θα προβληθεί από την τηλεόραση του ΙΟΝΙΑΝ ΤV την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 στις 14:30.
  Ο τίτλος του δεύτερου θεατρικού Αναλογίου είναι: Ελληνική Νομαρχία – Ρωσσοαγγλογάλλος και θα προβληθούν αποσπάσματα από τα δύο ανώνυμα κείμενα που αφορούν τα δεινά των υπόδουλων σε Τούρκους, κοτζαμπάσηδες και συμβιβασμένο κλήρο, γραμμένα από τους ίδιους τους Έλληνες (ανώνυμους).

  περισσότερα
 • 08.05.2021

  Γραφές της Επανάστασης -Θεατρικά Αναλόγια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Το πρώτο αναλόγιο με θέμα Ρήγας: Θούριος - Τα δίκαια του ανθρώπου – Χάρτα,
  θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του SB (SUPER B) την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
  και ώρα 18:30.

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα παρουσιάσει τηλεοπτικά και διαδικτυακά έξι θεατρικά αναλόγια.
  Πρόκειται για ιστορικά ντοκουμέντα που φωτίζουν την επανάσταση από την περίοδο της σκλαβιάς μέχρι τον αγώνα, τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και την περίοδο που οι αποφάσεις της ίδρυσής του επηρεάζουν την πορεία του. Το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει αυτά τα ντοκουμέντα σε κάθε πολίτη, για να τιμήσει τους αγωνιστές του ’21 και να συμβάλει στην ιστορική γνώση.

  περισσότερα
 • 08.05.2021

  Θεατρικά Αναλόγια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας- Γραφές της Επανάστασης

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα παρουσιάσει τηλεοπτικά και διαδικτυακά έξι θεατρικά αναλόγια.
  Πρόκειται για ιστορικά ντοκουμέντα που φωτίζουν την επανάσταση από την περίοδο της σκλαβιάς μέχρι τον αγώνα, τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και την περίοδο που οι αποφάσεις της ίδρυσής του επηρεάζουν την πορεία του. Το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει αυτά τα ντοκουμέντα σε κάθε πολίτη, για να τιμήσει τους αγωνιστές του ’21 και να συμβάλει στην ιστορική γνώση.
  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πέτρος Βάης σημειώνει για την Επανάσταση:
  «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν ένα κορυφαίο γεγονός της εποχής της που μαζί με τις άλλες σύγχρονες επαναστάσεις (Β. Αμερική 1776, Γαλλία 1789, Ιταλία-Ισπανία, Πορτογαλία 1820, Λ. Αμερική 1811-1830, Βέλγιο 1830), άλλαξαν την οικονομική και κοινωνική εικόνα του κόσμου.
  Με τις επαναστάσεις ξεπηδούσε πάντα ένας καινούργιος κόσμος στην πορεία της ιστορίας, αυτές είναι η ατμομηχανή της ιστορίας για να υπάρξει εξέλιξη και πρόοδος της κοινωνίας κι αυτό γίνεται όταν είναι ώριμες οι συνθήκες, όπως έγινε και με την Επανάσταση του ’21.

  περισσότερα
 • 28.04.2021

  Αφιέρωμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

  Ένα αφιέρωμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που μας «ξεναγεί» στα μονοπάτια της τέχνης, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης στα χρόνια της επανάστασης του ’21. Ένα ταξίδι στα γεγονότα της εποχής και στα σημεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της Επανάστασης.

  https://www.youtube.com/watch?v=WFKC47ILwNg&feature=youtu.be

  περισσότερα
 • 12.04.2021

  Πρόγραμμα εργασίας τεχνικών θεάτρου από 13 έως 19 Απριλίου 2021

  ΤΡΙΤΗ 13/4/2021
  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ 14.00-20.30
  ΗΧΗΤΙΚΟΣ 14.00-20.30
  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ 14.00-20.30
  ΦΩΤΙΣΤΗΣ 14.00-20.30
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΥΠ. COVID 12.30-20.30
  ΗΧΗΤΙΚΟΣ 12.30-20.30
  ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΑΡΡΥ
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ-ΥΠ.COVID 10.00-16.30
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ 10.00-16.30
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ COVID 9.00-15.30
  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ 9.00-15.30
  ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ
  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ 9.00-15.30

  περισσότερα
 • 01.04.2021

  Aρ.πρωτ.:391 1/4/2021-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Ψηφιοποίηση και ανάδειξη πολιτισμικού πλούτου του βεστιαρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Προϋπολογισμός:
  15.000 μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
  Ημερομηνία Λήξης Προσφορών :
  9/ 4/ 2021- 12:00

  Σας γνωρίζουμε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενδιαφέρεται να προβεί σε απευθείας ανάθεση έργου , για την υπηρεσία «Ψηφιοποίηση και ανάδειξη πολιτισμικού πλούτου του βεστιαρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας» προϋπολογισμού ύψους 15.000 € (μη υπολογισμένου ΦΠΑ 24%).
  Χρόνος εκτέλεσης της σύμβασης ορίζεται ανώτατη περίοδος 6 μηνών από την ημέρα ανάθεσης της σύμβασης.
  Η παρούσα πρόσκληση αφορά το έργο ψηφιοποίησης περίπου 50 κουστουμιών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
  Κριτήριο ανάθεσης της Σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής.
  Παρακαλούμε να μας αποστείλετε την προσφορά σας σύμφωνα με τα αμέσως παρακάτω σε κλειστό φάκελο έως τις 9/4/2021 και ώρα 12:00 π.μ. στο πρωτόκολλο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (Όθωνος Αμαλίας 6), με συνημμένη αίτηση ή επιστολή εντός αυτού τρεις υποφακέλους ενσφράγιστους εκ των οποίων ο πρώτος με την ένδειξη «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», ο δεύτερος με την ένδειξη «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ» και ο τρίτος με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

  περισσότερα
 • 01.04.2021

  Πρόγραμμα εργασίας τεχνικών θεάτρου από 31 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2021

  ΤΕΤΑΡΤΗ 31/3/2021

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ 14.00-20.30
  ΗΧΗΤΙΚΟΣ 14.00-20.30
  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ 9.00-15.30
  ΦΩΤΙΣΤΗΣ 14.00-20.30
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΥΠ. COVID 12.30-20.30
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ COVID 9.00-15.30

  ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΑΡΡΥ
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ-ΥΠ.COVID 12.00-18.30
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ 9.00-15.30
  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ 9.00-15.30
  ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ
  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ 9.00-15.30

  περισσότερα
 • 27.03.2021

  Για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου επέλεξε για τη συγγραφή του μηνύματος τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έλεν Μίρεν

  Το μήνυμα:
  «Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή για τις ζωντανές παραστάσεις και πολλοί καλλιτέχνες, τεχνικοί, τεχνίτες και γυναίκες αγωνίζονται σε ένα επάγγελμα που ήταν ήδη επισφαλές. Ίσως αυτή η διαρκής ανασφάλεια να τους κατέστησε ικανότερους να επιβιώσουν αυτής της πανδημίας με εξυπνάδα και θάρρος.

  περισσότερα
 • 26.03.2021

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ -ΑΡ.ΠΡΩΤ:369/ΕΩΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

  Η «Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας », με διακριτικό τίτλο «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ», που εδρεύει στην οδό Όθωνος Αμαλίας 6, στην Πάτρα ,
  Απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προσφορών για την μίσθωση ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη σκηνικών και λοιπών μηχανημάτων και υλικού σκηνής.
  Η κατακύρωση θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά με βάση την βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής.

  περισσότερα
 • 26.03.2021

  Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η 27η Μαρτίου

  Για χρόνια, αυτή τη μέρα, όλοι υποσχόμαστε να υπηρετήσουμε το θέατρο, να προσφέρουμε στο κοινό καλύτερη ψυχαγωγία, ανώτερη θεατρική αγωγή. Επιμελούμαστε λόγους και υποσχέσεις και ξαφνικά ανοίγει η «αυλαία» και αποκαλύπτεται το «σάπιο» που κυριαρχούσε. Το θέατρο βρίσκεται σε κρίση? Όχι. Η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση και το θέατρο υπηρετεί τον σκοπό να δώσει κι αυτό, όσο του αναλογεί, για τη μόρφωση και τη δύναμη που χρειάζεται ο άνθρωπος για να καλυτερεύσει αυτή την κοινωνία, σε όφελος όλων.

  περισσότερα
 • 24.03.2021

  Νέα υποψηφιότητα για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  29 τελικά οι υποψήφιοι για την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με την υποψηφιότητα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Αστέριου Πελτέκη , η οποία αν και εμπρόθεσμη έφθασε καθυστερημένα στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. λόγω φόρτου εργασίας των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

  περισσότερα
 • 23.03.2021

  200 / ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ - ΣΥΝΘΕΣΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Απόλλωνος Ναός παρουσιάζουν το ορατόριο 200 / ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σε σύνθεση και εκτέλεση Αλέξανδρου Χάχαλη.
  Η θυελλώδης ιστορία της Ελλάδας των δύο τελευταίων αιώνων είναι το σκηνικό τού έργου για τον Μεγάλο Ξεσηκωμό των Ελλήνων!
  Το έργο θα παρουσιαστεί (βιντεοσκοπημένο) την 25η Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 από τα social media του ( ionian channel ) Ionian tv , ανήμερα της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

  περισσότερα
 • 23.03.2021

  29 υποψήφιοι για την θέση του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής φακέλων για τη θέση του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
  Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον όπως δείχνουν οι 29 αιτήσεις από καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, που υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους.
  Η διαδικασία που θα ακολουθήσει είναι:
  - Ανάγνωση των φακέλων από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
  - Ακροάσεις των υποψηφίων με τα μέλη του ΔΣ (δια ζώσης ή διαδικτυακά, ανάλογα με τις συνθήκες και τα μέτρα που θα υπάρχουν).
  - Συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία, μετά από εισήγηση του Προέδρου, θα αποφασιστεί ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που θα αναλάβει καθήκοντα από 1 Ιουλίου 2021.

  περισσότερα
 • 22.03.2021

  Πρόγραμμα εργασίας τεχνικών θεάτρου από 23 έως 29 Μαρτίου 2021

  ΤΡΙΤΗ 23/3/2021
  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ 11.00-17.30
  ΗΧΗΤΙΚΟΣ 11.00-17.30
  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ 11.00-17.30
  ΦΩΤΙΣΤΗΣ 11.00-17.30
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΥΠ. COVID 9.30-17.30
  ΗΧΗΤΙΚΟΣ 10.30-18.30

  ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΑΡΡΥ
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ-ΥΠ.COVID 12.30-19.00
  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ 9.00-15.30
  ΗΧΗΤΙΚΟΣ 10.30-18.30
  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ 9.00-15.30
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ COVID 9.00-15.30

  ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ
  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ 9.00-15.30

  περισσότερα
 • 18.03.2021

  200 / ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΑΧΑΛΗ

  Η θυελλώδης ιστορία της Ελλάδας των δύο τελευταίων αιώνων είναι το σκηνικό τού έργου για τον Μεγάλο Ξεσηκωμό των Ελλήνων!
  Ο διαχρονικός αγώνας του ανθρώπου υπέρ των στοιχειωδών και βασικών δικαιωμάτων του, μέχρι να θεωρηθούν κεκτημένα, είναι το κεντρικό θέμα. Οι χαρακτήρες του έργου υπηρετούν ανθρώπινα αρχέτυπα και κοινωνικά πρότυπα, με ρόλους εμπνευσμένους από τους βασικούς συντελεστές των τελευταίων δύο αιώνων, που συγκρούονται αναπόφευκτα, μέσω δε των συγκρούσεων αυτών
  επιτυγχάνεται πάντοτε η Λύσις, ενίοτε θριαμβευτικά, ενίοτε όμως με τραγικές συνέπειες εκατέρωθεν των αντιμαχομένων. Η συλλογική αλλά και η ατομική Ελευθερία είναι ο πολυπόθητος στόχος.
  Ο αέναος Αγών όλων των δυνάμεων δημιουργεί την πλοκή του έργου.
  Στο έργο συμπεριλαμβάνονται μελοποιημένα ποιήματα του Εθνικού μας Ποιητή Κωστή Παλαμά (Της Καλογριάς ο Γιός, Η Νίκη, ο Ακρίτας κ.ά.) του Άγγελου Σικελιανού (Το Πανανθρώπινο Εμβατήριο της Ελλάδας) του Ρήγα Φερραίου (Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά), του Συνθέτη κ.ά.

  περισσότερα
 • 17.03.2021

  ΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-35 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος "Ελευθερία, ο Ύμνος των Ελλήνων "
  Οι ενδιαφερόμενοι-ες ηθοποιοί πρέπει να αποστείλουν έως και την Τρίτη 23 Μαρτίου και ώρα 14:00, ηλεκτρονικά στο e-mail: m.aggelopoulou@hotmail.gr με θέμα «ΑΚΡΟΑΣΗ», το βιογραφικό τους σημείωμα με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία και να έχουν συμπληρώσει την φόρμα μετακίνησης (ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ/ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ) .
  Στο βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να αναφέρεται και η Δραματική Σχολή που αποφοίτησαν, το τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνσή τους για να ειδοποιηθούν για την μέρα και ώρα συμμετοχής τους στην ακρόαση.
  Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαρτίου από τις 10:30 το πρωί στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ Σανταρόζα 7, Πάτρα ( 2 άτομα ανά 20 λεπτά).
  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει έναν μονόλογο δικής τους επιλογής, να έχουν κάνει πρόσφατο rapid test (τουλάχιστον 3 ημέρες πριν) με βεβαίωση μη θετικότητας και να προσέρχονται 10 λεπτά νωρίτερα του καθορισμένου ραντεβού για την ακρόαση.
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ραντεβού της ακρόασης και τις βεβαιώσεις για την μετακίνηση οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας
  Επίσης ενημερώνουμε τους υποψηφίους ότι το Άρμα Θέσπιδος είναι θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , δημιουργήθηκε το 2015 και δίνει παραστάσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια.
  Οι πρόβες για την παράσταση Ελευθερία, ο Ύμνος των Ελλήνων σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου. Θα ακολουθήσει περιοδεία κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού και πιθανόν το Φθινόπωρο να συνεχιστούν οι παραστάσεις σε σχολεία ιδρύματα, νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

  περισσότερα

escort beylikdüzü escort escort izmir izmir escort سایت شرط بندی | کازینو آنلاین انفجار Canlı bahis Canlı casino