20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 21.01.2022

  Εκκλησιάζουσες μία κωμωδία

  Αριστοφανικό Χορόδραμα "Ιάκωβος Καμπανέλλης"
  Βασισμένο στη μετάφραση του Κώστα Ταχτσή
  Σκηνοθεσία-Χορογραφία-Λιμπρέτο-Μουσική: Λουκάς Θάνος Lucas Thanos
  Επιπρόσθετη χορογραφία: Άγγελος Χατζής
  Σκηνικά Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
  Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
  Βοηθός σκηνοθέτη Όlγα Θάνου
  Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη
  Φωτογράφιση παράστασης: Νίκος Ψαθογιαννάκης
  Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Από 12 Φεβρουαρίου 2022
  Σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας

  περισσότερα
 • 05.01.2022

  Διακοπή παραστάσεων του Καρυοθραύστη, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ανακοινώνει ότι διακόπτονται για λόγους γενικότερης προστασίας της δημόσιας υγείας, οι πετυχημένες παραστάσεις του έργου Ο Καρυοθραύστης σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου. Έτσι μία από τις πιο σημαντικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων.
  Οι θεατές που έχουν προαγοράσει τα εισιτήρια τους από το ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων θα έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς από τον ίδιο χώρο στις γνωστές ώρες λειτουργίας (10:00-13:00 και 18:00-21:00, εκτός Δευτέρας).
  Για τους θεατές που έχουν κάνει ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων μέσω της ticketservices, η εταιρεία θα καταθέσει τα χρήματά τους στον λογαριασμό συναλλαγής τους.
  Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε σύντομα τις παραστάσεις, υπό καλύτερες συνθήκες.


  περισσότερα
 • 04.01.2022

  Για την απώλεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Φούλη Μπουντούρογλου

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Φούλη Μπουντούρογλου, ενός σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη με μακρόχρονη και αξιόλογη πορεία στο θέατρο. Ο Φούλης Μπουντούρογλου, ένας άξιος ηθοποιός της γενιάς του, υπηρέτησε το θέατρο με το ταλέντο, τη σεμνότητα και το ήθος του.
  Συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε σημαντικές παραστάσεις όπως:
  ΜΑΞ ΦΡΙΣ -Ο ΜΠΗΝΤΕΡΜΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ
  ΑΙΣΧΥΛΟΥ -ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ
  ΤΖΩΝ ΜΙΛΛΙΝΓΚΤΟΝ ΣΥΝΓΚ -ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
  ΜΕΝΤΗ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΦΑΥΣΤΑ
  ΡΟΥΤΖΑΝΤΕ -ΛΑ ΜΟΣΚΕΤΑ
  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ- ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
  ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ-ΌΡΝΙΘΕΣ

  περισσότερα
 • 03.01.2022

  Αναβολή παραστάσεων του Καρυοθραύστη, λόγω έμμεσου κρούσματος κορωνοϊού

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ανακοινώνει ότι αναβάλλονται για λόγους γενικότερης προστασίας της δημόσιας υγείας, οι πετυχημένες παραστάσεις του έργου Ο Καρυοθραύστης σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου έως και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022.

  περισσότερα
 • 29.12.2021

  Η Αχαΐα στην επανάσταση του '21-Διήγηση συμβάντων μέσα από τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών

  Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης «Η Αχαΐα στην επανάσταση του '21-Διήγηση συμβάντων μέσα από τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών», η οποία είναι ενταγμένη στην ενότητα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του ’21 και θα φιλοξενείται ως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, προχώρησε στην παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού (video).

  περισσότερα
 • 23.12.2021

  P.I. TCHAIKOFSKY-Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα

  Μετά τις sold-out παραστάσεις του Καρυοθραύστη στην Πάτρα το κοινό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει την παράσταση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, μετά από πρόσκληση του Βασίλη Καψή, Διευθυντή του Φεστιβάλ Ήλιδας .

  περισσότερα
 • 07.12.2021

  Χάρτινος Καρυοθραύστης -Για τους μικρούς μας φίλους

  ΜΠΑΛΕΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΠΑΤΡΑΣ- Καλλιτεχνική Διεύθυνση Λουκάς Θάνος
  P.I. TCHAIKOFSKY-Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου

  περισσότερα
 • 07.12.2021

  ΜΠΑΛΕΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΠΑΤΡΑΣ- Καλλιτεχνική Διεύθυνση Λουκάς Θάνος P.I. TCHAIKOFSKY-Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου

  Ο Καρυοθραύστης, ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι η πρώτη παραγωγή του νεοσύστατου Μπαλέτου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Λουκά Θάνου. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας.
  Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892, σε χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ, λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά και μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Η υπόθεση του μπαλέτου βασίζεται στο διήγημα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών, το οποίο διασκεύασε ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς.

  περισσότερα
 • 18.11.2021

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2021-2022

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ξεπέρασε τις δυσκολίες που επέβαλλαν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω πανδημίας, προσέφερε στην πόλη παραστάσεις για τη επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και με προσεκτική διαχείριση απέφυγε οικονομικούς κινδύνους. Σήμερα μπορεί να μελετά έναν κανονικό θεατρικό προγραμματισμό, να ανακοινώνει το ρεπερτόριο που πρότεινε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Λουκάς Θάνος για το 2021-2022 και να παρουσιάζει μία συνολική και ανανεωμένη δράση του ΔΗΠΕΘΕ.
  Βασικές κατευθύνσεις είναι η διεύρυνση παλιότερων συνεργασιών, η οικοδόμηση νέων καθώς και ο πλουτισμός των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με άλλα είδη τέχνης όπως το μπαλέτο, η όπερα, το παραμύθι κ.ά.
  ⮚ Σημαντική κατεύθυνση είναι η συνεργασία, με κοινούς στόχους, όλων των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου και η συνένωση δυνάμεων για αξιοποίηση του σπουδαίου καλλιτεχνικού δυναμικού που διαθέτουν για καλύτερο αποτέλεσμα και συντονισμένη προσφορά στην πόλη μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει συνεργασία και θα στηριχθούν και κοινωνικές δομές του Δήμου, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ - ΚΟΜΑΙΘΩ και ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τα ΚΑΠΗ, το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, οι Δημοτικές Κατασκηνώσεις, το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
  ⮚ Νέα συνεργασία ξεκίνησε ήδη με τη Λυρική Σκηνή καθώς και συζητήσεις για τρόπους συνεργασίας με το Εθνικό Θέατρο τον Πολιτιστικό Οργανισμό της Πάτρας καθώς και με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δ.Π. Καρναβάλι Πάτρας και άλλα ΔΗΠΕΘΕ.
  ⮚ Θα ανοίξει η συνεργασία με ξένους θεατρικούς φορείς και σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου, του χορού και της όπερας, για παραστάσεις αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, με εργαστήρια, στη Δραματική Σχολή και την πόλη. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και συμπαραγωγές, η ερευνητική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, η επένδυση σε έργα υποδομής και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, θα εδραιώνουν την παρουσία του θεάτρου όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά και στον άλλο ελλαδικό χώρο.

  περισσότερα
 • 16.11.2021

  Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

  Ο πρόεδρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλούν σε

  Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 12:00

  στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ,
  Όθωνος Αμαλίας 6

  Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έναρξη της νέας Θεατρικής Περιόδου 2021-2022.

  Σας περιμένουμε

  περισσότερα
 • 16.11.2021

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998» 1985 φωτογραφίες - 17 παραστάσεις - 14 χρόνια

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζουν το λεύκωμα «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998», με ανέκδοτες φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τραβηγμένες από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη.
  Η παρουσίαση του λευκώματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 8:30μμ, από τους: Κώστα Καζάκο, Ευανθία Στιβανάκη, Βασίλη Κόκκαλη και Κωστή Καπελώνη

  περισσότερα
 • 12.11.2021

  Ανακοίνωση

  Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ ο θεατής κατά την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης μαζί με την ένδειξη εμβολιασμού, νόσησης ή 48ωρου rapid test.

  περισσότερα
 • 05.11.2021

  ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Θανάση Σκρουμπέλου με τον Θοδωρή Προκοπίου-20 & 21 Νοεμβρίου 2021 στο θέατρο Απόλλων

  Ο "Θεόφιλος" επιστρέφει και σήμερα, "πάντα θα επιστρέφει...."!!!
  Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Βόλο.... το Πήλιο … να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…!
  Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά..... η απόρριψη.... ο χλευασμός... η φτώχεια... είναι η καθημερινότητα του. Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση.... η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.!!

  περισσότερα
 • 05.11.2021

  Απόλλυμι με την Όλγα Σπυράκη-13 & 14 Νοεμβρίου 2021,στο Θέατρο Απόλλων

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση ΑΠΟΛΛΥΜΙ σε χορογραφία και ερμηνεία Όλγας Σπυράκη, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021.
  Μέσα από το σόλο αυτό επιζητούμε να διαπραγματευτούμε την απώλεια ως γεγονός των καιρών μας, ως φαινόμενο πολιτικό και κοινωνικό που καθιστά την ύπαρξη μας a priori σε μια συνθήκη ήττας, σε μια συνθήκη όπου έχουμε απωλέσει ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

  περισσότερα
 • 02.11.2021

  Έμψυχες Εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης - Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στα Παλαιά Σφαγεία.

  Ξεχωριστοί σταθμοί της ιστορίας του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και των ανθρώπων του όπως καταγράφηκαν από το πέρασμά του στην Επίδαυρο για δεκατέσσερα συνεχή καλοκαίρια και αιχμαλωτίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό του σκηνοθέτη και ηθοποιού Κωστή Καπελώνη, είναι το υλικό της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Κ4 των Παλαιών Σφαγείων από την Τετάρτη 3 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

  περισσότερα
 • 25.10.2021

  ΥΣΤΕΡΑ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

  Την παράσταση ΥΣΤΕΡΑ παρουσιάζει η Έαρ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, βασισμένο στο βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει θα δεις» που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 2011, στις 9 και 10 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

  περισσότερα
 • 25.10.2021

  To Μπαλινέζικο Χοροθεάτρο με Μάσκα με τον I Wayan Bawa από το Μπαλί (Ινδονησία)
  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου και την Επιστημονική Ομάδα «Φρύνιχος» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, υποδέχεται για πρώτη φορά στην Πάτρα τον σπουδαίο ερμηνευτή και δάσκαλο Μπαλινέζικου Χορο-δράματος με Μάσκα, I Wayan Bawa, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την Διεθνή Σχολή Θεατρικής Ανθρωπολογίας(ΙSTA),με το θέατρο Οντίν και με τον Eugenio Barba.
  Ο προσκεκλημένος Μπαλινέζος χορευτής και ηθοποιός είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και δάσκαλος του Gambuh Desa Batuan Ensemble, μόνιμο μέλος του Theatrum Mundi Ensemble και στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη Eugenio Barba και του ISTA (International School of Theatre Anthropology).

  περισσότερα
 • 19.10.2021

  Δεύτερη ακρόαση για χορευτές

  Η πρώτη ακρόαση για το νεοσύστατο Μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τους χορευτές για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στην πρώτη ακρόαση .
  H δεύτερη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00-16:00 στο Κέντρο Χορού & Τεχνών Dansarte, Καρόλου 1, Πάτρα.

  περισσότερα
 • 15.10.2021

  Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό

  Οι εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με θέμα «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό», ξεκινούν σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην Αγορά «Αργύρη».

  περισσότερα
 • 14.10.2021

  Διπλωματικές παραστάσεις 2021 της Ανώτερης Ιδιωτικής Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή είναι η τελευταία παράσταση των τελειόφοιτων φοιτητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Συμμετέχουν οι φοιτητές: Θέου Μαρία, Καραβαγγέλη Δανάη, Κασιμάτη Ισαβέλλα, Λαζαρή Λαμπρινή, Μίγγου Λαμπρινή, Μόσχου Τερέζα, Σταύρακα Βιολέττα, Τσιάμη Σταυρούλα, Τσικμανλή Χρυσή-Δήμητρα, Τσίτσος Αλέξανδρος και Φουρκιώτη Χρυσούλα.

  Ηλέκτρα Σοφοκλή
  Μετάφραση: Γιώργου Χειμωνά
  Διδασκαλία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

  Παραστάσεις:
  Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 , 9:00 μ.μ.
  Το θέατρο θα λειτουργήσει ως αμιγής χώρος
  Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, 9:00 μ.μ.
  Το θέατρο θα λειτουργήσει ως μικτός χώρος
  Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  Διάρκεια παράστασης 100 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

  περισσότερα
 • 13.10.2021

  ΑΚΡΟΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, ως εκφραστής της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης για τον σύγχρονο πολιτισμό και το θέατρο, εντάσσει στον προγραμματισμό του ένα μόνιμο σχήμα κλασικού και σύγχρονου χορού.
  Το νεοσύστατο Μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σκοπό έχει να καλύψει τις ανάγκες των θεατρικών παραγωγών αλλά, και την δημιουργία χορευτικού ρεπερτορίου.

  περισσότερα
 • 08.10.2021

  Παραλογές- Ο Γυρισμός του ξενιτεμένου

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, παρουσιάζει την παραλογή Ο Γυρισμός του ξενιτεμένου σε σκηνοθεσία Ιωάννης & Κοψίνης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 , στις 21:30.
  Θα ακολουθήσουν τρεις ακόμη παραστάσεις στις Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 19.00 και 21.30 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 20.00
  Οι Παραλογές, αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία δημοτικών τραγουδιών, αναπτύσσουν ένα μύθο που εξελίσσεται σταδιακά και έχει όλα τα γνωρίσματα και τα στοιχεία της αφηγηματικής ποιητικής γραφής. Αντλούν το περιεχόμενό τους από αρχαίους ελληνικούς μύθους, από νεότερες παραδόσεις ή ακόμη και από δραματικού χαρακτήρα κοινωνικά περιστατικά.

  περισσότερα
 • 06.10.2021

  Υποβολή βιογραφικών

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας καλεί διπλωματούχους χορευτές και χορεύτριες που έλκουν τη καταγωγή τους από την Πάτρα, να υποβάλουν το βιογραφικό τους στο μέιλ του θεάτρου: auditiondipethepatras@gmail.com έως την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, για τη κάλυψη των αναγκών του χειμερινού ρεπερτορίου 2021-2022.

  περισσότερα
 • 23.09.2021

  Ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος Πατρέων, τιμούν και γιορτάζουν φέτος τη συμπλήρωση 77 χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού αποφάσισε μέσα από ένα «πλέγμα» εκδηλώσεων, εικαστικού, θεατρικού, μουσικού, κινηματογραφικού και ιστορικού περιεχομένου, να έρθουν στο προσκήνιο στιγμές, γεγονότα και χώροι, όπου γράφτηκαν «κομμάτια» από την ιστορία της πόλης εκείνης της περιόδου.
  Ένα από τα σημεία αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων θα είναι ο ιστορικός χώρος του καταφυγίου, που έχει ήδη αποδοθεί στον πολιτιστικό ιστό της πόλης, καθώς φέτος ενεργοποιείται και εικαστικά. Συγκεκριμένα με την παρέμβαση καθηγητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Οργανισμού, θα εκτεθούν έργα, η σειρά των οποίων συνθέτει την ουσία μιας ενιαίας εγκατάστασης που ξεδιπλώνεται στις στοές και τους θαλάμους του καταφυγίου, ακολουθώντας το νήμα: κατοχή – αντίσταση – απελευθέρωση. Ο χώρος του καταφυγίου θα ανοίξει την Κυριακή 3 Οκτώβρη.

  περισσότερα
 • 18.09.2021

  Διπλωματικές παραστάσεις 2021 της Ανώτερης Ιδιωτικής Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Το πρόγραμμα των διπλωματικών παραστάσεων των τελειόφοιτων φοιτητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διαμορφώνεται ως εξής:

  Πέρσες Αισχύλου
  Μετάφραση: Έλσας Ανδριανού
  Διδασκαλία: Δημήτρης Ήμελλος
  Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη

  Παραστάσεις:
  Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 , 5:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ.
  Το θέατρο θα λειτουργήσει ως μεικτός χώρος
  Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, 5:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ.
  Το θέατρο θα λειτουργήσει ως αμιγής χώρος
  Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  Διάρκεια παράστασης 110 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

  περισσότερα
 • 27.08.2021

  Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  Γιορτάζουμε τη δέκατη χρονιά λειτουργίας του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και η χαρά μας είναι μεγάλη!!!
  Ο Σεπτέμβριος ξεκινά κι εμείς γεμάτοι ενέργεια, πίστη και όνειρο περιμένουμε τους συμμετέχοντες από 2 έως 102 ετών να αλληλεπιδράσουμε παρέα, να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε!
  Εργαλείο μας η μετασχηματιστική παιδαγωγική, που προωθεί την συνεργατική κριτική διερεύνηση ώστε η μάθηση να συνδεθεί με την προσωπική και συλλογική εμπειρία και την κατασκευή νοήματος.

  περισσότερα
 • 19.08.2021

  ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ 2021-2022

  Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις για το σπουδαστικό έτος 2021-2022 υποβάλλονται έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021.

  περισσότερα
 • 22.07.2021

  Για την απώλεια της Μάγιας Λυμπεροπούλου

  Μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές μορφές του σύγχρονου θεάτρου η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το μεσημέρι.
  Η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας θεατρικών δοκιμίων είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
  Διακρίθηκε για το σημαντικό της έργο, για την επιλογή του ρεπερτορίου, για τις άρτιες παραστάσεις, για την καθιέρωση των θεατρικών Αναλογίων , των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων , των καλαίσθητων εντύπων, αλλά κυρίως για την ικανότητά της να δημιουργήσει ένα κοινό που είχε το πλεονέκτημα να έρθει σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου , την απόλαυση της ζωντανής τέχνης, όπως έλεγε η ίδια στο άκουσμα της γλώσσας και τη γοητεία της χειρονομίας.
  Και στην Πάτρα η Μάγια Λυμπεροπούλου με την επιλογή των κλασικών έργων της νεότερης ευρωπαϊκής δραματουργίας σε καινούργιες αναγνώσεις όπως έγραψε η Ελένη Βαροπούλου, διαμόρφωσε ένα ακμαίο θέατρο που πατά γερά στο παρόν και προμηνύει το δημιουργικό μέλλον, αλλά κυρίως φέρει την ανεξίτηλη σφραγίδα μιας μεγάλης μορφής του θεάτρου.
  Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός.
  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας .
  Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ο θείος Βάνιας», «Οι Δούλες», «Ιλιάδα», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Ο Εχθρός του Ποιητή», «Φάουστ», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης», «Δυτική Αποβάθρα» κ.α.

  περισσότερα
 • 20.07.2021

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ με την παράσταση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παράσταση για την πολιορκία του Μεσολογγίου, με βάση και τα έργα του Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ, ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ, έδωσε μια εμβληματική παράσταση, στη Ζάκυνθο στον λόφο ΣΤΡΑΝΗ, δίπλα στην προτομή του ΣΟΛΩΜΟΥ, εκεί που ο ποιητής έγραψε τα μεγάλα του έργα, ακούγοντας τα κανόνια του Μεσολογγίου.
  Σε έναν χώρο ιστορικό και ατμοσφαιρικό, πλήθος κόσμου, με δέος και συγκίνηση απόλαυσε μία εντυπωσιακή παράσταση όπως από όλους εκφράστηκε. Βρεθήκαμε όλοι στα ίχνη του μεγάλου ποιητή, στα ίχνη της πένας του, της δημοτικής μας γλώσσας και της ιστορίας μας. Ήταν μία παράσταση απόλυτα αρμονική με το νησί και τον χώρο.
  Η παράσταση έγινε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και τον πολιτιστικό όμιλο ΓΕΡΑΝΟΣ.
  Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων

  περισσότερα
 • 14.07.2021

  Πρόσκληση σε Πατρινούς Καλλιτέχνες

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας καλεί τους καλλιτέχνες: σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, χορογράφους, λυρικούς τραγουδιστές, εικαστικούς-σκηνογράφους , να καταθέσουν τα βιογραφικά τους με σκοπό να γνωρίζει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Θάνος, το καλλιτεχνικό δυναμικό.
  Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα ή έλκουν την καταγωγή τους από αυτή, μπορούν να καταθέσουν το βιογραφικό τους και να συμπληρώσουν τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ( google forms) ακολουθώντας το σύνδεσμο:
  https://forms.gle/PUjfUC44LGRnKPC9A

  Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 623730

  περισσότερα