20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 18.11.2021

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2021-2022

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ξεπέρασε τις δυσκολίες που επέβαλλαν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω πανδημίας, προσέφερε στην πόλη παραστάσεις για τη επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και με προσεκτική διαχείριση απέφυγε οικονομικούς κινδύνους. Σήμερα μπορεί να μελετά έναν κανονικό θεατρικό προγραμματισμό, να ανακοινώνει το ρεπερτόριο που πρότεινε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Λουκάς Θάνος για το 2021-2022 και να παρουσιάζει μία συνολική και ανανεωμένη δράση του ΔΗΠΕΘΕ.
  Βασικές κατευθύνσεις είναι η διεύρυνση παλιότερων συνεργασιών, η οικοδόμηση νέων καθώς και ο πλουτισμός των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με άλλα είδη τέχνης όπως το μπαλέτο, η όπερα, το παραμύθι κ.ά.
  ⮚ Σημαντική κατεύθυνση είναι η συνεργασία, με κοινούς στόχους, όλων των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου και η συνένωση δυνάμεων για αξιοποίηση του σπουδαίου καλλιτεχνικού δυναμικού που διαθέτουν για καλύτερο αποτέλεσμα και συντονισμένη προσφορά στην πόλη μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει συνεργασία και θα στηριχθούν και κοινωνικές δομές του Δήμου, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ - ΚΟΜΑΙΘΩ και ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τα ΚΑΠΗ, το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, οι Δημοτικές Κατασκηνώσεις, το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
  ⮚ Νέα συνεργασία ξεκίνησε ήδη με τη Λυρική Σκηνή καθώς και συζητήσεις για τρόπους συνεργασίας με το Εθνικό Θέατρο τον Πολιτιστικό Οργανισμό της Πάτρας καθώς και με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δ.Π. Καρναβάλι Πάτρας και άλλα ΔΗΠΕΘΕ.
  ⮚ Θα ανοίξει η συνεργασία με ξένους θεατρικούς φορείς και σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου, του χορού και της όπερας, για παραστάσεις αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, με εργαστήρια, στη Δραματική Σχολή και την πόλη. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και συμπαραγωγές, η ερευνητική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, η επένδυση σε έργα υποδομής και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, θα εδραιώνουν την παρουσία του θεάτρου όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά και στον άλλο ελλαδικό χώρο.

  περισσότερα
 • 16.11.2021

  Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

  Ο πρόεδρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλούν σε

  Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 12:00

  στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ,
  Όθωνος Αμαλίας 6

  Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έναρξη της νέας Θεατρικής Περιόδου 2021-2022.

  Σας περιμένουμε

  περισσότερα
 • 16.11.2021

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998» 1985 φωτογραφίες - 17 παραστάσεις - 14 χρόνια

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζουν το λεύκωμα «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998», με ανέκδοτες φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τραβηγμένες από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη.
  Η παρουσίαση του λευκώματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 8:30μμ, από τους: Κώστα Καζάκο, Ευανθία Στιβανάκη, Βασίλη Κόκκαλη και Κωστή Καπελώνη

  περισσότερα
 • 12.11.2021

  Ανακοίνωση

  Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ ο θεατής κατά την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης μαζί με την ένδειξη εμβολιασμού, νόσησης ή 48ωρου rapid test.

  περισσότερα
 • 05.11.2021

  ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Θανάση Σκρουμπέλου με τον Θοδωρή Προκοπίου-20 & 21 Νοεμβρίου 2021 στο θέατρο Απόλλων

  Ο "Θεόφιλος" επιστρέφει και σήμερα, "πάντα θα επιστρέφει...."!!!
  Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Βόλο.... το Πήλιο … να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…!
  Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά..... η απόρριψη.... ο χλευασμός... η φτώχεια... είναι η καθημερινότητα του. Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση.... η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.!!

  περισσότερα
 • 05.11.2021

  Απόλλυμι με την Όλγα Σπυράκη-13 & 14 Νοεμβρίου 2021,στο Θέατρο Απόλλων

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση ΑΠΟΛΛΥΜΙ σε χορογραφία και ερμηνεία Όλγας Σπυράκη, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021.
  Μέσα από το σόλο αυτό επιζητούμε να διαπραγματευτούμε την απώλεια ως γεγονός των καιρών μας, ως φαινόμενο πολιτικό και κοινωνικό που καθιστά την ύπαρξη μας a priori σε μια συνθήκη ήττας, σε μια συνθήκη όπου έχουμε απωλέσει ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

  περισσότερα
 • 02.11.2021

  Έμψυχες Εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης - Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στα Παλαιά Σφαγεία.

  Ξεχωριστοί σταθμοί της ιστορίας του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και των ανθρώπων του όπως καταγράφηκαν από το πέρασμά του στην Επίδαυρο για δεκατέσσερα συνεχή καλοκαίρια και αιχμαλωτίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό του σκηνοθέτη και ηθοποιού Κωστή Καπελώνη, είναι το υλικό της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Κ4 των Παλαιών Σφαγείων από την Τετάρτη 3 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

  περισσότερα
 • 25.10.2021

  ΥΣΤΕΡΑ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

  Την παράσταση ΥΣΤΕΡΑ παρουσιάζει η Έαρ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, βασισμένο στο βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει θα δεις» που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 2011, στις 9 και 10 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

  περισσότερα
 • 25.10.2021

  To Μπαλινέζικο Χοροθεάτρο με Μάσκα με τον I Wayan Bawa από το Μπαλί (Ινδονησία)
  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου και την Επιστημονική Ομάδα «Φρύνιχος» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, υποδέχεται για πρώτη φορά στην Πάτρα τον σπουδαίο ερμηνευτή και δάσκαλο Μπαλινέζικου Χορο-δράματος με Μάσκα, I Wayan Bawa, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την Διεθνή Σχολή Θεατρικής Ανθρωπολογίας(ΙSTA),με το θέατρο Οντίν και με τον Eugenio Barba.
  Ο προσκεκλημένος Μπαλινέζος χορευτής και ηθοποιός είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και δάσκαλος του Gambuh Desa Batuan Ensemble, μόνιμο μέλος του Theatrum Mundi Ensemble και στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη Eugenio Barba και του ISTA (International School of Theatre Anthropology).

  περισσότερα
 • 19.10.2021

  Δεύτερη ακρόαση για χορευτές

  Η πρώτη ακρόαση για το νεοσύστατο Μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τους χορευτές για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στην πρώτη ακρόαση .
  H δεύτερη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00-16:00 στο Κέντρο Χορού & Τεχνών Dansarte, Καρόλου 1, Πάτρα.

  περισσότερα
 • 15.10.2021

  Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό

  Οι εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με θέμα «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό», ξεκινούν σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην Αγορά «Αργύρη».

  περισσότερα
 • 14.10.2021

  Διπλωματικές παραστάσεις 2021 της Ανώτερης Ιδιωτικής Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή είναι η τελευταία παράσταση των τελειόφοιτων φοιτητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Συμμετέχουν οι φοιτητές: Θέου Μαρία, Καραβαγγέλη Δανάη, Κασιμάτη Ισαβέλλα, Λαζαρή Λαμπρινή, Μίγγου Λαμπρινή, Μόσχου Τερέζα, Σταύρακα Βιολέττα, Τσιάμη Σταυρούλα, Τσικμανλή Χρυσή-Δήμητρα, Τσίτσος Αλέξανδρος και Φουρκιώτη Χρυσούλα.

  Ηλέκτρα Σοφοκλή
  Μετάφραση: Γιώργου Χειμωνά
  Διδασκαλία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

  Παραστάσεις:
  Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 , 9:00 μ.μ.
  Το θέατρο θα λειτουργήσει ως αμιγής χώρος
  Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, 9:00 μ.μ.
  Το θέατρο θα λειτουργήσει ως μικτός χώρος
  Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  Διάρκεια παράστασης 100 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

  περισσότερα
 • 13.10.2021

  ΑΚΡΟΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, ως εκφραστής της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης για τον σύγχρονο πολιτισμό και το θέατρο, εντάσσει στον προγραμματισμό του ένα μόνιμο σχήμα κλασικού και σύγχρονου χορού.
  Το νεοσύστατο Μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σκοπό έχει να καλύψει τις ανάγκες των θεατρικών παραγωγών αλλά, και την δημιουργία χορευτικού ρεπερτορίου.

  περισσότερα
 • 08.10.2021

  Παραλογές- Ο Γυρισμός του ξενιτεμένου

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, παρουσιάζει την παραλογή Ο Γυρισμός του ξενιτεμένου σε σκηνοθεσία Ιωάννης & Κοψίνης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 , στις 21:30.
  Θα ακολουθήσουν τρεις ακόμη παραστάσεις στις Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 19.00 και 21.30 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 20.00
  Οι Παραλογές, αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία δημοτικών τραγουδιών, αναπτύσσουν ένα μύθο που εξελίσσεται σταδιακά και έχει όλα τα γνωρίσματα και τα στοιχεία της αφηγηματικής ποιητικής γραφής. Αντλούν το περιεχόμενό τους από αρχαίους ελληνικούς μύθους, από νεότερες παραδόσεις ή ακόμη και από δραματικού χαρακτήρα κοινωνικά περιστατικά.

  περισσότερα
 • 06.10.2021

  Υποβολή βιογραφικών

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας καλεί διπλωματούχους χορευτές και χορεύτριες που έλκουν τη καταγωγή τους από την Πάτρα, να υποβάλουν το βιογραφικό τους στο μέιλ του θεάτρου: auditiondipethepatras@gmail.com έως την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, για τη κάλυψη των αναγκών του χειμερινού ρεπερτορίου 2021-2022.

  περισσότερα
 • 23.09.2021

  Ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος Πατρέων, τιμούν και γιορτάζουν φέτος τη συμπλήρωση 77 χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού αποφάσισε μέσα από ένα «πλέγμα» εκδηλώσεων, εικαστικού, θεατρικού, μουσικού, κινηματογραφικού και ιστορικού περιεχομένου, να έρθουν στο προσκήνιο στιγμές, γεγονότα και χώροι, όπου γράφτηκαν «κομμάτια» από την ιστορία της πόλης εκείνης της περιόδου.
  Ένα από τα σημεία αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων θα είναι ο ιστορικός χώρος του καταφυγίου, που έχει ήδη αποδοθεί στον πολιτιστικό ιστό της πόλης, καθώς φέτος ενεργοποιείται και εικαστικά. Συγκεκριμένα με την παρέμβαση καθηγητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Οργανισμού, θα εκτεθούν έργα, η σειρά των οποίων συνθέτει την ουσία μιας ενιαίας εγκατάστασης που ξεδιπλώνεται στις στοές και τους θαλάμους του καταφυγίου, ακολουθώντας το νήμα: κατοχή – αντίσταση – απελευθέρωση. Ο χώρος του καταφυγίου θα ανοίξει την Κυριακή 3 Οκτώβρη.

  περισσότερα
 • 18.09.2021

  Διπλωματικές παραστάσεις 2021 της Ανώτερης Ιδιωτικής Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

  Το πρόγραμμα των διπλωματικών παραστάσεων των τελειόφοιτων φοιτητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διαμορφώνεται ως εξής:

  Πέρσες Αισχύλου
  Μετάφραση: Έλσας Ανδριανού
  Διδασκαλία: Δημήτρης Ήμελλος
  Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη

  Παραστάσεις:
  Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 , 5:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ.
  Το θέατρο θα λειτουργήσει ως μεικτός χώρος
  Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, 5:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ.
  Το θέατρο θα λειτουργήσει ως αμιγής χώρος
  Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  Διάρκεια παράστασης 110 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

  περισσότερα
 • 27.08.2021

  Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  Γιορτάζουμε τη δέκατη χρονιά λειτουργίας του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και η χαρά μας είναι μεγάλη!!!
  Ο Σεπτέμβριος ξεκινά κι εμείς γεμάτοι ενέργεια, πίστη και όνειρο περιμένουμε τους συμμετέχοντες από 2 έως 102 ετών να αλληλεπιδράσουμε παρέα, να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε!
  Εργαλείο μας η μετασχηματιστική παιδαγωγική, που προωθεί την συνεργατική κριτική διερεύνηση ώστε η μάθηση να συνδεθεί με την προσωπική και συλλογική εμπειρία και την κατασκευή νοήματος.

  περισσότερα
 • 19.08.2021

  ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ 2021-2022

  Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις για το σπουδαστικό έτος 2021-2022 υποβάλλονται έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021.

  περισσότερα
 • 22.07.2021

  Για την απώλεια της Μάγιας Λυμπεροπούλου

  Μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές μορφές του σύγχρονου θεάτρου η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το μεσημέρι.
  Η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας θεατρικών δοκιμίων είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
  Διακρίθηκε για το σημαντικό της έργο, για την επιλογή του ρεπερτορίου, για τις άρτιες παραστάσεις, για την καθιέρωση των θεατρικών Αναλογίων , των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων , των καλαίσθητων εντύπων, αλλά κυρίως για την ικανότητά της να δημιουργήσει ένα κοινό που είχε το πλεονέκτημα να έρθει σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου , την απόλαυση της ζωντανής τέχνης, όπως έλεγε η ίδια στο άκουσμα της γλώσσας και τη γοητεία της χειρονομίας.
  Και στην Πάτρα η Μάγια Λυμπεροπούλου με την επιλογή των κλασικών έργων της νεότερης ευρωπαϊκής δραματουργίας σε καινούργιες αναγνώσεις όπως έγραψε η Ελένη Βαροπούλου, διαμόρφωσε ένα ακμαίο θέατρο που πατά γερά στο παρόν και προμηνύει το δημιουργικό μέλλον, αλλά κυρίως φέρει την ανεξίτηλη σφραγίδα μιας μεγάλης μορφής του θεάτρου.
  Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός.
  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας .
  Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ο θείος Βάνιας», «Οι Δούλες», «Ιλιάδα», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Ο Εχθρός του Ποιητή», «Φάουστ», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης», «Δυτική Αποβάθρα» κ.α.

  περισσότερα
 • 20.07.2021

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ με την παράσταση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παράσταση για την πολιορκία του Μεσολογγίου, με βάση και τα έργα του Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ, ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ, έδωσε μια εμβληματική παράσταση, στη Ζάκυνθο στον λόφο ΣΤΡΑΝΗ, δίπλα στην προτομή του ΣΟΛΩΜΟΥ, εκεί που ο ποιητής έγραψε τα μεγάλα του έργα, ακούγοντας τα κανόνια του Μεσολογγίου.
  Σε έναν χώρο ιστορικό και ατμοσφαιρικό, πλήθος κόσμου, με δέος και συγκίνηση απόλαυσε μία εντυπωσιακή παράσταση όπως από όλους εκφράστηκε. Βρεθήκαμε όλοι στα ίχνη του μεγάλου ποιητή, στα ίχνη της πένας του, της δημοτικής μας γλώσσας και της ιστορίας μας. Ήταν μία παράσταση απόλυτα αρμονική με το νησί και τον χώρο.
  Η παράσταση έγινε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και τον πολιτιστικό όμιλο ΓΕΡΑΝΟΣ.
  Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων

  περισσότερα
 • 14.07.2021

  Πρόσκληση σε Πατρινούς Καλλιτέχνες

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας καλεί τους καλλιτέχνες: σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, χορογράφους, λυρικούς τραγουδιστές, εικαστικούς-σκηνογράφους , να καταθέσουν τα βιογραφικά τους με σκοπό να γνωρίζει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Θάνος, το καλλιτεχνικό δυναμικό.
  Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα ή έλκουν την καταγωγή τους από αυτή, μπορούν να καταθέσουν το βιογραφικό τους και να συμπληρώσουν τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ( google forms) ακολουθώντας το σύνδεσμο:
  https://forms.gle/PUjfUC44LGRnKPC9A

  Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 623730

  περισσότερα
 • 06.07.2021

  Γραφές της Επανάστασης - Διαδικτυακή προβολή των 6 Θεατρικών Αναλογίων -Από τις 7 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2021 στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο YOU TUBE

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης παρουσίασε σε συνεργασία με τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα, έξι θεατρικά αναλόγια με τον γενικό τίτλο Γραφές της Επανάστασης, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.

  Πρόκειται για αποσπάσματα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», με έμφαση στην ηρωική αντίσταση, καρτερικότητα και αντίσταση στον πειρασμό, εκ μέρους των πολιορκημένων φωτίζουν την επανάσταση από την περίοδο της σκλαβιάς μέχρι τον αγώνα, τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και την περίοδο που οι αποφάσεις της ίδρυσής του επηρεάζουν την πορεία του.

  Για το κοινό που δεν είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει την τηλεοπτική προβολή τους, τα Θεατρικά Αναλόγια είναι αναρτημένα στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας YOU TUBE στις πιο κάτω διευθύνσεις ανά τίτλο.
  Έτσι το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδικτυακά και τα 6 θεατρικά αναλόγια για διάστημα ενός μηνός, από τις 7 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2021.

  1. Ρήγας: Θούριος - Τα δίκαια του ανθρώπου – Χάρτα.
  Αποσπάσματα από το Θούριο και τα κείμενα για τα δίκαια του ανθρώπου, καθώς και το Σύνταγμα που προτείνει για το «δίκαιο» βαλκανικό κράτος.
  https://youtu.be/GLSJ1mDs_TA


  περισσότερα
 • 27.06.2021

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

  Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων, παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 24 και 25 Ιουνίου 2021, το Άρμα συνεχίζει δυναμικά τη θεατρική του διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
  ΙΟΥΛΙΟΣ- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
  2/7-ΠΑ ΘΕΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  3/7-Σ ΠΕΡΙΒΟΛΑ-20Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
  4/7-Κ ΓΟΜΟΣΤΟ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  5/7-Δ ΛΥΚΕΙΟ ΡΙΟΥ
  6/7-Τρ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΥΡΑ ΜΑΜΟΣ
  7/7-Τε ΠΥΡΓΟΣ-ΔΗΜΟΣ-ΠΑΡΚΟ
  8/7-ΠΕ Χ
  9/7-ΠΑ ΣΥΛΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  10/7-Σ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΔΗΜΟΣ-ΛΥΚΕΙΟ
  11/7-Κ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ- 46Ο ΔΣ
  12/7-Δ ΠΑΛΑΙΡΟΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ
  13/7-ΤΡ ΜΕΓΑΝΝΗΣΙ-ΣΧΟΛΕΙΟ
  14/7-ΤΕ ΛΕΥΚΑΔΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
  15/7-ΠΕ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ
  16/7-ΠΑ Χ
  17/7-Σ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ
  18/7-Κ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ-ΔΣ
  19/7-Δ ΗΛΙΔΑ-ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
  20/7-ΤΡ ΙΣΙΩΜΑ
  21/7-ΤΕ ΔΑΡΑΣ -ΘΕΑΤΡΟ
  22-ΠΕ Χ
  23/ΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΓΙΟΥ
  24-Σ ΖΑΧΑΡΩ -ΣΧΟΛΕΙΟ
  25/7-Κ ΚΑΒΑΣΙΛΑ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
  26/7-Δ ΔΙΒΡΗ-ΛΥΚΕΙΟ
  27/7-ΤΡ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Μ.Π.
  28/7-ΤΕ Χ
  29/7-ΠΕ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΟ
  30/7-ΠΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ-ΛΑΚΟΠΕΤΡΑ
  31/7-Σ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΠΛΑΤΕΙΑ
  1/8 Κ ΛΕΟΝΤΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  2/8 Δ ΚΑΤΩ ΑΙΓΕΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ
  3/8 ΤΡ ΠΛΑΤΑΝΟΣΝΑΥΠΑΚΤ.-Θ. ΡΟΝΤΗΡΗ
  4/8 ΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ
  Πληροφορίες στο τηλ.261062370 και 6936585904

  περισσότερα
 • 23.06.2021

  Ο ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ΕΠΕΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ ΩΣ ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

  Ύστερα από τη μελέτη των φακέλων και μετά τις ακροάσεις όλων των υποψηφίων, και υποδειγματική λειτουργία των μελών του ΔΣ κατά τις ακροάσεις, που έγιναν με άνεση χρόνου, με πλήρη διαφάνεια, περιφρούρηση των προσωπικών δεδομένων και ίση απόσταση προς όλους τους υποψηφίους, το ΔΣ επέλεξε ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ για τα επόμενα δύο έτη και με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος, σύμφωνα με την προκήρυξη, τον κ. Λουκά Θάνο.
  Η πρότασή υπηρετεί τους σκοπούς, τον ρόλο και τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν τα ΔΗΠΕΘΕ. Ιδιαίτερα, για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την πολιτική του Δήμου στον πολιτισμό, σκοπός είναι να παρουσιάσουμε παραστάσεις υψηλού περιεχομένου και αισθητικής, να υπηρετήσουμε τις θεατρικές ανάγκες της πόλης μας, αλλά και της Περιφέρειας, να δώσουμε αισιοδοξία αυτή τη δύσκολη εποχή, να προσφέρουμε καλλιέργεια στον άνθρωπο, δύναμη στον εργαζόμενο για να παλέψει για τα δικαιώματά του, για καλύτερη ζωή. Αυτό προβλέψαμε και στην προκήρυξη για τη θέση του ΚΔ που δίνει βαρύτητα στην «πρόταση … για τον χαρακτήρα και τον ρόλο που πρέπει να παίξει το ΔΗΠΕΘΕ στον Δήμο και την Περιφέρεια, πού πρέπει κυρίως να απευθύνεται, με ποια μέσα και για ποιους σκοπούς».

  περισσότερα
 • 15.06.2021

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Από το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

  Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στις 24 και 25 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο. ‘Ωρα έναρξης 9:30 μ.μ.
  Η παράσταση στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων
  Θα ακολουθήσει περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  Συντελεστές:
  Σκηνοθεσία –Σύλληψη: Χρήστος Στρέπκος
  Σκηνικά -Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
  Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
  Μουσική: Φοίβος Μαρκιανός
  Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
  Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου
  Φωτογραφίες προβών: Νίκος Παπαγιαννόπουλος

  περισσότερα
 • 12.06.2021

  Για την απώλεια της Σοφίας Αδαμίδου

  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της συγγραφέως και δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου που έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου.
  Με το δημιουργικό της πνεύμα και το συγγραφικό της ταλέντο, άφησε το στίγμα της στο χώρο της δημοσιογραφίας και του θεάτρου. Η πένα της ήταν αιχμηρή και προσηλωμένη στην υπηρεσία του ανθρώπου που παλεύει για τα δικαιώματά του.

  Η Σοφία Αδαμίδου συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, πλουτίζοντας με σπουδαία έργα το θεατρικό μας πρόγραμμα. Είναι έργα που προωθούν την ιστορική γνώση, τον προβληματισμό, έργα με κοινωνικά μηνύματα που επιβεβαιώνουν τον σκοπό του θεάτρου: να μορφώσει, να καλλιεργήσει τον άνθρωπο, να τον κάνει καλύτερο για να διεκδικήσει μια καλύτερη κοινωνία.
  Ο Άρης, ένα πολύ επιτυχημένο έργο της, βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη, που τιμήθηκε με το βραβείο «Αλέκος Σακελλάριος» από τα Κορφιάτικα βραβεία, όπως και το Οδός Αβύσσου, αριθμός 0, του Μενέλαου Λουντέμη, καθώς και το έργο Πού είναι η μάνα σου μωρή, της Δήμητρας Πέτρουλα, σε δική της θεατρική διασκευή, είναι έργα που είχαμε παρακολουθήσει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ.

  περισσότερα
 • 02.06.2021

  Πρόσκληση

  A Manual on Work and Happiness

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το
  Θεατρικό Αναλόγιο με θέμα:

  Σολωμός - Βαλαωρίτης: Ελεύθεροι Πολιορκημένοι - Ο Φωτεινός
  από το IONIAN TV την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 , στις 17:30.
  Διάρκεια προβολής 30 λεπτά

  Ο πρόεδρος του ΔΣ

  Πέτρος Βάης
  περισσότερα
 • 01.06.2021

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το Θεατρικό Αναλόγιο με θέμα:

  Απομνημονεύματα αγωνιστών: Μακρυγιάννης - Κολοκοτρώνης –Κασιομούλης
  Από την τηλεόραση του Super B την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 18:30
  Διάρκεια προβολής 30 λεπτά

  Ο πρόεδρος του ΔΣ

  Πέτρος Βάης
  περισσότερα
 • 31.05.2021

  ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων».
  Η παράσταση εγκρίθηκε και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου.
  Με την παράσταση αυτή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα οργανώσει καλοκαιρινή περιοδεία σε φεστιβάλ, πόλεις και χωριά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

  περισσότερα
1xbet 1xbet bahisno1 bahsegel casino siteleri ecopayz güvenilir bahis siteleri canlı bahis siteleri iddaa marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis restbet canlı skor süperbahis mobilbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis
onwin giriş

escort beylikdüzü escort escort izmir izmir escort piabet giris deneme bonusu veren siteler PDKS vdcasino