ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Για την απώλεια της Σοφίας Αδαμίδου

12.6.2021

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης  εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της συγγραφέως και δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου που έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Με το δημιουργικό της πνεύμα και το συγγραφικό της ταλέντο, άφησε το στίγμα της στο χώρο της δημοσιογραφίας και του θεάτρου. Η πένα της ήταν αιχμηρή και προσηλωμένη στην υπηρεσία του ανθρώπου που παλεύει για τα δικαιώματά του.
 
Η Σοφία Αδαμίδου συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, πλουτίζοντας με σπουδαία έργα το θεατρικό μας πρόγραμμα. Είναι έργα που προωθούν την ιστορική γνώση, τον προβληματισμό, έργα με κοινωνικά μηνύματα που επιβεβαιώνουν τον σκοπό του θεάτρου: να μορφώσει, να καλλιεργήσει τον άνθρωπο, να τον κάνει καλύτερο για να διεκδικήσει μια καλύτερη κοινωνία. 
Ο Άρης, ένα πολύ επιτυχημένο έργο της, βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη, που τιμήθηκε με το βραβείο «Αλέκος Σακελλάριος» από τα Κορφιάτικα βραβεία, όπως και το Οδός Αβύσσου, αριθμός 0, του Μενέλαου Λουντέμη, καθώς και το έργο Πού είναι η μάνα σου μωρή, της Δήμητρας Πέτρουλα, σε δική της θεατρική διασκευή, είναι έργα που είχαμε παρακολουθήσει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ.