20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Για την απώλεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Φούλη Μπουντούρογλου

04.01.2022

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Φούλη Μπουντούρογλου, ενός σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη  με μακρόχρονη και αξιόλογη πορεία στο θέατρο. Ο Φούλης Μπουντούρογλου, ένας άξιος ηθοποιός της γενιάς του, υπηρέτησε το θέατρο με το ταλέντο, τη σεμνότητα και το ήθος του.
Συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε σημαντικές παραστάσεις όπως:
ΜΑΞ ΦΡΙΣ -Ο ΜΠΗΝΤΕΡΜΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ
ΑΙΣΧΥΛΟΥ -ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ
ΤΖΩΝ ΜΙΛΛΙΝΓΚΤΟΝ ΣΥΝΓΚ -ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
ΜΕΝΤΗ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΦΑΥΣΤΑ
ΡΟΥΤΖΑΝΤΕ -ΛΑ ΜΟΣΚΕΤΑ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ- ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ-ΌΡΝΙΘΕΣ
ΡΑΙΝΕΡ ΧΑΧΦΕΛΝΤ-Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ (ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ) σε σκηνοθεσία Φούλη Μπουντούρογλου  
ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ-ΟΘΕΛΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΙΔΗ-ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΒΙΑΡΑ ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ σε σκηνοθεσία Φούλη Μπουντούρογλου  
ΜΠΕΝ ΤΖΟΝΣΟΝ-ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ 
ΣΑΜΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ-ΤΕΛΟΣ σε σκηνοθεσία Φούλη Μπουντούρογλου