ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Βάτραχοι του Αριστοφάνη

Από τη θεατρική ομάδα Status Quo

26.8.2022

Η θεατρική ομάδα «Status Quo» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας παρουσιάζει την παράσταση ΒΑΤΡΑΧΟΙ του Αριστοφάνη σε διασκευή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Δεπούντη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι Βάτραχοι είναι μία από τις πιο αριστοτεχνικές κωμωδίες του Αριστοφάνη, ποιητική και πολιτική, που διδάχτηκε για  πρώτη φορά στα Λήναια το 405 π.Χ. και κέρδισε τα «Πρωτεία».

Θέμα της έχει τον ποιητικό διαγωνισμό που διοργανώνεται ετησίως στον κάτω κόσμο ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, με βραβείο τον θρόνο του καλύτερου τραγωδού δίπλα στον θρόνο του Πλούτωνα. Επειδή όλοι οι γνωστοί τραγικοί ποιητές έχουν πεθάνει, ο Διόνυσος είναι απογοητευμένος από την κατάσταση του θεάτρου που επικρατεί στην Αθήνα. Για το λόγο αυτό  αποφασίζει μαζί με τον δούλο του, Ξανθία να συμβουλευτούν τον Ηρακλή προκειμένου να πάνε στον Άδη και να φέρουν πίσω στη ζωή, τον καλύτερο τραγικό ποιητή.

Συντελεστές:

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Δεπούντης

Σκηνογραφία: Κλειώ Μαρίνου

Ενδυματολογία: Ελεάνα Βασιλάκη

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης): Ορέστης Κρέμης, Κωνσταντίνος Δεπούντης, Απόλλων Κράνος, Ελεάννα Χαρτά, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ρεβέκκα Διονυσάτου, Νίκος Γιαννόπουλος, Βάσια Παπαβασιλείου, Άννα Μπερδέ.

Κορυφαία του Χορού η Μαρία Κοκολάκη.

Είσοδος ελεύθερη ( προαιρετική συνεισφορά στο Χαμόγελο του Παιδιού)

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα Status Quo

Η θεατρική ομάδα «Status Quo» είναι μια ανεξάρτητη και αυτοδημιούργητη θεατρική ομάδα που απαρτίζεται αποκλειστικά από εφήβους, παιδιά Λυκείου και Γυμνασίου δίχως καθοδήγηση από κάποιον ενήλικα. Ο θίασος πραγματοποιεί συναντήσεις και κάνει συνεχείς πρόβες για την συγκεκριμένη παράσταση από τον Οκτώβριο του περασμένου 2021. Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα της ομάδας να παρουσιάσει μια θεατρική παράσταση στο κοινό της πόλης.

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων (από 1 Σεπτεμβρίου 2022)

Ώρες ταμείου:10:00 έως 13:00 και 18:00 έως 21:00. Τηλ. ταμείου:2610 273613

και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 https://www.ticketservices.gr/event/vatraxoi-aristofani-status-quo/