ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου NeTT - “Δίκτυο Θεάτρων για την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς και την ανάπτυξη του Αειφόρου Τουρισμού”

09.7.2018

Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου NeTT - “Δίκτυο Θεάτρων για την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς και την ανάπτυξη του Αειφόρου Τουρισμού” (Network of Theatres for the valorization of Cultural and Natural Heritage to develop a Sustainable Tourism)

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου NeTT -  Network of Theatres for the valorization of Cultural and Natural Heritage to develop a Sustainable Tourism – που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V/A Ελλάδα - Ιταλία 2014 – 2020, θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουλίου 2018 στην Πάτρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας. 

Το Δημόσιο Θέατρο της Απουλίας (Apulian Public Theatre - Regional Consortium for Arts and Culture) – είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου, σε συνεργασία με το θέατρο Petruzzelli (Petruzzelli Opera House and Theatres of Bari Foundation) και τρεις Έλληνες εταίρους, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Επιπλέον, το Τμήμα Τουρισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας Απουλίας συμμετέχει στο έργο ως συνδεδεμένος εταίρος. 
Το έργο NeTT, που χρηματοδοτείται με € 900.000, από τον Άξονα 2 του Προγράμματος (Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση), στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ Θεάτρων της Απουλίας και της Δυτικής Ελλάδας και τοπικών οικονομικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο τομέα της διαχείρισης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.
Χάρη σε αυτό το έργο, Ελληνικοί και Ιταλικοί φορείς σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, της δημιουργικής βιομηχανίας, των τοπικών παραδοσιακών χειροτεχνιών και των προϊόντων αγροδιατροφής, θα υλοποιήσουν ένα διασυνοριακό δίκτυο για τη βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών μέσω καινοτόμων και βιώσιμων τουριστικών πακέτων.
 Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου διαρκεί δύο ημέρες. Η πρώτη μέρα θα αφιερωθεί σε μια λεπτομερή ανάλυση του έργου, τους στόχους και τις διαδικασίες διαχείρισης. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας, όλοι οι εταίροι θα συμμετάσχουν στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του έργου και στο 2ετές χρονοδιάγραμμά του.