ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Ελληνική μουσική σε έξι χορδές» -Δημοτικό Θέατρο Απόλλων 20 Νοεμβρίου 2019

15.11.2019

Ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κλασικής κιθάρας, ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο project με έργα Ελλήνων συνθετών. Με αφετηρία το προσωπικό του άλμπουμ "Myrtia" (2016), την επίσημη διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του Μίκη Θεοδωράκη με έργα του διασκευασμένα για σόλο κιθάρα, ερμηνεύει ένα ρεπερτόριο αιρετικό, με στιγμές εξαιρετικής δεξιοτεχνίας.  Παρουσιάζει μια «άλλη» κιθάρα που στοχεύει στο να ξεγελά το αυτί, κάνοντάς το να ακούει ήχο από δυο κιθάρες, από μπουζούκια ή ακόμη και σύνολο εγχόρδων. 
 
Με αφετηρία τη μουσική του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη, τον Εφιάλτη της Περσεφόνης, το χορό του Ζορμπά και το Μαουνταχάουζεν, περνά στη μουσική του κινηματογράφου – με μια σύντομη αναφορά στην καινούργια συλλογή που θα παρουσιαστεί αρχές Δεκέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με οσκαρικές μουσικές συνθέσεις όπως του Βαγγέλη Παπαθανασίου-  και από κει στα ασύλληπτα σόλο του Χιώτη, στο μιούζικαλ του Πλέσσα και στις τρυφερές μελωδίες του Ξαρχάκου και του Σαββόπουλου.
 
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης  συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες  μουσικούς -ως εκ τούτου επελέγη να ηχογραφήσει ένα από τα CDs της σειράς “Famous Greek Soloists” (FM Records 2016), γνωστός για την χρήση ιδιαίτερων κιθαριστικών τεχνικών όπως αυτήν του tremolo-apoyando και του pulgar tremolo. Με εκλεπτυσμένο γούστο  γνωρίζει ως εκτελεστής να εισχωρεί στην ουσία των συνθέσεων, παρουσιάζοντας υποδειγματικά παιξίματα, με σπάνια συνοχή και άρτιο εκτελεστικό ύφος.
 
Info:
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Πλ. Γεωργίου Α’, Πάτρα-τηλ. 2610273613
Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση: 
- Στα ταμεία του Θεάτρου καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00, 
- Καταστήματα Public και  www.ticketservices.gr