20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Φώτη Κόντογλου -Χριστούγεννα στη Σπηλιά

Από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ

04.12.2019

Στον κύκλο του χρόνου και της ιστορίας η δύση  δεν είναι το γήρας, η παρακμή το τέλος .
Η δύση είναι το καταστάλαγμα της ανατολής ο άλλος τρόπος να υπάρχουν το φως και οι σκιές.
Στην ανατολή το βλέμμα στρέφεται ευθύ στην επιφάνεια στην επιδερμίδα στη λάμψη.
Στη δύση το βλέμμα εισδύει λοξό στο βυθό και τολμηρό στο βάθος.
Περιφέρεται στοχαστικό στους ορίζοντες των πραγμάτων… Διονύσης Καρατζάς

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ και αυτή τη χρονιά ετοιμάζονται για την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Συνεργάζονται με το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Πατρέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και παρουσιάζουν την παράσταση:
"Χριστούγεννα στη Σπηλιά" του Φώτη Κόντογλου σε σκηνοθεσία Έφης Κιτσαντά, την Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο θέατρο Μπάρρυ.
 Μαζί τους η Σοφία Κουφού παίζει λαούτο και τραγουδά, η Ελευθερία Δαουλτζή παίζει κανονάκι, στο ούτι και στα κρουστά η Μάνια Ασημακοπούλου και  στην κιθάρα και  Νέι ο Γιώργος Τσιλιγιάννης. Σχεδιασμός αφίσας Βάλια Ψωμιάδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (κρατήσεις  στα τηλέφωνα 2610623730 και 2610 273613).