ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση για την πόλη και το θέατρο

07.2.2020

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με πολίτες της Πάτρας στο Μπάρρυ,   την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου με θέμα:
"Ιστορίες της πόλης ανεβαίνουν στη σκηνή: Η περιπέτεια μιας παράστασης"
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Σταύρος Σ. Τσακίρης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προχώρησε στην εισήγησή του: "Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αναμετριέται με την ιστορία της Πάτρας" ενώ ακολούθησε η Γιάννα Ροϊλού καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με το  "Θέατρο Ντοκουμέντο" που ξεκίνησε  από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας, στη Μόσχα. 
Εν συνεχεία μίλησαν οι λογοτέχνες Βασίλης Λαδάς, Κώστας Λογαράς  και ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής για την πόλη ως πηγή δημιουργίας με συντονιστή τον Σταύρο Σ. Τσακίρη .
Το κοινό συμμετείχε με προτάσεις και απόψεις για την πόλη, την λογοτεχνία  και την δημιουργική γραφή, θέτοντας επί τάπητος το δύσκολο θέμα της δημιουργίας και της παραγωγής νέων   προτάσεων σε κάθε μορφή τέχνης, καθώς και στην ύπαρξη ή μη πατρινής λογοτεχνικής σχολής.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας της παράστασης 
"ΠΑΤΡΑ. Η πόλη των εργοστασίων των ρεμπέτικων και του Καραγκιόζη"
που θα υλοποιηθεί για το έργο NeTT που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014 -2020. Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Καλοκαίρι 2020 στην Πάτρα , την Κέρκυρα και την Ιταλία.
Στον χώρο λειτούργησε και  έκθεση βιβλίου με θέμα την ιστορία της πόλης

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του MOSAIC//Πολιτισμός και Δημιουργικότητα