20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Όσκαρ Ουάιλντ

Από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

11.11.2018

Tα παιδιά του  ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων παρουσιάζουν
τον Εγωιστή Γίγαντα του Όσκαρ Ουάιλντ τη Δευτέρα 17  Δεκεμβρίου 2018, στο θέατρο Μπάρρυ στις 21:00.
Πρόκειται για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του ΚΟΜΑΙΘΩ, που διάλεξαν για φέτος να αφηγηθούν το γοητευτικό   παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ. 
Ένα έργο θησαυρός της παιδικής λογοτεχνίας  που δείχνει τον τρόπο στα παιδιά να αγαπούν  και να εμπιστεύονται τους άλλους.
Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει η Έφη Κιτσαντά . Στο ρόλο του αφηγητή ο Τάσος Χρυσόπουλος. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Βάλιας Ψωμιάδη. Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση, στο λαούτο ο Γιώργος Παπαγεωργίου και συμμετέχει το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας. 
Παίζουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ.