ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

19.10.2017

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18ης Οκτώβρη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων αποφασίστηκε σειρά εκδηλώσεων, για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το 1917.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Συναυλία με τίτλο “Σοβιετικοί Συνθέτες” από τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου, την Τρίτη 7/11/2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20:00. Τα Σύνολα του  Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσουν έργα των: D. Shostakovich, S. Prokofiev, A. Khachaturian, I. Dunayevsky ,G. Sviridov. Συμμετέχουν:  Οι μουσικοί της «Ορχήστρας Πατρών», το σύνολο κρουστών «Κρούσις», η Ορχήστρα Δωματίου Δημοτικού Ωδείου
Εκδήλωση του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, την Τρίτη 5/12/2017, στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, στις 20:00. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Χορωδιακά τραγούδια από το Opera Studio του ΔΗΠΕΘΕ. Ενδιάμεσα των τραγουδιών θα παρουσιάζονται ποιήματα που αναφέρονται στην Οκτωβριανή Επανάσταση, όπως και λογοτεχνικά κείμενα από ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ. Από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και από το χορευτικό τμήμα του Eλληνορώσικου συλλόγου "ΣΟΓΙΟΥΖ" θα παρουσιασθούν ρωσικοί λαϊκοί χοροί. Τα ποιήματα, τα λογοτεχνικά κείμενα και τα τραγούδια θα είναι επενδυμένα με πλάνα και φωτογραφίες από την κινηματογραφική και φωτογραφική τέχνη, που αποτυπώνουν τα γεγονότα της εποχής.
Αφιέρωμα στον σοβιετικό κινηματογράφο, από την Πέμπτη 7/12 έως και το Σάββατο 9/12/2017, στο Πάνθεον, με έργα Αϊζενστάιν, Βερτόφ, Ρομ, Μεντβέντκιν κ.α.