20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Δήλωση Προέδρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Βασίλη Θωμόπουλου

27.09.2017

Με αφορμή βλάβες που σημειώθηκαν στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών (Αράτου και Μαιζώνος), θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:
Σημειώθηκε πτώση σοβάδων από την ψευδοροφή του ισογείου της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου, που είναι παλιός τσατμάς. Αυτό έγινε γνωστό στη Δημοτική Αρχή τηλεφωνικά τη Δευτέρα το πρωί. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και έκαναν αυτοψία. Δόθηκε εντολή στην υπηρεσία του Ωδείου να κλειστεί η αίθουσα, καθώς και όλο το τμήμα του Δημοτικού Ωδείου που έχει είσοδο από Μαιζώνος. Δόθηκε εντολή να μεταφερθούν τα πιάνα που βρίσκονται στον 1ο όροφο. Στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπήρχε δραστηριότητα αυτή την περίοδο (συναυλίες ή εκπαιδευτικές δράσεις ή μαθήματα).
Με αφορμή αυτό το γεγονός και επειδή ολοκληρώνονται από το Δήμο οι μελέτες επισκευών, εσωτερικών και εξωτερικών του κτηρίου, ώστε να δημοπρατηθεί στη συνέχεια η επισκευή του παλιού κτηρίου, θεωρήθηκε σκόπιμο να εξετάσουμε νέο χώρο μεταστέγασης. Το κτήριο παραδόθηκε στο Δήμο πριν τέσσερα χρόνια από την Αρχαιολογία, όπου πριν στεγαζόταν το Αρχαιολογικό Μουσείο και εκτίθονταν τα έργα.
Επίσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά για επισκευές κτηρίων ο Δήμος Πατρέων ετησίως επιχορηγείται από την κυβέρνηση για τα 266 σχολεία, όλους τους δρόμους, όλα τα δημοτικά κτήρια και τις πλατείες, με ποσό εντελώς αναντίστοιχο των αναγκών.
Για μας είναι ύψιστης προτεραιότητας η ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων. Το Δημοτικό Ωδείο, που είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσει τη λειτουργία του καθώς και να παράγει σημαντικό πολιτιστικό έργο.