20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

18.10.2017

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18ης Οκτώβρη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων αποφασίστηκε σειρά εκδηλώσεων, για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το 1917.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Συναυλία με τίτλο “Σοβιετικοί Συνθέτες” από τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου, την Τρίτη 7/11/2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20:00. Τα Σύνολα του  Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσουν έργα των: D. Shostakovich, S. Prokofiev, A. Khachaturian, I. Dunayevsky ,G. Sviridov. Συμμετέχουν:  Οι μουσικοί της «Ορχήστρας Πατρών», το σύνολο κρουστών «Κρούσις», η Ορχήστρα Δωματίου Δημοτικού Ωδείου
Εκδήλωση του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, την Τρίτη 5/12/2017, στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, στις 20:00. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Χορωδιακά τραγούδια από το Opera Studio του ΔΗΠΕΘΕ. Ενδιάμεσα των τραγουδιών θα παρουσιάζονται ποιήματα που αναφέρονται στην Οκτωβριανή Επανάσταση, όπως και λογοτεχνικά κείμενα από ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ. Από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και από το χορευτικό τμήμα του Eλληνορώσικου συλλόγου "ΣΟΓΙΟΥΖ" θα παρουσιασθούν ρωσικοί λαϊκοί χοροί. Τα ποιήματα, τα λογοτεχνικά κείμενα και τα τραγούδια θα είναι επενδυμένα με πλάνα και φωτογραφίες από την κινηματογραφική και φωτογραφική τέχνη, που αποτυπώνουν τα γεγονότα της εποχής.
Αφιέρωμα στον σοβιετικό κινηματογράφο, από την Πέμπτη 7/12 έως και το Σάββατο 9/12/2017, στο Πάνθεον, με έργα Αϊζενστάιν, Βερτόφ, Ρομ, Μεντβέντκιν κ.α.