20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

ΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

17.03.2021

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας  καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-35 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος Ελευθερία, ο Ύμνος των Ελλήνων 
Οι ενδιαφερόμενοι-ες ηθοποιοί πρέπει να αποστείλουν έως και την Τρίτη 23 Μαρτίου και ώρα 14:00, ηλεκτρονικά στο e-mail: m.aggelopoulou@hotmail.gr  με  θέμα «ΑΚΡΟΑΣΗ», το βιογραφικό τους σημείωμα με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία και να έχουν συμπληρώσει την φόρμα μετακίνησης (ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ/ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ) . 
Στο βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να αναφέρεται και  η Δραματική Σχολή που αποφοίτησαν, το τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνσή τους για να ειδοποιηθούν για την μέρα και ώρα συμμετοχής τους στην ακρόαση. 
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαρτίου από τις 10:30 το πρωί στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ Σανταρόζα 7, Πάτρα ( 2 άτομα ανά  20 λεπτά).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει έναν μονόλογο δικής τους επιλογής, να έχουν κάνει  πρόσφατο rapid test (τουλάχιστον 3 ημέρες πριν) με βεβαίωση μη θετικότητας και να προσέρχονται 10 λεπτά νωρίτερα του καθορισμένου ραντεβού για την ακρόαση.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ραντεβού της ακρόασης και τις βεβαιώσεις για την μετακίνηση οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας
Επίσης ενημερώνουμε τους υποψηφίους ότι το Άρμα Θέσπιδος είναι θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , δημιουργήθηκε το 2015 και δίνει παραστάσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια. 
Οι πρόβες για την παράσταση Ελευθερία, ο Ύμνος των Ελλήνων σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου. Θα ακολουθήσει περιοδεία κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού και πιθανόν το Φθινόπωρο να συνεχιστούν οι παραστάσεις σε σχολεία ιδρύματα, νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.