ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Προγραμματισμός νέας Θεατρικής Περιόδου 2016-2017.

30.9.2016

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας ξεκινά δυναμικά τη νέα θεατρική περίοδο, με δύο  μεγάλες παραγωγές του παγκόσμιου ρεπερτορίου και με ένα καταξιωμένο ελληνικό έργο στην Παιδική –Εφηβική του Σκηνή.
Το Άρμα Θέσπιδος, το Όπερα Studio  & το Θεατρικό Εργαστήρι συνεχίζουν την καλλιτεχνική-εκπαιδευτική διαδικασία με υψηλότερους στόχους.
Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας,  με νέο Διευθυντή τον Λιθουανό Τσέζαρις Γκραουζίνις, που η πρόσφατη σκηνοθεσία του  στους Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, εδραιώνει την παρουσία της Σχολής στη πόλη μας.
Το θέατρο συνεχίζει την κοινωνική του πολιτική, συνεργάζεται με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων και συνεχίζει την πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου ή ακόμη και της δωρεάν εισόδου  για ευπαθείς κοινωνικές δυνάμεις, σύμφωνα με την πολιτική του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ο Κώστας Καζάκος , καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου, σκηνοθετεί τους Μικροαστούς του Μαξίμ Γκόρκι στην Κεντρική Σκηνή.
Οι "Μικροαστοί", είναι ένα έργο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αλληγορικό. 
Εκφράζει ιδέες , κοινωνικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από τις αρχές  του περασμένου αιώνα και να καταχτούν το λαό. 
Αποκαλύπτει τη σύγκρουση ανάμεσα στις παλαιότερες γενιές και τις καινούργιες, ανάμεσα στους μικροαστούς με παρωχημένες ιδέες και τους νέους μέσα από τη διανόηση , με ένα νέο επαναστατικό πνεύμα.
Οι ήρωες είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά και σύμβολα. Ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας σε αντίθεση και σύγκρουση. 
Από τη μια πλευρά οι μικροαστοί, περιχαρακωμένοι στην οικογενειακή εστία, πνιγμένοι στις προκαταλήψεις, αμέτοχοι, αντιδραστικοί, χωρίς παιδεία,  με μοναδική τους έννοια το προσωπικό τους συμφέρον και την καλοπέραση.
Εμμένουν στον ατομικισμός τους , κι από την άλλη ένας ολόκληρος κόσμος αρχίζει να αφυπνίζεται, με νέες ιδέες , να διαφοροποιείται συνειδητά ή ασυνείδητα, από την αστική και μικροαστική τάξη διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.
 Οι μικροαστοί, μέσα στη ζύμωση και το στρόβιλο των γεγονότων, μέσα στις νέες φιλοσοφικές και ιδεολογικές αναστροφές, μέσα στο χάος που τελικά επικρατεί στις σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς, στα παιδιά τους και τον έξω κόσμο, αντιδρούν με παραλογισμό και απελπισία!
Συντελεστές:
Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Σκηνικά-Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη

Διανομή:
Μπεσσέμενωφ: Κώστας Καζάκος
Ακουλίνα: Μελίνα Βαμβακά
Πιοτρ: Αλμπέρτο Φάις
Τατιάνα: Κοραλία Καράντη
Νηλ: Αντώνης Καραστεργίου
Περτσίχιν: Διονύσης Βούλτσος
Πόλια: Γεωργία Σωτηριανάκου
Έλενα: Βίκυ Μαραγκάκη
Τέτερεφ: Φάνης Δίπλας
Σίσκιν: Γεράσιμος Ντάβαρης
Τσβετάιεβα: Ήρα Ρόκου
Στεπανίντα: Ιωάννα Στεφανάτου
Γιατρός: Περικλής Βασιλόπουλος

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων 
Πρώτη παράσταση: 3 Δεκέμβρη 2016.

Άρμα Θέσπιδος:
Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος Μαριβώ με το έργο του «Παιχνίδι του Έρωτα και της τύχης» στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα  την πραγματική ταυτότητα του άλλου.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων που κινεί επιδέξια ο  Οργκόν,  πατέρας της Σύλβια  που σκοπεύει να παντρευτεί   τον  Ντοράντ. Για να μάθει ποιος στ’ αλήθεια είναι ο Ντοράντ, ζητάει άδεια από τον πατέρα της να αλλάξει θέση με την υπηρέτριά της Λιζέτ, όταν εκείνος τους επισκεφθεί.    Ο πατέρας της συμφωνεί γνωρίζοντας  πως και ο Ντοράντ σκοπεύει να κάνει το ίδιο ακριβώς παιχνίδι.  Θα παρουσιαστεί  ως  υπηρέτης   και ο υπηρέτης  του Αρλεκίνος, θα μεταμφιεστεί   σε Ντοράντ. 
Είναι ένα έργο ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν  οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Χ.Στρέπκος σημειώνει για το έργο:
Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό  ατμόσφαιρα του έργου, οι ηθοποιοί ασκήθηκαν σε τεχνικές της Comedia dell’Arte και στην  grammlote.  Την ιδιαίτερη αυτή «εκφραστική» γλώσσα  της Comedia όπου οι «θεατρίνοι»  μιλάνε ακαταλαβίστικα και παντομιμικά αλλά γίνονται απόλυτα κατανοητοί από το κοινό. Με αυτοσχεδιασμούς και στυλιζάρισμα προσπαθήσαμε να τονίσουμε το Marivaudage, το έντεχνο  δηλαδή στυλ γραφής των διαλόγων του Μαριβώ, όπου  με επιτήδεια και πνευματώδη λογοπαίγνια οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των αισθημάτων τους στο κοινό. Αντιμετωπίσαμε «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» πάνω  απ’ όλα ως  παιχνίδι. Η σκηνοθεσία  και οι  ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην θεατρικότητα της Comedia και την «αισθηματικότητα» της Marivaudage. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην μεταμφίεση των χαρακτήρων  και τον πραγματικό τους  εαυτό. Και όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Δώσε στον άνθρωπο μια μάσκα και αμέσως θα δεις ποιος είναι στ’ αλήθεια ο χαρακτήρας του».

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Φωτισμός: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παίζουν:  Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου
Υπεύθυνος του Άρματος είναι ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Πέτρος Βάης.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Πρώτη παράσταση 29 Οκτωβρίου 2016.
Θα ακολουθήσει περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή Αχαΐας- Ηλείας κλπ. 
Δωρεάν παραστάσεις σε Νοσοκομεία-ιδρύματα-φυλακές.


Παιδική-Εφηβική Σκηνή:
Η Παιδική-Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , υποδέχεται την περίοδο 2016 – 2017 ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της Ξένιας Καλογεροπούλου: Τον Οδυσσεβάχ μια ιστορία που γοητεύει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία.
Πρόκειται για ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες , ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα . Είναι η  ιστορία του Οδυσσεβάχ, ή μήπως του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, που κουρασμένος από τις περιπέτειες του πολέμου ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του όμως αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων , ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων , συναντάει την Γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα . Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη?
Μία ιδανική παράσταση για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας , στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου.
Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Μικρή Πόρτα, το 1981 και  έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες

Συντελεστές
Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Περικλής Βασιλόπουλος 
Σκηνικά -κοστούμια :Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη
Χορογραφία : Όλγα Σπυράκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος.
 Βοηθός σκηνοθέτη: Γεράσιμος Ντάβαρης.
 Βοηθός σκηνογράφου: Βασιλική Χριστοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Κουβαρδάς, Ηρακλής Κρομμίδας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Έφη Κεραμίδα, Νίκη Καρακώστα,  Γεράσιμος Σοφιανός, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Νάνσυ Χριστοπούλου.

Δημοτικό  Θέατρο Απόλλων –
Πρώτη παράσταση 7 Νοεμβρίου 2016.

In, Οπερα Studio Πάτρας
Άνοιγμα του I.O.S.Π. σε παγκόσμιο επίπεδο με την αποδοχή τραγουδιστών από άλλες χώρες.
Συνεργασία με λυρικούς τραγουδιστές διεθνούς εμβέλειας στο πλαίσιο των παραστάσεων.
Έναρξη συνεργασίας με το Γερμανικό και το Γαλλικό Ινστιτούτο τόσο στην εκμάθηση της Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας (υπάρχει ήδη συμφωνία) όσο και σε επίπεδο χορηγίας και χρηματοδότησης, σχετικά με τις μελλοντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Διατήρηση της χορωδίας του Ι.O.S.Π. και ένταξή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα εξής μαθήματα:  Φωνητική – Υποκριτική – Ρυθμολογία – Κινησιολογία.
Εκπαιδευτικές ημερίδες για το ευρύ κοινό για μία  πιο βαθιά γνωριμία με το μουσικό θέατρο. 
Παραστάσεις Λυρικού Θεάτρου για Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Περιφέρειας (Gluck: Ορφέας και Ευρυδίκη προσαρμοσμένα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (από Φεβρουάριο - Ιουνίου 2017)
Παραστάσεις Λυρικού Θεάτρου για το  κοινό της Πάτρας και της Περιφέρειας. (Gluck: Ορφέας και Ευρυδίκη (10 Παραστάσεις 17/05/2017 -28/05/2017), Poulenc: La voix humaine (Οι Παραστάσεις θα παίζονται Δευτέρα και Τρίτη μοιρασμένες στην διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2016/2017)
Τακτικές βραδιές λυρικής μουσικής από μέλη και καθηγητές του Ι.Ο.S.Π. (Δευτέρα και Τρίτη μία φορά το μήνα / έναρξη τέλος Νοεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο)
Κοινωνική προσφορά σε φορείς μέσω της διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων λυρικής μουσικής.


Ο κόσμος έγινε άνω –κάτω 
Μουσική παράσταση, βασισμένη στη μουσική των έργων του Μπρέχτ.
 Με την Μαρία Ρούτση 
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων 
Απρίλιος 2017

Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας
Η εκπαίδευση είναι κάτι το αξιοθαύμαστο, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πότε-πότε ότι τίποτα που αξίζει να το γνωρίζεις δεν διδάσκεται, μόνο βιώνεται! Oscar Wild
Το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους ανοίγει αυλαία και να υποδέχεται τους φίλους του για πέμπτη συνεχή χρονιά!!! Από 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι ομαδικές μας δράσεις με άξονα το θέατρο. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μίμηση, τη παντομίμα, το εκπαιδευτικό δράμα, τις ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), τη σωματική έκφραση, την εξάσκηση φωνής- λόγου, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις, τα παιχνίδια ρόλων, τους αυτοσχεδιασμούς, και τις δραματοποιήσεις το παιδί έρχεται σε επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά και το περιβάλλον του. Εκφράζεται και διοχετεύει δημιουργικά την ενέργεια του, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η σκέψη του, τα συναισθήματά του και κυρίως η φαντασία του! Το παιδί καταφέρνει να εξωτερικεύει τις προσωπικές του εμπειρίες, ιδέες και συναισθήματα σε ποικίλες εκφραστικές μορφές, αλλά και να εκφράζει ελεύθερα και αβίαστα τον ψυχικό του κόσμο και την προσωπική του άποψη. Στόχος μας να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους με έναν δημιουργικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο. 

Πρόγραμμα μαθημάτων:

ΔΕΥΤΕΡΑ       ΤΡΙΤΗ       ΤΕΤΑΡΤΗ       ΠΕΜΠΤΗ      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ      ΣΑΒΒΑΤΟ     ΚΥΡΙΑΚΗ
4:30- 6:00       4:30- 5:45    4:30- 6:00        5:00- 6:00       4:30-5:45          9:30- 11:00
6- 8 ΕΤΩΝ           5- 6 ΕΤΩΝ         ΕΦΗΒΟΙ/             3- 4 ΕΤΩΝ           5- 6 ΕΤΩΝ               6- 8 ΕΤΩΝ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

6:00- 7:30    6:00- 7:30     6:00- 7:00        6:00- 7:15       5:45- 7:30     11:00- 12:30
8- 10 ΕΤΩΝ      6- 8 ΕΤΩΝ         3- 4 ΕΤΩΝ            4- 5 ΕΤΩΝ           ΕΦΗΒΑΚΙΑ         8- 10 ΕΤΩΝ


7:30- 9:30     7:30- 8:30     7:00- 8:15         7:15- 8:30       7:30- 9:30    12:30- 2:15         5:00- 7:00μμ.
ΕΦΗΒΟΙ            3- 4 ΕΤΩΝ         4- 5 ΕΤΩΝ              5- 6 ΕΤΩΝ            ΕΦΗΒΟΙ          10- 12ΕΤΩΝ         ΔΙΑΠΟΛΙΣΜΙΚΟ-1η Κυριακή του Μήνα.

Εμψυχώτριες: Γιούλη Δούβου, Νικολέττα Κοτσινοπούλου, Μαρίνα Αγγελάτου.
Υπέθυνη Εργαστηρίου: Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός

Συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ

     Για τα παιδιά με αναπηρία, η ένταξη τους στην κοινότητα, σηματοδοτεί την στήριξη, την αποδοχή τους και το δικαίωμα της ίδια τους της ζωής. Η συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με το ΚΟΜΑΙΘΩ, ενισχύθηκε από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων κ.Τουλγαρίδη και από τις υπεύθυνες της δομής.
Επίσης στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής συνεχίζουμε την συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου, με μαθήματα θεάτρου , οργάνωση παραστάσεων και άλλων παράλληλων δράσεων.

Συνεχίζουμε και αυτή την χρονιά να παρουσιάζουμε παραστάσεις στο πλαίσιο των μετακλήσεων –συνεργασιών δίνοντας βήμα σε καταξιωμένους ή νέους καλλιτέχνες που έχουν μία σημαντική πρόταση.


Μετακλήσεις:

1.Λωξάντρα με την Άννα Βαγενά,  στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, 14 & 15 Οκτωβρίου στις 21:00.

Η Άννα Βαγενά, διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου «ΛΩΞΑΝΔΡΑ» (Εκδ. ΕΣΤΙΑ) και το παρουσιάζει η ίδια, σε  έναν συγκλονιστικό μονόλογο διάρκειας 2 ωρών.

2.Μια πέτρα λάθος σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γράμψα
14, 15 & 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  
3.Η αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη -«Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη» 
στα αρχαία ελληνικά με υπέρτιτλους στα  ελληνικά & στα αγγλικά , σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
Δημοτικό θέατρο Απόλλων
 30 Ιανουρίου 2017

4.Lola blau μιούσικαλ για μία ηθοποιό Georg Kreisler
Με την Κατερίνα Γιαμαλή
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων 
 6 , 7, 13, 14,  20 &  21 Φεβρουαρίου 2017

Θα ανακοινωθούν σύντομα και άλλες μετακλήσεις-συνεργασίες με σημαντικά θεατρικά σχήματα.
 
Πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας –Πρόταση προέδρου κ.Ανδρέα Τερζή
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας συνεχίζοντας και φέτος τη πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου και δίνοντας  ιδιαίτερη προσοχή  στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες,  διαμορφώνει τις τιμές των εισιτηρίων για τη τρέχουσα θεατρική περίοδο 2016-2017 ως εξής:

1.  Γενική είσοδος: 15 ευρώ  (κεντρική σκηνή) 
     12  ευρώ Λαϊκή απογευματινή ή βραδινή.
     10  ευρώ Φοιτητικό-Ομαδικό ( άνω των 10 ατόμων)
     10 ευρώ άνω των 65 ετών
 
2.Οι άνεργοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλες τις παραστάσεις του θεάτρου  με εισιτήριο 5 ευρώ.

3.Οι σπουδαστές της Δραματικής και οι μαθητές των εργαστηρίων του Θεάτρου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν τις παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης .

4.Παιδική Σκηνή: 
Το εισιτήριο για την  Παιδική Σκηνή  θα έχει 8 ευρώ για τους  μεγάλους και 5 ευρώ για τα παιδιά .
 Για τους μαθητές ισχύει το εισιτήριο των 4 ευρώ  και παρέχουμε την δυνατότητα σε  
 5 παιδιά που δυσκολεύονται να πληρώσουν το εισιτήριο ( 5% ) να   παρακολουθή-σουν την παράσταση δωρεάν. 

5. Άρμα Θέσπιδος 
Παραστάσεις στο θέατρο Απόλλων: 10 ευρώ
8  ευρώ φοιτητικό -Ομαδικό ( άνω των 10 ατόμων και άνω των 65 ετών)
5 ευρώ άνεργοι και ΑΜΕΑ
Παραστάσεις εκτός θεάτρου: 3 ευρώ ατομικό και 5 ευρώ οικογενειακό.
(Νοσοκομεία – Ιδρύματα – Φυλακές δωρεάν) 
Στις περιπτώσεις όμως που είναι  προαγορασμένη η παράσταση από τον πρόεδρο ή το Δήμαρχο κάθε κοινότητας ή Δήμου αντίστοιχα οι θεατές,  θα παρακολουθούν την παράσταση δωρεάν.

Κάρτα Πολιτισμού  :10 ευρώ 
Θεατρολόγοι :  5 ευρώ 

Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας