20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Μία συνάντηση ακόμη…

Από τη Θεατρική Ομάδα των ΚΑΠΗ της πόλης μας, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

15.06.2017

Τα ΚΑΠΗ της Πάτρας παρουσιάζουν την παράσταση Μία συνάντηση ακόμη…
στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στις 20 & 21  Ιουνίου 2017, στις 21:30.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα των θεατρικών εργαστηρίων που ξεκίνησαν με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του τμήματος τρίτης ηλικίας του  Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο Α’ ΚΑΠΗ (Προσφυγικών) και στο Β’ ΚΑΠΗ (Αγυιάς). Η εθελοντική αυτή δράση ξεκίνησε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα , τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Φάνη Δίπλα, τη θεατρολόγο Έλενα Αλεξανδράκη και αυτή την χρονιά με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σπύρο    Κουβαρδά.
Τα μέλη της θεατρικής ομάδας των ΚΑΠΗ θυμούνται τα περασμένα επί σκηνής και  παρουσιάζουν κείμενα Ελλήνων και ξένων  ποιητών και συγγραφέων.
Η προετοιμασία της παράστασης έχει γίνει από όλη την ομάδα, ενώ την επιμέλεια των κειμένων και την σκηνοθεσία της τελικής παρουσίασης υπογράφει ο Σπύρος Κουβαρδάς, Ο ίδιος σημειώνει:
Ήταν ένα ωραίο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και γνώσεις
Ας είμαστε αιώνιοι έφηβοι κι ας μεγαλώνουμε με επίγνωση και αξιοπρέπεια μετουσιώνοντας τις αναμνήσεις μας, την πείρα και τη σοφία της ζωής σε δράση,  συντροφικότητα, όνειρα και δημιουργία.
Ελπίζω αυτό το ταξίδι να άφησε δυνατές συγκινήσεις και να φώτισε ενδιαφέρουσες διαδρομές.
Από την πλευρά του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ) υπεύθυνη της δράσης είναι η Κοινωνική Λειτουργός Πελαγία Τσουκαλοχωρίτου.
Info:
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
20 & 21 Ιουνίου 2017, στις 21:30
Κρατήσεις θέσεων: 2610 273613
Είσοδος ελεύθερη.

Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας