20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Το Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει δυναμικά τις παραστάσεις του με το έργο "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ

27.02.2017

Πρωτόγνωρες στιγμές διαδραματίζονται στις παραστάσεις του θεατρικού σχήματος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, «Άρμα Θέσπιδος». Για πρώτη φορά ένα Δημοτικό Θέατρο, δίνει παραστάσεις εκτός σκηνής σε λαϊκές γειτονιές, σε σχολεία , σε ιδρύματα δίνοντας την δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να  βλέπει  ποιοτικό θέατρο και να αισθάνεται  ότι η τέχνη και ο πολιτισμός είναι για όλους. Και είναι πραγματικά συγκινητική η προσφορά αυτή του Δήμου και του θεάτρου, όταν οι  αίθουσες  γεμίζουν και οι ηθοποιοί, στο τέλος της παράστασης εισπράττουν ένα θερμό χειροκρότημα , δίνουν  ένα αυτόγραφο, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά στους μικρότερους θεατές.
Περισσότερες από 70 παραστάσεις έχουν δοθεί με το έργο Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης, του Μαριβώ σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, σε εργατοσυνοικίες, στα Δεμένικα, στην Οβριά, στην Παραλία, στην περιοχή Πράτσικα, στα Ζαρουχλέικα. Οι αίθουσες εκδηλώσεων των Σχολείων, φιλόξενοι χώροι, ανοίγουν τα απογεύματα στην τοπική τους κοινωνία, δάσκαλοι με ανοιχτούς ορίζοντες και Σύλλογοι γονέων προσφέρουν ζεστή υποδοχή, στους θεατές αλλά και στους ηθοποιούς, Βασίλη Κόκκαλη, Ελένη Καλαντζοπούλου. Κατερίνα Κολλυροπούλου και Γιάννη Τσάκωνα.

Και οι παραστάσεις συνεχίζονται και εκτός του Νομού Αχαίας:

Φεβρουάριος 2017
ΤΡ-28 ΚΕΘΕΑ ΠΑΤΡΑΣ              7μμ Στον ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ

Μάρτιος 2017
1-ΤΕ ΣΧΟΛ.2ης ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ     5μμ ΖΑΒΛΑΝΙ
2-ΠΕ 54ο ΔΣ                            7μμ ΠΡΑΤΣΙΚΑΣ
3-ΠΑ ΕΛΕΚΙΣΤΡΑ                    7 μμ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ
4-Σ ΘΕΑ                               7μμ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
5-Κ ΤΕΝΝΟΥΡΓΕΙΟ               9μμ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
7-ΤΡ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΠΠΑ             12πμ
8-ΤΕ ΛΥΚΕΙΟ ΡΙΟΛΟ Υ          10πμ ΜΠΑΡΙ
9-ΠΕ 48 ΔΣ                             7μμ ΑΓΥΙΑ
10-ΠΑ ΓΥΜΝ.ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 11πμ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Ύπεύθυνος για το Άρμα Θέσπιδος είναι ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Πέτρος Βάης . Τηλ. Επικοινωνίας :6936585904