ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Αφήγηση Παραμυθιών & Διάλεξη του Δημήτρη Αβούρη με θέμα: Η αφήγηση παραμυθιών στην εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία

06.5.2016

Με το σκεπτικό ότι η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών αποτελεί ένα δημιουργικό εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας  φιλοξενεί τον αφηγητή παραμυθιών και συγγραφέα Δημήτρη Αβούρη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας
Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, την Τρίτη 10 Μαΐου  και την  Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα  10 το πρωί ,  ο Δημήτρης  Αβούρης , θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας και στα παιδιά του 62ου Δημοτικού Σχολείου  Πατρών.
Επίσης, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 7 το απόγευμα , θα συναντήσει εκπαιδευτικούς , φοιτητές αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του παραμυθιού στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων,  όπου θα δώσει διάλεξη με θέμα Η αφήγηση παραμυθιών στην εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία. 
Συντονίζει η ψυχολόγος Ευδοκία Στάμου- Βασιλειάδου.
Η είσοδος για την διάλεξη είναι ελεύθερη –Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του του θεάτρου: 2610 273613.

Ο Δημήτρης Αβούρης είναι αφηγητής ελληνικών  παραμυθιών, συγγραφέας, με εμπειρία από παραστάσεις σε σχολεία και με καθημερινή εθελοντική δράση στα Νοσοκομεία Παίδων. Συμμετέχει σε συνέδρια και φεστιβάλ με αντικείμενο το παραμύθι. Έχει οργανώσει εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα για τη θεραπευτική λειτουργία του παραμυθιού, την  γραφή και την αφήγησή του. Είναι συνιδρυτής  της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και διευθυντής του περιοδικού «Το παραμύθι» . Είναι πρόεδρος του «ΟΝΑΡ- μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και εργάζεται τα  τελευταία 15 χρόνια στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και στα ειδικά σχολεία με αντικείμενο  τη θεραπεία μέσω τέχνης . Διδάσκει συγγραφή θεατρικού έργου σε παιδιά και ενήλικες.
Έχει δημιουργήσει το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά  και το Θέατρο Αβούρη στη Ζάκυνθο