ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

"Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι" με τον Βασίλη Παπαβασιλείου

Τελευταία παράσταση σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου στις 21:15, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων!

22.5.2016

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου βρίσκεται στην Πάτρα και δίνει ένα εκπληκτικό μάθημα ιστορίας στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, καλεσμένος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.       Ο σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης και  συγγραφέας  βρίσκει τον τρόπο να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, φιλοσοφώντας και  κλείνοντας ειρωνικά το μάτι στους θεατές μέσα από το έργο του «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι». Μην χάσετε αυτή την συνάντηση  με τον Βασίλη  Παπαβασιλείου, που  υποδύεται μοναδικά τον Φωκίωνα Καπνίδη  στο  Δημοτικό Θέτρο Απόλλων, έναν από τους ΄Ελληνες του 2016, που κάνουν τη διαδρομή  ανάμεσα στις Συμπληγάδες των ΄μνημονίων και στα "ναι" και "όχι" των δημοψηφισμάτων.
Θύμα και ο ίδιος των ψεκασμών, τρόφιμος του ΑΑΨΟΥ (΄Ασυλο Ανιάτως Ψεκασθέντων Ολικώς Υστερούντων), ο Φωκίων  δίνει την τελευταία παράσταση σήμερα στην Πάτρα.

Ο Φωκίων Καπνίδης κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό για τον «Τρόφιμο της Χρονιάς» καθώς αυτοαναγορεύτηκε, «Ο Νεκρός της Αμφιπόλεως» και έκτοτε επιδεικνύει ανάλογη διαγωγή. Σήμερα ο Φ.Κ. έχει την τιμητική του. 
Δίνει την καθημερινή διάλεξη που αναλαμβάνει κάθε χρόνο ο «Τρόφιμος της Χρονιάς» μπροστά σε ένα ακροατήριο που αποτελείται από τους άλλους τροφίμους, συγγενείς και φίλους καθώς και από το ιατρικό, νοσηλευτικό κτλ. προσωπικό του ιδρύματος…
Συντελεστές:
Κείμενο - Σκηνοθεσία - Ερμηνεία : Βασίλης Παπαβασιλείου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικολέτα Φιλόσογλου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610273613