20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Το Ελιξίριον Τσέχωφ! συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία: 24 Ιουνίου στον Ψαθόπυργο, 26 Ιουνίου στο Γομοστό, 28 Ιουνίου στο θέατρο Γραμμές Τέχνης στη Πάτρα & 29 Ιουνίου στα Αραχωβίτικα.

22.06.2016

Το Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει δυναμικά με έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων , με σκοπό να επισκεφτεί όλα τα θέατρα και τους ανοιχτούς χώρους  (που εύκολα μετατρέπονται σε μικρές θεατρικές σκηνές) , της Αχαΐας,  Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. 
Το Άρμα Θέσπιδος, πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Κώστα Καζάκου, αγκαλιάστηκε από τους πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας της Νοτιοδυτικής Ελλάδας,  που αγαπούν το καλό θέατρο και αυτή την περίοδο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση στις 24 Ιουνίου στον Ψαθόπυργο, 26 Ιουνίου στο Γομοστό, 28 Ιουνίου στην Πάτρα στο θέατρο Γραμμές Τέχνης & 29 Ιουνίου στα Αραχωβίτικα.
Το έργο:
Μια  Πρόταση γάμου καταλήγει σε έναν τρικούβερτο καβγά για αγελαδοβοσκές  με λιποθυμίες και φιλιά.   Μια όμορφη χήρα  ταράζεται  όταν στο σπίτι της  μπαίνει  θυμωμένος   ένας  χωριάτης  που μοιάζει με Αρκούδα  και ζητάει τα χρέη του μακαρίτη άντρας της.  Οι δυο  τους  μαλώνουν   τόσο έντονα  που καταλήγουν σε μονομαχία .  Και τότε  ερωτεύονται παράφορα.  Ο  πρόεδρος του  διοικητικού συμβουλίου  μαζί  με τον λογιστή  του, προσπαθούν  να γράψουν  ένα λόγο για την Επέτειο της τράπεζας στο γραφείο τους  και  ξαφνικά εισβάλει μια ανήμπορη  γυναίκα  που  ζητάει  τους μισθούς του άντρα της. 
Η παράσταση παρέχει αληθινή ψυχαγωγία, υψηλού επιπέδου, για μικρούς και μεγάλους.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης. 
Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά  - Κοστούμια : Θάλεια Ιστικοπούλου  
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου ,  Κατερίνα Κολλυροπούλου , Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας

Το πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΙΟΥΝΙΟΣ
Π-24 ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ , ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΠΑΡΑΛΙΑ
Κ-26 ΓΟΜΟΣΤΟ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΡ-28 ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ , ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ
Τ-29 ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ  ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ «ΤΙΤΑΝ»

ΙΟΥΛΙΟΣ
ΠΑΡ- 1 ΙΤΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ
Σ-2 ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΣΕ
Κ-3 Κ. ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Δ-4 ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΤΕΤ-6 ΠΛΑΖ, ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
ΠΕ-8 ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΝΗΣ
Τ-13 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ     ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΛΙΜΑΝΙ
ΠΕ-15 ΤΕΝΝΙΣ «ΝΙΚΗ» ΠΕΡΙΒΟΛΑ
Σ-16 ΡΟΪΤΙΚΑ  ,ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΠΑΡΑΛΙΑ
Κ-17 ΔΑΦΝΗ ΗΛΙΔΑΣ
Π-21 Κ.ΑΛΙΣΣΟΣ – Α. ΑΛΙΣΣΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α. ΑΛΙΣΣΟΥ
Σ-23 ΡΩΜΑΝΟ ,ΣΧΟΛΕΙΟ
Τ-26 ΑΝΩ  ΧΩΡΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ
Π-28 ΓΑΛΑΤΑΣ ,ΠΛΑΤΕΙΑ
Π-29 ΑΝΤΙΡΙΟ            
Σ-30 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΝΗ

Πληροφορίες-Οργάνωση παραστάσεων:2610 623730 ή 6978055052 κ Πέτρος Βάης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας