ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μαριβώ« To Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης»

21.10.2016

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης του Μαριβώ, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα  την πραγματική ταυτότητα του άλλου.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.
Είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν  οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει:
Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό  ατμόσφαιρα του έργου, οι ηθοποιοί ασκήθηκαν σε τεχνικές της Comedia dell’Arte και στην  grammlote.  Την ιδιαίτερη αυτή «εκφραστική» γλώσσα  της Comedia όπου οι «θεατρίνοι»  μιλάνε ακαταλαβίστικα και παντομιμικά αλλά γίνονται απόλυτα κατανοητοί από το κοινό. Με αυτοσχεδιασμούς και στυλιζάρισμα προσπαθήσαμε να τονίσουμε το Marivaudage, το έντεχνο  δηλαδή στυλ γραφής των διαλόγων του Μαριβώ, όπου  με επιτήδεια και πνευματώδη λογοπαίγνια οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των αισθημάτων τους στο κοινό. Αντιμετωπίσαμε «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» πάνω  απ’ όλα ως  παιχνίδι. Η σκηνοθεσία  και οι  ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην θεατρικότητα της Comedia και την «αισθηματικότητα» της Marivaudage. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην μεταμφίεση των χαρακτήρων  και τον πραγματικό τους  εαυτό. Και όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Δώσε στον άνθρωπο μια μάσκα και αμέσως θα δεις ποιος είναι στ’ αλήθεια ο χαρακτήρας του».

Ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παίζουν:  Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου
Ινφο:
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων- Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610 273613
Από 29 Οκτωβρίου  έως 20 Νοεμβρίου 2016.
Παραστάσεις:
Κάθε Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Θα δοθούν επίσης παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο σε Νοσοκομεία-Ιδρύματα , Κέντρα Ψυχικής Υγείας και θα ακολουθήσει περιοδεία  στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας  
Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος: Πέτρος Βάης,αντιπρόεδρος Δ.Συμβουλίου. 
Τιμές εισιτηρίων:
10 ευρώ
8  ευρώ φοιτητικό -Ομαδικό ( άνω των 10 ατόμων και άνω των 65 ετών)
5 ευρώ άνεργοι και ΑΜΕΑ

Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.Π.ΕΘΕ.Πάτρας