ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Παρουσίαση βιβλίου - Θεατρικό Αναλόγιο

Μονόλογοι από το Αιγαίο-το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

12.1.2017

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:
«Μονόλογοι από το Αιγαίο»
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στις 21.00
στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα

Το βιβλίο αποτελεί συλλογή 28 ιστοριών‐μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Τα παιδιά αυτά, τα οποία διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο.  Έφηβοι οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τόσο στην πατρίδα όσο και στο ταξίδι τους, αλλά και για όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι όσα ονειρεύονται!

Η παρουσίαση θα γίνει με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.
Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολυροπούλου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Γιάννης Τσάκωνας

Μουσικά θέματα: ο συνθέτης Νίκος Δημογιάννης
Συμπράττουν οι συντελεστές της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο»: Διονυσία Ασπρογέρακα, Γιώργος Μπεκιάρης, Ανδριάνα Ταβαντζή, Γεωργία Τζανάκου, Χαρά Τσουκαλά

Το υλικό του βιβλίου είναι αποτέλεσμα κύκλου βιωματικών εργαστηρίων, που έγιναν σε ξενώνες φιλοξενίας  ανήλικων προσφύγων της στην Αθήνα και την Πάτρα, από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Η Δράση αυτή είναι μέρος του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με τη χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA – Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να ακούσουμε μαζί τις ιστορίες των παιδιών.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο».

Οργάνωση εκδήλωσης: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.