20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού φοιτητικού Θεάτρου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

11.05.2016

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στηρίζει το ετήσιο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού φοιτητικού Θεάτρου που θα διεξαχθεί στην πόλη μας από 13 έως 22 Μαΐου 2016. Πρόκειται για ένα δεκαήμερο γεμάτο παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα,  με ελεύθερη είσοδο για το  κοινό.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5
Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την παράσταση "Αντιγόνη" του Μπρεχτ , ώρα 20.00 στο θέατρο Απόλλων

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5
1.    Θεατρική Ομάδα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την παράσταση
"Άλλη μια μέρα" , ώρα 18.00 στο θέατρο Λιθογραφείο
2.    Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Πειραιά με την παράσταση "Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος" , ώρα 21.00 στο θέατρο Απόλλων

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/5
1.    Θεατρική Ομάδα Άφαντοι, με την παράσταση "mistero buffo", ώρα 17.00 στο θέατρο Λιθογραφείο
2.    Θεατρική Ομάδα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την παράσταση "Η δολοφονία του Μαρά", ώρα 20.30 στο θέατρο Απόλλων

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5
Θεατρικό Τμήμα Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών με την παράσταση "Ανάποδος Οβίδιος", ώρα 22.00 στο θέατρο Επίκεντρο

ΤΡΙΤΗ 17/5
Θεατρική Ομάδα Πέρα-Δώθε με την παράσταση "Εισάγετε έξοδο", ώρα 21.00 στο θέατρο Επίκεντρο

ΠΕΜΠΤΗ 19/5
1.    Θεατρική Ομάδα Αγρινίου με την παράσταση "Ο Επιθεωρητής" , ώρα 18.00 στο 5ο Λύκειο Πατρών
2.    Θεατρική Ομάδα Επισκέπτες με την παράσταση "Ο Επιθεωρητής", ώρα 20.30 στο θεατράκι Βιολογικού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5
1.    Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης με την παράσταση "/ˈprəʊɡrɛs/" , ώρα 18.00 στο θέατρο Επίμετρο
2.    Θεατρική Ομάδα Σκηνή και Σαπούνι με την παράσταση "Στο γάλα των Θεών", ώρα 21.00 στο θεατράκι Βιολογικού

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/5
1.    Θεατρική Ομάδα Φυσικού Θεσσαλονίκης με την παράσταση "Γιοι και κόρες", ώρα 21.00 στο θεατράκι Βιολογικού
2.    Θεατρική Ομάδα Κουίντα με την παράσταση "Εκτός χρόνου", ώρα 23.59 στο θέατρο Επίκεντρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5
1.    Θεατρική Ομάδα Υποκριτές με την παράσταση "Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο", ώρα 18.00 στο θεατράκι Βιολογικού
2.    Θεατρική Ομάδα ΘΕ.Σ.Π.Ι. με την παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο", ώρα 21.00 στο θεατράκι Μαρίνας
Οι  Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ) υπάγονται στην  Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου. Στην Ένωση συμμετέχουν Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες που λειτουργούν στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Η Ένωση κατοχυρώθηκε νομικά με την επωνυμία "Πανελλήνιος Σύλλογος Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου" και έγινε Σύλλογος ώστε μέλη της να είναι τα μέλη των φοιτητικών Θεατρικών Ομάδων.
Οι κυριότεροι σκοποί της ένωσης συνοψίζονται στα εξής:
•    Την προαγωγή της ανταλλαγής αντιλήψεων και γνώσεων επί της θεατρικής πράξης καθώς και του διαλόγου μεταξύ θεατρικών φοιτητικών ομάδων σε ό,τι αφορά τη δραματουργία.
•    Προαγωγή του πανεπιστημιακού ερασιτεχνικού θεάτρου ως μέσου ποιοτικής συμμετοχικής έκφρασης και δημιουργικής επικοινωνίας.
•    Την δημιουργία ερεθισμάτων στους φοιτητές και σπουδαστές ώστε να έρθουν σε επαφή με τα θεατρικά δρώμενα και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωσή τους.
•    Την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ανάπτυξης τόσο στις επαρχιακές πόλεις όσο και στα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
•    Την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών αναγκών των μελών του συλλόγου με την ενεργή συμμετοχή τους. Η προσπάθεια για την δημιουργία απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής γι αυτό το σκοπό.
•    Την ανάπτυξη των δεσμών, η διάδοση του πνεύματος και της αλληλεγγύης και η καλλιέργεια των σχέσεων συνεργασίας κι επικοινωνίας 1) μεταξύ των μελών του συλλόγου, και 2) μεταξύ των πολιτιστικών μορφωτικών πνευματικών και επιστημονικών συλλόγων της χώρας καθώς και κάθε άλλο φορέα ή σύλλογο που επιδιώκει τους ίδιους σκοπούς.

Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας