20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, οι εισαγωγικές εξετάσεις της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

13.09.2015

H Aνώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματική Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας , συνεχίζει δυναμικά και εξελίσσεται με καινούργιες υποδομές και πρόγραμμα σπουδών Τεταρτοετούς Φοίτησης, χρόνος απαραίτητος για να αφομοιωθεί η διδακτέα ύλη και να κατανοηθεί η Υποκριτική Τέχνη.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας ανακοινώνει και αυτή την χρονιά , την διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων της Δραματικής Σχολής , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι -Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 , στις 10:00 π.μ.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν ενώπιον Επιτροπής εξειδικευμένων καθηγητών της Σχολής που στοχεύουν στην ανίχνευση της καλλιτεχνικής λειτουργίας των υποψηφίων και στη συνέχεια στην εξέταση των θεατρικών τους προσόντων.
Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμία προετοιμασία και
θα είναι προς όφελος της διαδικασίας, εάν έχουν αποφύγει προπαιδευτήρια, εργαστήρια, ομάδες και κάθε άλλο συναφή χώρο προετοιμασίας νέων ηθοποιών.
Το μόνο που χρειάζεται να φέρουν, είναι η Ευαισθησία και η Προσωπικότητά τους.

Η εξέταση των υποψηφίων θα γίνει σε δύο κύκλους:

Στην πρώτη συνάντηση στις 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 10.00 οι υποψήφιοι θα κληθούν:
α. Να αυτοσχεδιάσουν πάνω σε θέματα που θα τους δοθούν εκείνη τη στιγμή.
β. Να διαβάσουν άγνωστα κείμενα: Ποίηση – Πεζογραφία – Δοκίμιο
Στην δεύτερη συνάντηση οι υποψήφιοι θα συμμετέχουν σε
α. Ασκήσεις για τις φωνητικές δυνατότητες.
β. Ασκήσεις εκφοράς λόγου.
γ. Ασκήσεις κίνησης.
δ. Ασκήσεις επικοινωνίας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους υποψηφίους
Οι υποψήφιοι σπουδαστές καλούνται να προσέλθουν με άνετα ρούχα
Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
Αίτηση στην γραμματεία της Σχολή, μέχρι  21 Σεπτεμβρίου 2015, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται  από τα κάτωθι δικαιολογητικά:
Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου -Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
Τρείς μικρές έγχρωμες φωτογραφίες
Επισημαίνουμε πως το ανώτερο όριο ηλικίας είναι τα 28 έτη. (Σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατό να αρθεί το προκαθορισμένο όριο ηλικίας).
Η συμμετοχή στις εξετάσεις δεν απαιτεί εξέταστρα.
Η Γραμματεία της Σχολής θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 έως τις 15.00.
Τηλ.επικοινωνίας:2610623730 κ.Μ.Αγγελοπούλου.