20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

LAB: dancetheatre & site specific performance LABoratorium Patras

14.09.2015

Ένα διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεάτρου και site-specific επιτέλεσης, θεσμοθετεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με απόφαση του Δ.Σ. και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κώστα Καζάκου  
Απευθύνεται σε: ενήλικες  18 – 35 χρόνων  οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα εμπειρία σπουδής  χορού ή θεάτρου ή είναι σπουδαστές- απόφοιτοι της σχολής καλών τεχνών ή αρχιτεκτονικής και αδυνατούν να  συνεχίσουν ένα  πολυετές πρόγραμμα σπουδής στο χορό,  το θέατρο ή την επιτέλεση, αλλά επιθυμούν  να αποκτήσουν γνώσεις, σκηνική εμπειρία, τεχνικές και εργαλεία για να εξελίξουν  τον  καλλιτεχνικό εαυτό τους μέσα από την τέχνη του χοροθεάτρου και της site-specific επιτέλεσης.
Στους αποφοίτους  θα παρέχεται βεβαίωση κατάρτισης στο χοροθέατρο  και site-specific επιτέλεση, με την ολοκλήρωση του διετούς κύκλου μαθημάτων και την παρουσίαση τελικής  εργασίας

Η διάρκεια κάθε έτους ορίζεται από Οκτώβριο έως Ιούνιο.
Οι διδακτικές ώρες θα είναι: 12 εβδομαδιαία, κατανεμημένες σε  δύο έως τρεις  ημέρες και επιπλέον δύο πεντάωρα σεμινάρια τον μήνα.
Ο αριθμός σπουδαστών θα είναι 12-20 άτομα.

Η μηνιαία συνδρομή των σπουδαστών ορίζεται για φέτος, συμβολικά, στα 35 ευρώ, με δυνατότητα επανεξέτασης την επόμενη χρονιά, παίρνοντας υπόψη την οικονομική δυνατότητα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και την προσφορά της ομάδας στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Υποτροφία θα δοθεί σε δύο σπουδαστές, με κριτήρια κοινωνικά, οικονομικά και ποιοτικά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο διετές πρόγραμμα Dancetheatre & site specific -performance Laboratorιum  Patras  του ΔΗΠΕΘΕ πρέπει να υποβάλουν αίτηση, βιογραφικό σημείωμα , μια πρόσφατη φωτογραφία, φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας  στην διεύθυνση: Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρι, Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα, Τ.Κ. 26223 .
Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί έπειτα από ακρόαση -  workshop  και προσωπική συνέντευξη  που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Καλλιτεχνικού    Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, της υπεύθυνης του LAB και δύο ακόμη εκπαιδευτικών των μαθημάτων κορμού.

Υπεύθυνη προγράμματος Μάρω  Γαλάνη (PhD) Χορογράφος- Πανεπιστημιακός  
Υποβολή αιτήσεων  από 9 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου 2015
Ακρόαση – προσωπική συνέντευξη : 12 έως 18 Οκτωβρίου 2015
Πληροφορίες: http://www.dipethepatras.gr 2610 623 730 γραμματεία Μ. Αγγελοπούλου.