20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

MozartMania

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στις 20:00

17.03.2015

Ρεσιτάλ με έργα του W.A.Mozart  θα δώσει το Εργαστήρι του Μουσικού Θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας  την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στο Beer Bar Q (Ρήγα Φεραίου 182 και Τριών Ναυάρχων).
Πρόκειται για μία ιδιαίτερη παρουσίαση των παιδιών του Εργαστηρίου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει party με dj έκπληξη,  στο πνεύμα της μουσικής βραδιάς.


Τραγουδούν: Λίνα Γερονίκου, Εύα Γιαννοπούλου, Αλίκη Ζαφείρη, Μαρία Κατριβέση, Σπύρος Παπαδάτος, Μαρία Αλεξάνδρου, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Βασίλης Δημακόπουλος, Βασίλης Καλαντζής, Αγγελική - Ζωή Καραγκούνη, Έφη Κεραμίδα, Σοφία Μπεράτη.

Αφηγητής:Μάρια Φλωράτου

Το Εργαστήριο Μουσικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 ύστερα από πρωτοβουλία του Θοδωρή Αμπαζή και στελεχώθηκε από ταλαντούχους νέους τραγουδιστές, με βασικό στόχο την εκπαίδευση και αξιοποίηση του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, καθώς και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της πατρινής κοινότητας με την όπερα.

Ινφο:
Beer Bar Q (Ρήγα Φεραίου 182 και Τριών Ναυάρχων).
Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στις 20:00
Γενική είσοδος: 5 €
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Εργαστήρι Μουσικού Θεάτρου