20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Δεν είμαστε κουραμπιέδες!

Μια stand-up κωμωδία

25.10.2020

Παραστάσεις:
Δευτέρα 2 & Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 στις 21:00
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων 

Εισιτήρια:
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 8 ευρώ
Ανέργων και δικαιούχων ΚΕΑ  5€

Πληροφορίες:
Τ: 2610273613


Η παρακολούθηση των θεατρικών παραστάσεων  θα γίνεται με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Η χρήση μάσκας τόσο κατά την αναμονή όσο και κατά την διάρκεια της παράστασης στο θέατρο είναι υποχρεωτική.
Λόγω των μέτρων, ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν την κάθε παράσταση  είναι περιορισμένος. Έτσι, θα πρέπει ο θεατής να προαγοράσει τη θέση του ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://www.ticketservices.gr για να μην παρατηρείται συνωστισμός στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την stand-up κωμωδία Δεν είμαστε κουραμπιέδες!  σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στις 2 & 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. 

Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής αφηγούνται ιστορίες πασχίζοντας να ψυχαγωγήσουν τους θεατές και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους σε μια εποχή που η Τέχνη απαξιώνεται και θεωρείται περιττή πολυτέλεια. Οι ηθοποιοί, μαζί με το κοινό, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, το παράλογο και την ποίηση που παρεισφρέουν στην καθημερινότητα, τις μικρές, θριαμβευτικές νίκες της ζωής έναντι του θανάτου. 

Η δραματουργία της παράστασης Δεν είμαστε κουραμπιέδες! είναι εμπνευσμένη από τα κείμενα του Ρώσου συγγραφέα Δανιήλ Χαρμς, ενός από τους πιο αξιοσημείωτους εκπροσώπους της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι 2020 στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στην ενότητα «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Κείμενο: Τσέζαρις Γκραουζίνις 
Σκηνικό– Κοστούμια- Μακιγιάζ: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος 
Πρωτότυπο Μουσική – Ρυθμική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης 
Βοηθός Σκηνοθέτη -Συνεργάτις Δραματουργός : Μαρία Λάτα
Παίζουν οι ηθοποιοί: 
Ελένη Γεωργακοπούλου, Μαρία Λάτα, Μάρκος Γέττος