20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Τελική Συνδιάσκεψη (Final Conference) του έργου NeTT

23.11.2020


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διοργανώνει την Τελική Συνδιάσκεψη (Final Conference) του έργου NeTT (Network of theatres for the valorization of cultural and natural heritage) του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας  Interreg GR-IT 2014-2020  την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:00. 
Η Τελική Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εταίρων, καθώς και των κ.κ. . Gianfranco Gadaleta (Coordinator of the JS) και Francesco Basile (Project Officer). 

Πρόγραμμα:
11:00 - Εναρκτήριοι χαιρετισμοί 
Ομιλίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του έργου NeTT από τον εκπρόσωπο κάθε εταίρου
11:05 - Δημόσιο Θέατρο της Απουλίας
11:15 - Ίδρυμα Petruzzelli 
11:25 - Επιμελητήριο Αχαΐας
11:35 - Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας
11:45 - Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας
12:00 - Παρέμβαση του κ. Gianfranco Gadaleta, συντονιστή της κοινής γραμματείας του προγράμματος INTERREG GR-IT 2014-2020  και του κ. Francesco
Basile, Υπεύθυνου Έργου NeTT
12:10 – Χαιρετισμοί και συμπεράσματα
στο πλαίσιο του έργου  NeTT.