ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Θεατρικό Σχολείο!

21.10.2014

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, εισάγει στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα έναν καινούργιο  κύκλο μαθημάτων δημιουργώντας το  Θεατρικό Σχολείο,  υπό την αιγίδα της Δραματικής Σχολής του.
Ένα  νέο μόνιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν  με βιωματικό τρόπο τη διαδικασία της θεατρικής πράξης, σύμφωνα με τις αρχές του θεάτρου συνόλου.
Σκοπός του Θεατρικού Σχολείου είναι να παρέχει τις βασικές γνώσεις και τα υποκριτικά εργαλεία   σε όποιον αγαπά το Θέατρο και επιθυμεί να το γνωρίσει ουσιαστικά. Τα βασικά μαθήματα διδασκαλίας είναι Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός,  Δραματουργία, Κίνηση, Μουσική, καθώς και σε μορφή σεμιναρίων Κινηματογράφος, Σκηνογραφία Φωτισμοί.
Υπεύθυνος σπουδών του Θεατρικού Σχολείου  είναι ο ηθοποιός Μίλτος Νίκας
Διδάσκουν :Υποκριτική : Θοδωρής  Αμπαζής , Ελένη Μποζά, Νίκος Γιαλελής, Μίλτος Νίκας. Κίνηση: Όλγα Σπυράκη . Μουσική: Μάγκυ Δημογιαννοπούλου, Γιώργος Δίπλας  
Κινηματογράφο:Παναγιώτης Φαφούτης. Σκηνογραφία: Κέννυ Μακ Λέλλαν, Αντώνης Βολανάκης. Φωτισμούς: Νίκος Σωτηρόπουλος
Το Θεατρικό Σχολείο θα ξεκινήσει  την 1η Νοεμβρίου 2014 και θα έχει  δύο συναντήσεις την εβδομάδα τριών ωρών η καθεμία, με τα βασικά μαθήματα Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός,  Δραματουργία, Κίνηση, Μουσική και κάθε δεύτερη εβδομάδα ένα ακόμα τρίωρο  για τα μαθήματα σεμιναρίου: Κινηματογράφος, Σκηνογραφία, Φωτισμοί , σύνολο 30 ώρες τον μήνα. Ο κάθε κύκλος θα διαρκεί δύο σχολικές περιόδους και τα μηνιαία δίδακτρα θα είναι 70 ευρώ.
Για πληροφορίες, εγγραφές (μέχρι και 24 Οκτωβρίου 2014-) στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι, Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα  ή στο τηλ. 2610623730 - ώρες γραφείου.