ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη

20.12.2021

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη στο Δημοτικό θέατρο  Απόλλων της Πάτρας, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, του προέδρου του Δ.Σ. Πέτρου Βάη, μελών του συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αλλά και καλλιτεχνών και φίλων του θεάτρου. Αναδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο η φωτεινή πλευρά της πιο γοητευτικής ιστορίας που επέλεξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Λουκάς Θάνος και χορογράφησε εξαιρετικά  ο Γιάννης Αντωνίου.

Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό  με ευφάνταστα κοστούμια, που ευγενικά παραχώρησε η Εθνική Λυρική Σκηνή, το κοινό χειροκρότησε θερμά τους χορευτές που ζωντάνεψαν επί σκηνής τους ήρωες του Καρυοθραύστη.

Το φωτεινό χριστουγεννιάτικο δένδρο με τα δώρα, το βασίλειο των ποντικών, ο καρυοθραύστης που αφυπνίζει τον μικρόκοσμο της Κλάρας, η δύναμη και η θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι που ακούστηκε σε ένα λυρικό θέατρο όπως ο Απόλλων, συνέβαλαν  ουσιαστικά στην μαγεία της παράστασης και οδήγησαν  τον θεατή  να δημιουργήσει το δικό του όνειρο, να απολαύσει  την παραμυθένια ατμόσφαιρα και  να αγγίξει την μαγεία των Χριστουγέννων.

Οι χορευτές Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη, Αγγελική Αναργύρου, Μαρία Καμπανού, Ανναθαλία Καράμπελα, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Μαρία Κίκινα, Ιωάννα Λουπέτη, Νόνη Μπούφη, Errik Nour, Αγγελική Πετράκη, Αλεξία Τσουρεκά, Άννα Φυτιλά και ο Ορφέας Χατζησπύρου δημιούργησαν μοναδικές χορευτικές στιγμές ακροβατώντας ανάμεσα στον κλασικό αλλά και σύγχρονο χορό

Η πρώτη παρουσίαση επί σκηνής   του Μπαλέτου με τον Καρυοθραύστη αλλά και η μεγάλη αποδοχή του κοινού έδειξε  με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα των παραστατικών τεχνών.