19.11.2019

Προγραμματισμός 2019-2020 -Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σταύρος Σ. Τσακίρης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2019-2020 ξεκινά με νέους συνεργάτες και διακεκριμένα έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας επί σκηνής, με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση του θεάτρου με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και συμπαραγωγές με άλλους ελληνικούς θεατρικούς οργανισμούς, η ερευνητική και ψυχαγωγική του δραστηριότητα, η επένδυση σε έργα υποδομής και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους, οι μεταφράσεις αρχαίου δράματος και ξένης δραματουργίας και οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, εδραιώνουν την παρουσία του θεάτρου όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά σε όλο τον ελληνικό χώρο. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην Κεντρική και Παιδική Σκηνή, παράλληλα με το Άρμα Θέσπιδος , το Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης, την Όπερα και τις δράσεις του Προγράμματος INTERREG καλλιεργώντας την καινοτομία και τον πειραματισμό και συμβάλλοντας στον Πολιτισμό της Πόλης. *Οι παράλληλες δράσεις για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη του 2020. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δράσεων.

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

H Zωή του Γαλιλαίου

Μπέρτολτ Μπρεχτ


Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. 
Τηλ.ταμείου: 2610 273613
Παραστάσεις :
4 και 5 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας
6 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο Αιγιάλειας-Γιώργος Παππάς
9 Ιουλίου στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζακύνθου 
11 Ιουλίου στο θέατρο Ήλιδας


Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος:15 ευρώ 
Φοιτητικό 10 ευρώ
Προπώληση:12 και 8 ευρώ αντίστοιχα

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων 
 Τρίτη – Κυριακή 10.00 - 13.00   &   18.00 - 21.00-Πλατεία Γεωργίου 2610 273.613
Music Station   Ρήγα Φεραίου   34    2610 222.411
Οπτικά Καραμούζης Μαιζώνος 92 2610 221.989
Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30    2610 624.916
Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση .
Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά  και τον αντιδογματικό , σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.
Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός,   επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος.
Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του  συγκρούεται με την Ιερά Εξέταση και συνεχίζει την  πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης  Κώστας Καζάκος σημειώνει για το έργο:
Η Ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρέχτ  είναι ένα σημαντικό βοήθημα για κάθε ανήσυχο πνεύμα και κυρίως για τους νέους ανθρώπους που πρέπει να  αντιμετωπίζουν την τέχνη και την επιστήμη με τον ίδιο σεβασμό .
Η ίδια η ζωή του πολύπαθου επιστήμονα, το πάθος του για την Έρευνα και για την αποκάλυψη της Αλήθειας, η πεποίθησή του ότι η Επιστήμη πρέπει να κατακτά τη γνώση, αυστηρά και μόνο για το καλό της ανθρωπότητας, οι ανθρώπινες αδυναμίες του και η τρομερή αυτοκριτική του, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος οδηγός, μια  πυξίδα, στον φουρτουνιασμένο ωκεανό που ταξιδεύει ο σημερινός άνθρωπος…

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης.
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Χορογραφία: Μάρω Γαλάνη.

Φωτισμοί:Νίκος Σωτηρόπουλος.
Καλλιτεχνικός Σύμβουλος στον Μπρεχτικό Τρόπο:Michael Seibel
Βοηθός σκηνοθέτη Έλενα Αλεξανδράκη.

Στο ρόλο του Γαλιλαίου ο Κώστας Καζάκος .

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας,  Δημήτρης Καλαντζής,  Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου,
Πέτρα Μαυρίδη, Γεράσιμος Ντάβαρης , Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη.

Συμμετέχουν: Δημήτρης Βαμβακάς, Σπύρος Καλλιβωκάς, Αναστάσιος Λέκκας, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Τάσος Χρυσόπουλος και οι μικροί: Μάνος Μπαλασκάκης , Αλέξανδρος Παπούλιας

Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση  

Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Γεωργιάδης - μαντολίνο  
Τάσος Σχίζας - ακορντεόν  
Νίκος Σκεπαρνιάς- κιθάρα  
Μιχάλης Δάρμας- κοντραμπάσο

Φωτογραφίες:Βασίλη Σπύρου