ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ιδρύθηκε το 2013 και είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού σύμφωνα με την βεβαίωση ίδρυσης και λειτουργίας ΔΑ 82086/4391/21-11-2013 (ΑΔΑ: ΒΛ1Γ7Λ6-ΓΜΠ). Χρηματοδοτείται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με αποτέλεσμα το χαμηλό κόστος των διδάκτρων.

Το πρόγραμμα των σπουδών έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τον Κανονισμό για τις Δραματικές Σχολές του ΥΠ.ΠΟ. Η διάρκεια των σπουδών είναι τρία ακαδημαϊκά έτη. 

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στεγάζεται στις ανακαινισμένες Σταφιδαποθήκες Μπάρρυ (Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα), μετά από παραχώρηση του κτιρίου από τον Δήμο Πατρέων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις παρέχουν τις απαραίτητες υποδομές και τους χώρους για τα μαθήματα, τις δοκιμές και τις παρουσιάσεις των παιδαγωγικών και καλλιτεχνικών αποτελεσμάτων. Οι ανοιχτές εξετάσεις, οι παραστάσεις και οι εκδηλώσεις που οργανώνει τακτικά η Σχολή παρουσιάζονται στο θεατράκι «Μπάρρυ», στο θέατρο «Απόλλων» και σε άλλους χώρους της Πάτρας.

Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής απαρτίζουν καταξιωμένοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου. Στη διάρκεια κάθε διδακτικού έτους διοργανώνονται σεμινάρια-εργαστήρια με θεματικούς κύκλους από καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο Διευθυντής της Σχολής είναι ο εκάστοτε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Πρώτη υπεύθυνη σπουδών ήταν η Ελένη Μποζά. Από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2019 υπεύθυνος σπουδών ήταν ο Τσέζαρις Γκραουζίνις. Από το Νοέμβριο του 2019 υπεύθυνος σπουδών είναι ο Περικλής Μουστάκης.