ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Αειθαλείς Έρωτες από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων

15.6.2023

Τα ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων παρουσιάζουν το έργο του Λάζαρου Μαυρομμάτη  "Αειθαλείς έρωτες" σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας .Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 17 Ιουνίου και  ώρα 20:30 και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων  σε  σκηνοθεσία Δέσποινας Στάμου. Βοηθός σκηνοθέτη και επεξεργασία κειμένου: Πελαγία Τσουκαλοχωρίτου 

Ο συγγραφέας του έργου σημειώνει:Πίνοντας καφέ στο ΚΑΠΗ με τον Θεόφιλο και τον Μάκη, και ενώ η υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας έψαχνε έργο για να «ανεβάσει», έπεσε η ιδέα. Δεν γράφουμε εμείς ένα έργο; Η ιδέα με εξίταρε και αποφάσισα να το τολμήσω. Μεσολάβησε η περίοδος του εγκλεισμού μας από τον κορονοϊό η οποία μου έδωσε τον απαραίτητο χρόνο να «πλάσω» την ιστορία μου.  Όντας στην τρίτη ηλικία αποφάσισα να περιγράψω κάποιες συνθήκες, κάποιες αλήθειες της ζωής, λίγη από την γεύση και την ουσία του έρωτα και της αληθινής αγάπης, έστω και στην δύση του βίου των πρωταγωνιστών μου. Γιατί η ψυχή είναι αθάνατη και άφθαρτη.  Διάλεξα τύπους αντίθετους μεταξύ τους, δεικτικούς, θερμόαιμους, ολίγον μάγκες, πειραχτήρια, σνομπ, κουτσομπόλες, αφελείς (δηλαδή απ’ όλη την παλέτα των σύγχρονων χαρακτήρων) αλλά με ήθος και ψυχή προσηλωμένη στην αξία της αγάπης και του έρωτα. Τόπος που λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα ένας οίκος ευγηρίας, μια μοντέρνα μορφή εγκατάλειψης των «ηλικιωμένων», που παρ’ όλες τις αντιξοότητες παλεύουν για την ζωή τους και την αξία της ύπαρξής τους.

Για το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων) υπεύθυνη της δράσης είναι  η Κοινωνική λειτουργός, Πελαγία Τσουκαλοχωρίτου.

ΙΝΦΟ:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Σάββατο 17 Ιουνίου και  ώρα 20:30

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:30

Κρατήσεις; 2610 273613-Είσοδος ελεύθερη