ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Κάλεσμα Αλληλεγγύης

08.9.2023

Συνάδελφοι –ες

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης καταστροφής, από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε ήδη νεκρούς και αγνοούμενους, καταστροφές περιουσιών και σπιτιών.

Ολόκληρες περιοχές, χωριά, οικισμοί στη Θεσσαλία έχουν πνιγεί από το νερό ενώ ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μια φορά είναι ανύπαρκτος όπως ανύπαρκτα είναι και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Τώρα είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά, τώρα τις πρώτες ώρες της καταστροφής και της έλλειψης παντελώς οποιουδήποτε σχεδιασμού από την κυβέρνηση το εργατικό κίνημα της περιοχής μας,  το ΕΚΠ και τα συνδικάτα,  οργανώνουμε  την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία και στις άλλες περιοχές που δοκιμάζονται από τις καταστροφές.

Αύριο  όλη μέρα συγκεντρώνουμε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στον 1ο όροφο είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουμε ο καθένας από εμάς ότι μπορεί για να στηριχτούν οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.
  • Εμφιαλωμένα νερά ( κατά προτεραιότητα), χυμούς.
  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη προς κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές- παξιμάδια,μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, γάλα σε σκόνη.
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες , μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)
  • Φακούς.

Μόνο ο λαός σώζει το λαό

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ