ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Οι εργασίες στο Θέατρο Απόλλων

15.9.2023

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έλαβε χθες 13-9-2023 την ΑΠ 429627/12-9-2023 επείγουσα επιστολή από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  σύμφωνα με την οποία  από «Πέμπτη 14-9-2023….θα διενεργηθούν στον χώρο του θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Πάτρας συμπληρωματικές εργασίες από συνεργεία προκειμένου να τηρηθεί το αυστηρό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της εν λόγω μελέτης (Λήξη:31-10-2023).

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης και έναρξης των εργασιών αποκατάστασης του θεάτρου, ως εκ τούτου παρακαλούμε για τον μη προγραμματισμό χρήσης του θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» καθ’ οιονδήποτε τρόπο, μέχρι το πέρας των εργασιών της αποκατάστασης και λειτουργικής επανάχρησής του. Οι  ερευνητικές εργασίες που πραγματοποιούνται καθιστούν ήδη το θέατρο μη λειτουργικό, με σημεία επικινδυνότητας για την υποδοχή κοινού…»

Ύστερα απ’ αυτή την επιστολή επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το Υπουργείο και την υπεύθυνη του έργου για να εξασφαλίσουμε με ασφάλεια τον αναγκαίο χρόνο εκκένωσης του θεάτρου από υλικά και σημαντικό θεατρικό εξοπλισμό που διαθέτει το θέατρο. Χθες ενημερώθηκε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο για την εξέλιξη αυτή.

Το ΔΗΠΕΘΕ βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με άλλα θέατρα της πόλης για αμοιβαία επωφελή συνεργασία ώστε να υλοποιηθούν και να φτάσουν στο κοινό και στα σχολεία οι προγραμματισμένες από το ΔΗΠΕΘΕ παραστάσεις καθώς και η αξιοποίηση του θεάτρου Μπάρρυ.

Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή έχει και το θετικό μήνυμα ότι οι εργασίες προχωρούν με ταχύ ρυθμό ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν ένα ανακαινισμένο και σύγχρονο θέατρο, που ήταν αναγκαίο μετά από 150 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.