20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ Με τη Δέσποινα Γεωργακοπούλου

Σάββατο 21 Οκτωβρίου: 5:00- 9:00μμ. Κυριακή 22 Οκτωβρίου: 10:00- 2:00μμ.

08.10.2017

 Στο πρώτο μέρος του Σεμιναρίου θα διδαχτούν κάποιες απλές αποτελεσματικές σωματικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στο να δώσουμε αγάπη στο σώμα μας. Ξεκουράζουν, ενδυναμώνουν, βοηθούν το συντονισμό της κίνησης με την αναπνοή και δημιουργούν ευεξία. Προέρχονται από τον χώρο του θεάτρου και αφορούν την εκπαίδευση του ηθοποιού.
 Στο δεύτερο μέρος η εμψυχώτρια του σεμιναρίου θα μιλήσει για το δώρο της αλλαγής που προσφέρει η εποχή του φθινοπώρου. Νιώθοντας βαθιά το σώμα μας και ακούγοντας τα μηνύματα που μεταφέρει τη συγκεκριμένη εποχή, θα μάθουμε να του επιτρέπουμε να απελευθερώνει την ενέργεια  της στασιμότητας που το βαραίνει. Έτσι το σώμα, εναρμονισμένο με την εποχή ,θα μπορεί να αδειάσει απ' όσα δε χρειάζεται πια και να δεχτεί το σπόρο νέων ενεργειών και δυνατοτήτων.      
  Στο τρίτο μέρος,  μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται "θετικός οραματισμός", οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το καλλιτεχνικό κομμάτι της ύπαρξής τους και θα βοηθηθούν στο να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσα από επιλεγμένα λόγια, επιλεγμένες κινήσεις και ήχους.  Όσοι ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του  ηθοποιού θα έχουν εδώ το χώρο να εκφραστούν πολύ δυναμικά.
Ένα βιωματικό εργαστήριο για ηθοποιούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες, θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς,φοιτητές αλλά και όποιον αναζητά τρόπους έκφρασης μέσα από την τέχνη.   

Βιογραφικό:
Η Δέσποινα Γεωργακοπούλου σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και στη R.S.A.M.D -Μάστερ στην Υποκριτική- με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί ως  δραματουργός , και βοηθός σκηνοθέτη με τους Alan Dunnett, Ana Eulate, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αμαλία Μουτούση, Δημήτρη Καμαρωτό, Βίκτωρ Αρδίττη κ.α. Το θεατρικό της κείμενο Κασσάνδρα είχε ανέβει στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο μουσείο Μπενάκη και στο θέατρο Λιθογραφείο. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Υποκριτική στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Πρόσφατα τελείωσε το θεατρικό κείμενο Το Δρομάκι. Η τελευταία της σκηνοθεσία είχε τίτλο Μια επίσκεψη στον τάφο της Αντιγόνης και έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο στη Βούντενη Πατρών.  

Μετά το τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν με άνετα ρούχα και παιγνιώδη διάθεση! 

Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής:
Ανδιάνα Αγγελοπούλου: 2614 014979,  6947 354515
Φαβιέρου 43, Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & Εφήβους ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας