20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Όρνιθες του Αριστοφάνη

Διπλωματικές παραστάσεις Αποφοίτων 2017

31.05.2017

Οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ παρουσιάζουν στις 6, 7 και 8 Ιουνίου 2017 στις 9.30 το βράδυ , στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης τους Όρνιθες του Αριστοφάνη 
Η παράσταση των Ορνίθων παρουσιάζεται σε διδασκαλία των Τσέζαρις Γκραουζίνις, Κωνσταντίνας Μάντζαρη και Όλγας Σπυράκη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι.
Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο Αθηναίων πολιτών που εγκαταλείπουν την πόλη τους, για να αναζητήσουν μια φανταστική πολιτεία και  να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο . 
Πετώντας ανακαλύπτουν τη χώρα των πουλιών, μαλακιά και πουπουλένια την Νεφελοκοκκυγία. Τα πουλιά υποδέχονται τους δύο ξένους, τους δίνουν φτερά και όλοι μαζί ενθουσιασμένοι ανοικοδομούν  ένα τείχος στους αιθέρες, που εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους. 
Φαντασία και πραγματικότητα, άνθρωποι, θεοί και πουλιά μπλέκονται μοναδικά σε έναν κόσμο που έχει τη γοητεία του παιχνιδιού και του ονείρου …

Αυτή η παράσταση είναι μία υπόκλιση της νέας γενιάς ηθοποιών, στην σπουδαιότερη παραγωγή  του Θεάτρου Τέχνης ( Όρνιθες ,1959) που σκηνοθέτησε μοναδικά ο Κάρολος Κουν και έντυσε μουσικά ο Μάνος Χατζιδάκις .
Το μουσικό υλικό  παραχώρησε  ευγενικά ο κ. Γιώργος Χατζιδάκις. 
Παραστάσεις: Τρίτη 6 , Τετάρτη 7  & Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 21:30  στο Ανοικτό Θέατρο Κρήνης
Είσοδος ελεύθερη-Δελτία εισόδου στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων 
Τηλ. ταμείου 2610 273613