20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Φοιτητική Παρασκευή …στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, με εισιτήριο 5 ευρώ!

31.10.2016

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά το θεσμό της φοιτητικής εβδομάδας, ανοίγει και φέτος  την πόρτα του, στους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να παρακολουθήσουν την ανατρεπτική κωμωδία του Μαριβώ "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
Με την διαφορά ότι για το Άρμα Θέσπιδος καθιερώνεται η Φοιτητική Παρασκευή . Με ένα εισιτήριο αξίας  5 ευρώ, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, κάθε Παρασκευή,  έως και 20 Νοεμβρίου 2016.
 Ινφο:Δημοτικό Θέατρο Απόλλων- τηλ.2610273613