19.11.2019

Προγραμματισμός 2019-2020 -Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σταύρος Σ. Τσακίρης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2019-2020 ξεκινά με νέους συνεργάτες και διακεκριμένα έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας επί σκηνής, με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση του θεάτρου με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και συμπαραγωγές με άλλους ελληνικούς θεατρικούς οργανισμούς, η ερευνητική και ψυχαγωγική του δραστηριότητα, η επένδυση σε έργα υποδομής και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους, οι μεταφράσεις αρχαίου δράματος και ξένης δραματουργίας και οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, εδραιώνουν την παρουσία του θεάτρου όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά σε όλο τον ελληνικό χώρο. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην Κεντρική και Παιδική Σκηνή, παράλληλα με το Άρμα Θέσπιδος , το Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης, την Όπερα και τις δράσεις του Προγράμματος INTERREG καλλιεργώντας την καινοτομία και τον πειραματισμό και συμβάλλοντας στον Πολιτισμό της Πόλης. *Οι παράλληλες δράσεις για τον εορτασμό των τριάντα χρόνων λειτουργίας, θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη του 2020. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δράσεων.

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

ο πλούτος στην αθήνα

δελτίο τύπου

13.02.2013

To Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει τον Πλούτο του Αριστοφάνη, σε μιαν ανατρεπτική και αμείλικτη εκδοχή του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία στον Οιδίποδα Τύρρανο ο σκηνοθέτης συνεργάζεται ξανά με τον Κεννυ Μακ Λέλαν στα σκηνικά και στα κοστούμια και τον Δημήτρη Θεοχάρη στη μουσική.

Οι ηθοποιοί
Απόστολος Πελεκάνος, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Τάσος Αντωνίου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αποστόλης Ψαρρός, Γιώργος Παπανδρέου και Μάρω Παπαδοπούλου, μοιράζονται όλους τους ρόλους του έργου, παίζοντας μουσική και τραγουδώντας επί σκηνής.

Διασκευή- Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βίλογλου
Σύμβουλος χορογραφιών: Δήμητρα Κρητικίδη.

Πρεμιέρα 23 Φεβρουαρίου 2012 στο Θέατρο Εμπορικόν

Σαρρή 11, Ψυρρή
Τηλ. 210 32 11 750
Τετ. - Κυρ. 17.00 - 21.30
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Πλατεία: 17€, Φοιτητικό: 10€, Ανέργων: 7€
ΑΜΕΑ-ΟΜΑΔΙΚΟ (10 ατόμων) - ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ :12€
Μαθητές σχολείων (σε οργανωμένες παραστάσεις): 7€

για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ