20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

«Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ της θεατρικής Ομάδας «Από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

24.10.2020

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Πληροφορίες –Κρατήσεις 2610273613

Παραστάσεις:

Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και ώρα 20:00 

H παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Ηλεκτρονικά δελτία εισόδου: http://www.ticketservices.gr


Η παρακολούθηση των θεατρικών παραστάσεων  θα γίνεται με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Η χρήση μάσκας τόσο κατά την αναμονή όσο και κατά την διάρκεια της παράστασης στο θέατρο είναι υποχρεωτική. 

Λόγω των μέτρων  ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν την κάθε παράσταση  είναι περιορισμένος, έτσι θα πρέπει ο θεατής να έχει κάνει έγκαιρη κράτηση της θέσης του για να μην παρατηρείται συνωστισμός στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.Δύο νέα παιδιά, εκτελώντας την αινιγματική διαθήκη της μάνας τους, διανύουν ένα οδυνηρό ταξίδι στην Ανατολή, αφήνοντας την βολεμένη τους ζωή στην καπιταλιστική Δύση, για να ανακαλύψουν την αλήθεια που θα τα ανατρέψει όλα. Ένα επίπονο οδοιπορικό προς αναζήτηση της ταυτότητάς τους που τους σπρώχνει όλο και βαθύτερα στα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ιδέα να φτάσουν στην πηγή της προέλευσής τους, να δουν τον εαυτό τους γυμνό στον καθρέπτη, χωρίς άμυνες, δοκιμάζοντας τα όρια τους, θα τους οδηγήσει στην συντριβή. Από εκεί όμως, από την αποσυναρμολόγηση παγιωμένων «σταθερών», θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του εαυτού τους. Το ταξίδι τελικά είναι λυτρωτικό για κάθε νέα γενιά και το μεγάλο στοίχημα για να σταματήσει κάποια στιγμή η κακοδαιμονία αιώνων που σπρώχνει τους ανθρώπους στην καταστροφή. Οι «πυρκαγιές» είναι μια παράσταση που ετοιμάστηκε   με πολύ κόπο, με στόχο το σφυροκόπημα των θεατών με σφοδρά αισθήματα. Είναι μια συγκλονιστική αντιπολεμική ιστορία που αφορά και καταγγέλλει  το δράμα των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια υπαρξιακή αναμέτρηση. Ένα έργο ανεξάντλητο, πολυπρισματικό, επικών διαστάσεων, ένα οικουμενικό δράμα με πλοκή και δράση που κόβει την ανάσα, με πολλαπλά μηνύματα, ένα παλίμψηστο, που λειτουργεί ως θρίλερ, ως βουτιά στο υποσυνείδητο , ως ανατομία του ανθρώπου να ψάξει και να αποδεχτεί την οδυνηρή αλήθεια. 

Συντελεστές:
Μετάφραση: Έφη  Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία, σχεδίαση σκηνικών, μουσική επιμέλεια:  Φώτης Λάζαρης
Υλοποίηση σκηνικών: Χρήστος Σιάχος, Γιώργος Ντάφλος,  Eno Shkadrani
Μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση( συνθεσάιζερ, ηλεκτρική κιθάρα): Νίκος Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Βανταράκης
Ρύθμιση Φωτισμών: Αγγελίνα Βγενοπούλου, Βασίλης Βανταράκης
Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Νίκος Αντωνίου
Ρύθμιση ήχου: Νέλλη Χασιώτη, Νίκος Αντωνίου
Σχεδιασμός κοστουμιών : Θεατρική ομάδα ‘’από κοινού’’  
Φωτογραφία: Βασίλης Λάγιος
Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται:
Άγγελος Μπουμπούλης, Ελένη Νταή, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιάχος, Μαρία Δαλαμήτρου,  Ευτυχία Χρυσοβέργη,  Νίκος Κωσταντόπουλος , Νίκος Παναγόπουλος, Χρήστος Σταθόπουλος,  Παναγιώτα Οικονόμου,  Στέφανος Στάθης, Φώτης Λάζαρης, Δήμητρα Βαρβαρίγου, Δέσποινα Μάη.
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Πληροφορίες –Κρατήσεις 2610273613