20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ»

03.11.2020

Εύλογο είναι να υπάρχουν και ερωτήματα για την αναγκαιότητα αναβολής της θεατρικής παράστασης της κεντρικής σκηνής που ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη.
Σήμερα, οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα και τον καθολικό περιορισμό δραστηριοτήτων, απαντούν στα ερωτήματα. Το ΔΣ, με υπευθυνότητα και σύνεση, εκτίμησε τα δεδομένα των ημερών και πήρε απόφαση που προστατεύει όλους τους συνεργαζόμενους με το θέατρο και αποκλείει τους κινδύνους για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ. Το ΔΣ οφείλει να εξετάζει σφαιρικά τα δεδομένα και να παίρνει αποφάσεις που εξυπηρετούν και προστατεύουν το σύνολο κι αυτό έκανε.
Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η αισιοδοξία ότι θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το θέατρο και οργανώσαμε εκτεταμένο πρόγραμμα παραστάσεων και για τη στήριξη των πατρινών καλλιτεχνών και για την παραγωγή κεντρικής παράστασης που αποφάσισε το ΔΣ της 27ης Οκτώβρη. Τα περιοριστικά μέτρα, για τη μισή περίπου χώρα, της Παρασκευής 30 /10 (είχαν ήδη αρχίσει οι ακροάσεις για την κεντρική παράσταση) και η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης τις αμέσως επόμενες μέρες έθεσαν το ΔΣ προ των ευθυνών του και ενήργησε άμεσα, αποτελεσματικά και με υπευθυνότητα, προλαμβάνοντας τις εξελίξεις όπως διαπιστώνεται μετά τα σημερινά δυσάρεστα μέτρα.
Το ΔΗΠΕΘΕ θα είναι  έτοιμο να προσαρμόσει τον προγραμματισμό του, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, για να στηρίξει παραστάσεις πατρινών καλλιτεχνών που έχουν κατατεθεί και να προσφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία και στους συμπολίτες μας. Το ΔΣ που πήρε την απόφαση της αναβολής της κεντρικής παράστασης θα πάρει, τον κατάλληλο καιρό και ανάλογα με τις συνθήκες, και τις αποφάσεις για τις προϋποθέσεις παραγωγής της παράστασης.

Πάτρα 5/11/2020
Για το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ 
     Πέτρος Βάης