ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων

Άρμα Θέσπιδος

20.7.2021

Το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ με την παράσταση Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων, παράσταση για την πολιορκία του Μεσολογγίου, με βάση και τα έργα του Δ. Σολωμού, Ύμνος στην Ελευθερία και Ελεύθεροι πολιορκημένοι, έδωσε μια εμβληματική παράσταση, στη Ζάκυνθο στον λόφο Στράνη, δίπλα στην προτομή του Σολωμού, εκεί που ο ποιητής έγραψε τα μεγάλα του έργα ακούγοντας τα κανόνια του Μεσολογγίου.
Σε έναν χώρο ιστορικό και ατμοσφαιρικό, πλήθος κόσμου, με δέος και συγκίνηση απόλαυσε μία εντυπωσιακή παράσταση όπως από όλους εκφράστηκε. Βρεθήκαμε όλοι στα ίχνη του μεγάλου ποιητή, στα ίχνη της πένας του, της δημοτικής μας γλώσσας και της ιστορίας μας. Ήταν μία παράσταση απόλυτα αρμονική με το νησί και τον χώρο.
Η παράσταση έγινε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και τον πολιτιστικό όμιλο ΓΕΡΑΝΟΣ.
Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου  για τα  200 χρόνια  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία –Σύλληψη: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά -Κοστούμια:  Κέννυ ΜακΛέλλαν
Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Μουσική: Φοίβος Μαρκιανός
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου
Φωτογραφίες προβών: Νίκος Παπαγιαννόπουλος
 
Πρωταγωνιστούν:
Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Φοίβος Μαρκιανός, Βασίλης Τριχάς, Λένα Νάτση
 
Η καλοκαιρινή περιοδεία, ιδιαίτερα επιτυχής και χρήσιμη, εν μέσω μέτρων υγειονομικής προστασίας, συνεχίζεται  μέχρι τις 4 Αυγούστου 2021, δίνοντας παραστάσεις στον ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ, στην  ΗΛΙΔΑ, στο  ΙΣΩΜΑ, στο ΔΑΡΑ,  στην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΓΙΟΥ, στη ΖΑΧΑΡΩ , στα  ΚΑΒΑΣΙΛΑ, στη  ΔΙΒΡΗ , στη ΛΑΚΟΠΕΤΡΑ , στα ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ, στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, στο ΛΕΟΝΤΙΟ, στις  ΚΑΤΩ ΑΙΓΕΣ, στον  ΠΛΑΤΑΝΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ και στις 4 Αυγούστου στο ΑΓΡΙΝΙΟ.