20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Θέατρο Μπάρρυ

Σανταρόζα 7 και Καρόλου.

Ο Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρρυ, είναι η έδρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας από τον Οκτώβριο του 2012.
Στεγάζει  τις διοικητικές υπηρεσίες του θεάτρου, τη Δραματική Σχολή , το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά, το Εργαστήρι Λυρικού Θεάτρου, σεμινάρια και διαλέξεις.

Η θεατρική Σκηνή του θεατρικού χώρου Μπάρρυ (Σανταρόζα 7& Καρόλου ) διαμορφώθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με στόχο να εξυπηρετήσει  τις ανάγκες της Σχολής, αλλά και να φιλοξενεί  παραστάσεις με ερευνητικό χαρακτήρα.