20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 17.03.2016

  Πάτρα-Αθήνα Μεγάλη Πορεία Αγώνα Κατά της Ανεργίας

  Ενόψει της πορείας που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή Πάτρας, για το πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη μας και διεκδίκησης μέτρα προστασίας των ανέργων, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πως θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή για δήλωση συμμετοχής στην πορεία
  • 15190 από σταθερό
  • 2613610334 από σταθερό και κινητό
  Οι τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν από αύριο 8 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου από τις 8.30 π.μ. έως 2.00 μ.μ.
  Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν e-mail με τη δήλωση συμμετοχής τους στη διεύθυνση poreiaanergia@gmail.com.

  περισσότερα
 • 16.03.2016

  Πρόσκληση

  Με αφορμή την Εαρινή Ισημερία και την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης & Κατά του Ρατσισμού που γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο την 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, το Διαπολιτισμικό Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σας καλεί στο θεατρικό δρώμενο «Ισημερία: το ξύπνημα της Άνοιξης» την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην πλατεία Γεωργίου του Α’ στην Πάτρα.

  περισσότερα
 • 16.03.2016

  Η πορεία αγώνα κατά της ανεργίας,

  Ξεκίνησε τη λειτουργία του το κεντρικό περίπτερο του Δήμου Πατρέων στην πλατεία Γεωργίου, για την ενημέρωση των δημοτών και την προβολή της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας, 2-10 Απρίλη, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα.
  Από το περίπτερο, που έχει εγκατασταθεί στο κάτω μέρος της πλατείας, έχουν διακινηθεί εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια και αιτήσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.
  Το περίπτερο θα λειτουργεί καθημερινά για όλο το διάστημα μέχρι την μεγάλη πορεία, με την ευθύνη των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.
  Σήμερα στο περίπτερο βρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που ενημέρωσε τους διερχόμενους για το περιεχόμενο και τους στόχους της πορείας.

  Παράλληλα, αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., θα γίνουν δύο λαϊκές συνελεύσεις με θέμα την πορεία αγώνα κατά της ανεργίας και την ενημέρωση των πολιτών.
  Η μία στη Δημοτική Ενότητα Ρίου, με ομιλητή τον Αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα και η άλλη στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας στα Ροΐτικα (αίθουσα Τσίγκα) με ομιλήτρια την Αντιδήμαρχο Ιουλία Γιαννιτσοπούλου.

  περισσότερα
 • 16.03.2016

  Γιάννης Ρίτσος

  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

  Ο Γιάννης ο Ρίτσος κατάφερε να γίνει ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Ένας Ήρωας της Ζωής. Και κατάφερε να γίνει κι ένας ολοκληρωμένος Ποιητής. Ένας Ήρωας της Τέχνης. Νικητής στη Ζωή, νικητής και στην Τέχνη. Αποτελεί μια σπάνια εξαίρεση, από κείνες που επιβεβαιώνουν τους κανόνες.

  Ο κανόνας που αδιαλείπτως προβάλλεται ως νομοτέλεια, είναι ο Καλλιτέχνης που βάζει ενέχυρο τη ζωή του, που καταβροχθίζει τις σάρκες του και πίνει το ίδιο του το αίμα, για να γίνει ικανός και ν’ ανέβει ψηλά «στης ποιήσεως τη σκάλα». Οι ίδιοι οι μεγάλοι της Τέχνης το ομολογούν με διάφορους τρόπους. «Όσο πιο βαθειά καταβυθιστείς μέσα στο βούρκο με τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις της ανθρώπινης μπόχας τόσο πιο ψηλά θα εκτιναχτεί το πνεύμα σου, στον καταγάλανο ουρανό της ποιήσεως». Και πόσο τραγικά ακούγεται ο μεγάλος Αλέξανδρινός όταν αποπειράται να εξομολογηθεί στους ανθρώπους και να μιλήσει καθαρά και απερίφραστα για τον έρωτά του………
  9 Νοεμβρίου 1902: «Μ’ επέρασεν από τον νού απόψε να γράψω δια τον έρωτά μου. Και όμως δεν θα το κάμω. Τι δύναμη που έχει η πρόληψις. Εγώ απελευθερώθηκα από αυτήν αλλά σκέπτομαι τους σκλαβωμένους υπό τα μάτια των οποίων μπορεί να πέσει αυτό το χαρτί. Και σταματώ. Τι μικροψυχία. Ας σημειώσω όμως ένα γράμμα – Τ – ως σύμβολο αυτής της στιγμής».
  Και στις 13 Δεκεμβρίου: «Δεν ξεύρω αν η διαστροφή δίδει δύναμιν. Κάποτε το νομίζω. Αλλά είναι βέβαιον ότι είναι η πηγή μεγαλείου».

  περισσότερα
 • 16.03.2016

  Γιάννης Ρίτσος

  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

  Η Ομοιότητα
  Έχει ήδη κατατεθεί ένα πολύ πλούσιο υλικό για το έργο του Γιάννη του Ρίτσου, από ειδικούς και μη, από επιστήμονες τεχνοκριτικούς, από φιλολόγους και άλλους εραστές της ποίησης αλλά έχουν κατατεθεί και πολύτιμες σκέψεις κι ακόμα πιο πολύτιμα αισθήματα, από το «Φτωχό και Ταπεινό» λαό μας, στον οποίο, κατά κύριο λόγο, αφιέρωσε ο Ρίτσος τη Ζωή και το έργο του.
  Σήμερα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αφιερώνει δύο μέρες για συλλογική προσπάθεια επεξεργασίας και βαθύτερης κατανόησης αυτών των δύο αναπόσπαστων μερών της ύπαρξης του Ρίτσου. Της Ζωής και της Ποίησής του. Κι αυτό γίνεται κάτω από τη στέγη του Κόμματος. Κάτω από τα τρία Κόκκινα Γράμματα του ποιητή μας.

  περισσότερα
 • 16.03.2016

  Γιάννης Ρίτσος

  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

  1927 – 1928 Πρωτοεμφανίζεται ποίημά του στο φιλολογικό παράρτημα της Μεγάλης Εγκυκλοπαίδειας, ενώ από παιδί ακόμα είχε δημοσιεύσει στη Διάπλαση των Παίδων μερικά πρωτόλεια.
  Όταν βρέθηκε να νοσηλεύεται για κάποιο διάστημα στο φθισιατρείο της Καψαλώνας και στη συνέχεια του Αγ. Ιωάννη στα Χανιά, δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα του τοπικού «Παρατηρητή» μια σειρά από πεζά με τον τίτλο: «Από το Ημερολόγιο ενός φθισικού».

  1934 Η πρώτη του ποιητική συλλογή «Τα Τρακτέρ» Τα Τρακτέρ, πέρα από όποιες αδύνατες πλευρές, είναι ένας σταθμός μέσα στην ποίηση και τη λογοτεχνία της εποχής. Η ανερχόμενη τότε Εργατική Τάξη, με τους αγώνες της και με τις τρομερές διώξεις που εξαπέλυε εναντίον της η Αστική Τάξη, είχε κερδίσει τη συμπάθεια των Νέων Δημιουργών. Ο Ρίτσος τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Εργατών και συνεχίζει το δρόμο που είχε χαράξει ο Βάρναλης και ένα πλήθος άλλων δημιουργών. Συνειδητά εντάσσεται στην πολιτική πρωτοπορία της Εργατικής Τάξης, στο Κ.Κ.Ε. Αυτό το δρόμο ο Ρίτσος, δεν τον εγκατέλειψε ποτέ.
  Τον ίδιο χρόνο εκδίδει και τη δεύτερη ποιητική συλλογή του τις «Πυραμίδες», που είναι φανερά επηρεασμένη από το κλίμα του αγαπημένου του ποιητή Καρυωτάκη.
  1936 Η ιδεολογική και η ποιητική ωριμότητα του ποιητή. Το Μάη γίνεται στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη απεργία των καπνεργατών. Ο λαός εκδηλώνει την αλληλεγγύη του με απεργίες συμπαράστασης. Η Χωροφυλακή, χωρίς δισταγμό χτυπάει στο ψαχνό τους απεργούς για να σπάσει το αγωνιστικό τους φρόνημα και οι δρόμοι της πόλης βάφονται με αίμα. Στις 10 του Μάη, τη μέρα της κηδείας, ο Ριζοσπάστης δημοσιεύει τη φωτογραφία του πρώτου νεκρού απεργού. Είναι ο αυτοκινητιστής Τάσος Τούσης από το Ασβεστοχώρι, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Στο σταυροδρόμι Συγγρού και Πτολεμαίων. Οι σύντροφοί του τον τοποθετούν πρόχειρα σε μια πόρτα που ξήλωσαν απο κοντινό γιαπί, αποφασισμένοι να τον μεταφέρουν στο Διοικητήριο. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται η χαροκαμένη μάνα. Αγκαλιάζει το άψυχο παλικάρι της κι αρχίζει να μοιρολογεί. Στέκει ακίνητη. Δεν κουνά από την άκρη του δρόμου. Ντυμένη στα μαύρα, σκυφτή, με τα λευκά μαλλιά της λυμένα, τα στήθη γδαρμένα. Πασχίζει να κρύψει με το σώμα της, να προστατέψει το άψυχο κορμί του μονάκριβου γιού της. Ανασηκώνει για λίγο το βλέμμα και λιποθυμάει. Σε λίγο συνέρχεται. Ακούει τα συνθήματα των οργισμένων διαδηλωτών κι αμέσως παίρνει την απόφαση. Αρχίζει κι αυτή να φωνάζει τα συνθήματα των απεργών και μπαίνει αποφασιστικά επικεφαλής στην πορεία.

  περισσότερα
 • 14.03.2016

  Η Δημοκρατία μας.

  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

  Είμαι άνθρωπος αισιόδοξος. Δεν μ’ αρέσει να γενικεύω ούτε να ισοπεδώνω. Γιατί ξέρω πως υπάρχει κόσμος που αντιστέκεται. Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο ζώ κι εγώ, από τα πρώτα μου βήματα. Μαζί μ’ αυτόν τον κόσμο, έζησα όλα τα τρομερά πάθη του τόπου μου, από το μεγάλο πόλεμο και μετά. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι μπορεί να την περιγράψει κανείς. Το πράγμα παράγινε. Δεν πάει άλλο. Βαθειά παρακμή μαστίζει την Πολιτεία μας. Μορφές δουλείας σχεδιάζονται και αποκρυσταλλώνονται. Ο Λαός μας φτωχαίνει κάθε μέρα και περισσότερο. Ο πλούτος της χώρας συσσωρεύτηκε και κλειδαμπαρώθηκε στα χρηματοκιβώτια των Τραπεζών. Το χρήμα που φαίνεται να κυκλοφορεί σπάταλα και προκλητικά, είναι χρήμα μαύρο, κλεμμένο. Η διαφθορά έχει βουλιάξει τον τόπο. Έχει σκεπάσει τα πάντα με μια βαριά, αδιαπέραστη λάσπη. Σκάνδαλα επί σκανδάλων! Τα περισσότερα πνίγονται και όσα τυχαία ξεσπάνε, αμέσως νομοτύπως κουκουλώνονται. Χωρίς συνέπειες και χωρίς ενόχους. Οι χειραγωγημένοι θεσμοί, συνεργάζονται υπογείως και κρατούν την αλυσίδα σφιχτά δεμένη.
  Από πού να ξεκινήσει κανείς!

  περισσότερα
 • 13.03.2016

  Η Ιστορία ως κάτοπτρον – 1.

  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

  ΧΡΌΝΟΣ: La Belle Epoque – Η Ωραία Εποχή
  ΤΟΠΟΣ: 3η Γαλλική Δημοκρατία
  ΘΕΜΑ: Παναμάς – Η Διώρυγα των Σκανδάλων
  ΧΡΗΜΑ: 2 Δις χρυσά γαλλικά φράγκα έκαναν φτερά
  1879.- Ο Φερδινάνδος ντε Λεσσέψ, ο «μέγας Γάλλος», ο ιδιοφυής μηχανικός που κατασκεύασε τη Διώρυγα του Σουέζ, αμέσως μετά τον Αιγυπτιακό του θρίαμβο, συνέλαβε την ιδέα να διανοίξει διώρυγα στον Παναμά και να ενώσει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ιδρύει την «Παγκόσμια Εταιρεία της Διαωκεανικής Διώρυγας» και ζητάει τα κεφάλαια από το Γαλλικό λαό, έναντι μετοχών των 500 φράγκων. Πληρωμένες εφημερίδες, μεγάλα ονόματα της κοινωνίας και ένα σμήνος από πολιτικούς παράγοντες ξεσηκώνουν τους Γάλους, υποσχόμενοι πρωτοφανή μερίσματα. Μικροί αγρότες, μισθωτοί, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες, ανοίγουν το κομπόδεμά τους και καταθέτουν τις οικονομίες τους στην «Εταιρεία». Η Διώρυγα δε θα γίνει ποτέ, [θα την αναλάβουν αργότερα οι Αμερικάνοι], η υπόθεση θα εξελιχθεί σε «Απάτη του Αιώνα» και δύο δισεκατομμύρια γαλλικά φράγκα [2.000.000.000] θα μετακομίσουν από το γαλλικό λαό και θα μπούν στις τσέπες των λωποδυτών.

  περισσότερα
 • 12.03.2016

  Η Ιστορία ως Κάτοπτρον – 2.

  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

  ΧΡΟΝΟΣ: Μεσοπόλεμος
  ΤΟΠΟΣ: 3η Γαλλική Δημοκρατία
  ΘΕΜΑ: Το Σκάνδαλο Σταβίσκυ
  ΧΡΗΜΑ: 500.000.000 Γαλλικά Φράγκα
  1929.- Ξέσπασε το σκάνδαλο. Μέχρι το 1936 αναστάτωσε ολόκληρη τη Γαλλία.
  Ο Σέργιος Αλέξανδρος Σταβίσκυ, ρώσσικης καταγωγής, Εβραίος και Γάλλος υπήκοος από το 1910, νεαρός ακόμα, στις πρώτες δεκαετίες του αιώνα απασχολούσε συστηματικά την Αστυνομία. Ένας κλασικός χαραμοφάης, αλήτης, μικροαπατεώνας, θαμώνας των καφεσαντάν, προστάτης γυναικών της νύχτας, έμπορος ναρκωτικών, κλεπταποδόχος, χαρτοκλέφτης αλλά γοητευτικός και με πολύ λεπτούς τρόπους, κατάφερε κατά τις αλλεπάλληλες μικροκαταδίκες του, να οργανώσει μέσα στη φυλακή, την καριέρα του «μεγάλου λωποδύτη» που ονειρευότανε. Εκεί μέσα εξασφάλισε τους μελλοντικούς του συνεργάτες. Το 1929, ο προσωπικός του φάκελος στα αρχεία της Αστυνομίας, αδειάζει, με μαγικό τρόπο. Πλαστογραφημένες επιταγές, μιά συντριπτική αναφορά του αστυνόμου Μπωραίν του 1926 και ολόκληρο το ανθρωπομετρικό δελτίο του Σταβίσκυ εξαφανίζονται. Ξαφνικά ο Σταβίσκυ δεν υπάρχει πιά. Στη θέση του εμφανίζεται ένας άγνωστος μεγαλοεπιχειρηματίας με το όνομα Σέργιος Σασά Αλεξάντρ, που κάνει παρέα με υπουργούς και βουλευτές και πολυδάπανη νυχτερινή ζωή. Ο ίδιος ο αστυνόμος Μπαγιάρ που τον είχε συλλάβει άλλοτε, φροντίζει για τη νομιμοποίηση της καινούργιας του προσωπικότητας. Τον εφοδιάζει μάλιστα με πλαστά διαβατήρια και με μια συστατική επιστολή, που καταργεί την απαγόρευση εισόδου του στις χαρτοπαικτικές λέσχες και στα καζίνα. Σε χαρτοπαικτική μονομαχία καταφέρνει να κατακλέψει ακόμα και το διάσημο Έλληνα Ζαχάρωφ, γνωστό έμπορο όπλων και πελάτη των ευρωπαϊκών καζίνων.

  περισσότερα
 • 08.03.2016

  Το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη η μεγάλη πορεία στο Σύνταγμα!

  Συνέντευξη Τύπου με θέμα την πορεία τον Απρίλιο από την Πάτρα στο Σύνταγμα και τα μέτρα κατά της ανεργίας που διεκδικεί η Δημοτική Αρχή, παραχώρησε σήμερα μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
  Μαζί του ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας, Παναγιώτης Μελάς και Παύλος Στάμος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος.
  Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ανέφερε τα εξής:
  Αυτή η πορεία είναι των ανέργων. Των νέων αγοριών κοριτσιών που εργάζονται ωρομίσθιοι σε πεντάμηνα και οκτάμηνα προγράμματα, σε ΜΚΟ, σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προγράμματα ΕΣΠΑ, στο Βοήθεια στο Σπίτι και στους Παιδικούς Σταθμούς. Είναι των φτωχών και εξαθλιωμένων.
  Είμαστε στη φάση της προετοιμασίας της μεγάλης αγωνιστικής πορείας από την Πάτρα μέχρι το Σύνταγμα.
  Επιλέξαμε αυτή τη μορφή κινητοποίησης, για να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας γιατί σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει έστω έναν άνεργο.

  περισσότερα
 • 08.03.2016

  Κάλεσμα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την πορεία αγώνα Πάτρα - Αθήνα

  Αγαπητές φίλες και φίλοι
  Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Στο Δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι συνολικά 29.230 άνεργοι εκ των οποίων οι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι!
  1600 οικογένειες μόνο στο Δήμο μας, λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων ενώ 6.000 είναι οι αιτήσεις για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)! Στα σχολεία παρέχουμε δεκατιανό σε 1600 παιδιά, στα κοινωνικά φροντιστήρια συμμετέχουν 313 παιδιά. Πήραμε την απόφαση οι άνεργοι να πληρώνουν το 50% των ανταποδοτικών τελών και του τιμολογίου του νερού και να αυξηθεί στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι άνεργοι να μην πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο. Να έχουν 50% μείωση στην τιμή του εισιτηρίου στο θέατρο και σε άλλες εκδηλώσεις. Διευρύναμε το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ. Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι αναντίστοιχα των αναγκών. Ο Δήμος εξαντλεί τις δυνατότητες που έχει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οξύτατο. Ξέρουμε τη συνθετότητα του προβλήματος ως προς τη λύση του. Είναι όμως δυνατό να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων και μείωσης της ανεργίας. Για αυτό:
  1. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο.
  2. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου μας, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας. Για να μπορέσει ο Δήμος μας με τα νομικά του πρόσωπα να λύσει τις τεράστιες ανάγκες του χρειάζεται τουλάχιστον 700 θέσεις μόνιμων εργαζομένων τις οποίες διεκδικούμε. Οι μνημονιακοί νόμοι της ΕΕ που εφαρμόζει πιστά και η σημερινή κυβέρνηση απαγορεύουν τις προσλήψεις με αποτέλεσμα την υπολειτουργία δομών και υπηρεσιών, με διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση. Αντίστοιχα το νοσοκομείο του Αγίου Αντρέα έχει ανάγκη 470 εργαζόμενους, το νοσοκομείο του Ρίο 800! Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Μόνο τα κενά σε δασκάλους στα σχολεία του δήμου μας είναι 96!
  3. Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών για να μην είναι η πόλη μας μια ανοχύρωτη πόλη, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η κρίση με την υποχρηματοδότηση την υποστελέχωση έχει οξύνει όλα τα προβλήματα στις ήδη ελάχιστες υποδομές που υπήρχαν.
  4. Διεκδικούμε να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί που δεν έχουμε, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.
  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων πήρε την απόφαση και καλεί τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση και κινητοποίηση.
  Ως εδώ και μη παρέκει!
  Ξεκινούμε στις 2 Απρίλη με πορεία ως το Σύνταγμα. Πορεία ανέργων και των οικογενειών τους, νεολαίας όλου του λαού.

  περισσότερα
 • 06.03.2016

  Τα Παπούτσια του Βαρύτονου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων - 19 & 20 Μαρτίου 2016.

  Ο Δημήτρης Σωτηρίου και ο Δημήτρης Μπασλάμ σκηνοθετούν "Τα παπούτσια του Βαρύτονου".
  O Κύριος Χαρίτονος ήταν Βαρύτονος: «Χαρίτονος Φουξ, χαίρομαι ιδιαιτέρως!», έλεγε με μια υπόνοια στόμφου όταν συστηνόταν, κάνοντας βέβαια και τη σχετική υπόκλιση. «Λυρικός Βαρύτονος. Όχι μελωδικός. Λυρικός! Είναι θέμα ρεπερτορίου!». Για τον Κύριο Χαρίτονο βέβαια, ήταν απλώς θέμα ακρίβειας. Η μανία του με την τελειομανία του...
  Επί σκηνής δύο performers ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου αφηγούνται από σκηνής την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ ενσαρκώνοντας όλους του χαρακτήρες του έργου. Κινούνται επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής, ο Βαρύτονος κ. Χαρίτονος Φουξ.
  Το έργο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και ενήλικες, χάρη στο κείμενο αλλά και στη πρωτότυπη σκηνοθεσία του.

  Συντελεστές

  Συγγραφέας: Δημήτρης Μπασλάμ
  Σκηνοθεσία :Δημήτρης Σωτηρίου, Δημήτρης Μπασλάμ
  Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου, Μουσική- Sound design: Δημήτρης Μπασλάμ, Κοστούμια: Νίκος Δάλλας, Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου, Δήμητρα Αλουτζανίδου

  Ηθοποιοί: Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Πολίτης
  Δημοτικό Θέατρο Απόλλων :19 και 20 Μαρτίου 2016
  Διάρκεια:60'
  Εισιτήρια:10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο και προπώληση)

  περισσότερα
 • 05.03.2016

  Η ανατρεπτική παράσταση OTHER SIDE στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

  Η παράσταση «OTHER SIDE» μετά τον επιτυχημένο κύκλο 30 παραστάσεων στον Πολυχώρο Vault στην Αθήνα το 2015 και την συμμετοχή της στο πλαίσιο του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στο Βελιγράδι, του 40ου MOT International Theatre Festival στα Σκόπια, του 9ου Black Box International Theatre and Dance Festival στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, θα παρουσιαστεί για μία και μοναδική παράσταση την Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

  περισσότερα
 • 04.03.2016

  Tal Vez

  Το Τal Vez είναι μια παράσταση που παίρνει ζωή για τον καλλιτέχνη, τη στιγμή που η δημιουργία του ξεπερνά τη σκηνή και ο κύκλος της ιδέας ολοκληρώνεται από το κοινό.
  Η συνάντηση τριών δημιουργών-χορευτών επί σκηνής σε μία παράσταση σύγχρονου χορού.
  Ως καλλιτέχνες αναζητούν τις πιθανότητες του προφανούς και της ψευδαισθήσεως, καταπιάνονται με το αόρατο, αναζητώντας την ευτυχία και μοιράζονται με το κοινό την ψυχή πίσω από την εικόνα, την κίνηση, τη ζωή και τη γνώση…

  Για τρεις μόνο παραστάσεις , στις 28, 29 & 30 Μαρτίου στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, η ομάδα παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά με τίτλο : Τal Vez.

  περισσότερα
 • 04.03.2016

  Ελιξιριον Τσέχωφ!

  Το «Ελιξίριον Τσέχωφ!» είναι μια παράσταση «θεραπευτική» . Βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου από το γιατρό της ψυχής Άντον Τσέχωφ. Το «Ελιξίριον Τσέχωφ!» αποτελούν οι τρεις κωμωδίες: η Πρόταση Γάμου, η Αρκούδα και η Επέτειος. Είναι η πρώτη παράσταση του θεσμού Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας που έχει στόχο να περιοδεύσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

  περισσότερα
 • 29.02.2016

  Η μουσικοθεατρική παράσταση «31» στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων - 1 & 2 Μαρτίου 2016, στις 21:15

  Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση για τα 30 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων Θανάσης Τσιπινάκης .
  Πρόκειται για την παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας 31, η οποία θα παιχτεί για δύο ακόμη παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων .
  Υπόθεση του έργου: Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων κάνει την πρόβα generale για την πρώτη συναυλία των 31 της χρόνων. Μέσα από υπέροχες μουσικές, φωτίζεται η μοναδική διαδρομή της, οι συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές, οι χαρές, οι δυσκολίες, τα ταξίδια, οι σπάνιες στιγμές, αλλά και οι προσωπικές ιστορίες των μελών της.
  Μια μουσικοθεατρική παράσταση ντοκιμαντέρ βασισμένη σε συνεντεύξεις κι αληθινές ιστορίες των μουσικών της Ορχήστρας.
  Παίζουν: η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου
  Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νίκος Γιαλελής, Κατερίνα Τασσύ, Ανδριάνα Χαλκίδη.
  Κείμενο Σκηνοθεσία: Μίλτος Νίκας
  περισσότερα
 • 24.02.2016

  Η Ζωή του Γαλιλαίου - 4 τελευταίες παραστάσεις

  "Η ζωή του Γαλιλαίου" του Μπέρτολτ Μπρεχτ , με περισσότερες από 60 παραστάσεις και πάνω από 11.000 θεατές συνεχίζει δυναμικά , στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.
  Πρόκειται για μία σημαντική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας που παίζεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τεσσάρων μηνών, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, θέμα πρωτόγνωρο για τις παραστάσεις των τελευταίων ετών, το θέατρο κάθε Πέμπτη και Παρασκευή δίνει την δυνατότητα σε όλους τους θεατές να δουν τη παράσταση με ένα ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ.

  περισσότερα
 • 14.02.2016

  «31» -Μία μουσικοθεατρική παράσταση

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων , παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική παράσταση για τα 30 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων Θανάσης Τσιπινάκης .Παίζουν: η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νίκος Γιαλελής, Κατερίνα Τασσύ, Ανδριάνα Χαλκίδη.
  Κείμενο Σκηνοθεσία: Μίλτος Νίκας
  22, 23, 24 και 29 Φεβρουαρίου -& 1 , 2 Μαρτίου 2016. Ωρα έναρξης: 9.15 μ.μ.  περισσότερα
 • 08.02.2016

  Διανοείσαι πως και γιατί! Κείμενο του Κώστα Καζάκου.

  Η σκέψη είναι το όπλο του ανθρώπου. Με τη σκέψη εκρήγνυται και διασπάται το άτομο άνθρωπος. Είναι η τραγική εξίσωση. Η σκέψη είναι η ταχύτητα του φωτός που ενεργοποιεί τη μάζα και παράγει την ενέργεια. Αντί για ουράνιο και πλουτώνιο χρησιμοποιεί ένα αβαρές ρευστόν που παράγεται από τους ερωτηματικούς συνδέσμους. «Γιατί», «πως», από πού», «προς τα πού». Η ιερή περιέργεια. Το πάθος της εξερεύνησης.
  Χωρίς τη σκέψη το άτομο είναι αδρανές υλικό.

  περισσότερα
 • 08.02.2016

  Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  Το Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας δίνει για δεύτερη φορά την δυνατότητα σε νεαρούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στο θεσμοθετημένο πρόγραμμά του, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016.
  Ο τρόπος υποβολής της αίτησης μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στέλνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με την αίτηση στο info@operastudiopatras.gr , είτε αυτοπροσώπως στη γραμματεία (Δευτέρα-Πέμπτη 11:00-16:00), είτε ταχυδρομικώς (λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα του ταχυδρομείου) στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρι, Όθωνος Αμαλίας 6 , Πάτρα, Τ.Κ. 26223.

  περισσότερα
 • 01.02.2016

  Άρμα Θέσπιδος

  Τα Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει δυναμικά τις παραστάσεις του με το Ελιξίριον Τσέχωφ! και πέραν των ορίων του Νομού Αχαΐας, με παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.
  Παραστάσεις:
  *Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, Γυμνάσιο Πανόπουλου, στις 19:00
  *Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, Σύλλογος Προαστίου Μποζαίτικα, αίθουσα Τόφαλος, στις 19:00.
  *Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 6ο Γυμνάσιο, Έλληνος Στρατιώτου, Αγίας Σοφίας, στις19:00
  *Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Χαλανδρίτσας στις 19:00
  *Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου Δημοτικό Λιμνοχωρίου στις 19:00
  *Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου Παμπελοποννησιακό Στάδιο στις 19:00
  *Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, Σύλλογος Τέρψις, Βενιζέλου και Σολωμού, στις 19:00
  *Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Σιμόπουλου, στις 19:00
  *Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών στις 19:00

  περισσότερα
 • 31.01.2016

  "Η ζωή του Γαλιλαίου"

  Το βιβλίο του Μ.Μπρεχτ "Η ζωή του Γαλιλαίου" είναι ένα σημαντικό βοήθημα για κάθε ανήσυχο πνεύμα και κυρίως για τους νέους που πρέπει να αντιμετωπίζουν την Τέχνη και την Επιστήμη με τον ίδιο σεβασμό...
  Η ίδια η ζωή του πολύπαθου επιστήμονα , το πάθος του για την Έρευνα και για την Απικάλυψη της Αλήθειας , η πεποίθησή του ότι η Επιστήμη πρέπει να κατακτά τη Γνώση -αυστηρά και μόνο για το καλό της ανθρωπότητας- οι ανθρώπινες αδυναμίες του και η τρομέρη αυτοκριτική του, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος οδηγός , μια πυξίδα, στον φουρτουνιασμένο ωκεανό που ταξιδεύει ο σύγχρονος άνθρωπος.

  Κώστας Καζάκος
  Οκτώβριος 2015

  περισσότερα
 • 20.01.2016

  Οι Gadjo Dilo στην Πάτρα

  Ένα από τα πιο σπουδαία μουσικά σχήματα της Ελληνικής Σκηνής οι Gadjo Dilo , θα παρουσιάσουν για μία και μόνο βραδιά στην Πάτρα, τσιγγάνικη jazz με ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του '50 και '60 και θα μας γνωρίσουν την «Manouche De Grec».
  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 9:30 στη μουσική σκηνή Χάραμα. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο ταμείο υποτροφιών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, για την ενίσχυση των σπουδαστών.

  περισσότερα
 • 18.01.2016

  Οι Gadjo Dilo στην Πάτρα

  Οι Gadjo Dilo μπερδεύουν την τσιγγάνικη jazz με ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του '50 και '60 , μας συστήνουν την «Manouche De Grec» και στηρίζουν τους φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.
  Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
  Εισιτήρια στο Ταμείο του Θεάτρου Απόλλων και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Γωνιά του Βιβλίου «38 μοίρες & 14 λεπτά» στο discover και beer bar Q
  Τηλ.ταμείου Απόλλων: 2610 273613

  περισσότερα
 • 13.01.2016

  Άρμα Θέσπιδος

  Τα Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει δυναμικά τις παραστάσεις του με το Ελιξίριον Τσέχωφ! και πέραν των ορίων του Νομού Αχαΐας, με παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί έως και 26 Φεβρουαρίου 2016.
  Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, παρουσίασε την κωμωδία του Τσέχωφ στο «Λαζαράκειο Θέατρο», στο κτήριο του Δημαρχείου της Αμαλιάδας, με μεγάλη επιτυχία και ικανοποίηση των θεατών, όπως και οι παραστάσεις στο Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου και στο 7ο Λύκειο Πατρών.
  Επόμενες παραστάσεις:
  *Πέμπτη 14 Ιανουαρίου Λύκειο Παραλίας Πατρών στις 19:00.
  *Παρασκευή 15 Ιανουαρίου -61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στις 19:00
  *Σάββατο 16 Ιανουαρίου Πολιτιστικός Σύλλογος"Αγ.Παντελεήμων" στις 19:00
  *Κυριακή 17 Ιανουαρίου Σύλλογος Ροδοδάφνης στις 19:00
  *Τρίτη 19 Ιανουαρίου, 49ο Δημοτικό Σχολείο στις 19:00
  *Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 21ο Δημοτικό Σχολείο στις 19:00
  *Παρασκευή 22 Ιανουαρίου-Γυμνάσιο Δεμενίκων, στις 19:00
  *Σάββατο 23 Ιανουαρίου-"Τεχνουργείον", Πολυχώρος στη Νάυπακτο στις 21:00
  *Δευτέρα 25 Ιανουαρίου -Καλάβρυτα
  *Τρίτη 26 Ιανουαρίου-Κλειτορία & Δάφνη
  *Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού, στις 19:00
  *Παρασκευή 29 Ιανουαρίου , Λύκειο Δεμενίκων, στις 19:00.
  *Σάββατο 30 Ιανουαρίου,Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς Αιγίου, στις 19:00
  *Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, Γυμνάσιο Πανόπουλου
  *Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, Σύλλογος Προαστίου Μποζαίτικα, στις 19:00.
  *Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Σιμόπουλου
  *Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Λαμπείας

  περισσότερα
 • 12.01.2016

  Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  Το Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας συνεχίζοντας το σημαντικό εκπαιδευτικό του έργο, δίνει για δεύτερη φορά την δυνατότητα σε νεαρούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στο θεσμοθετημένο πρόγραμμά του, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βλ. παρακάτω) έως την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016.

  περισσότερα
 • 12.01.2016

  2ος κύκλος μαθημάτων στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .Πάτρας.

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , ξεκινά έναν δεύτερο κύκλο εκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων, για ενήλικες από 18 ετών και πάνω, οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία της θεατρικής πράξης και να βιώσουν τη μαγική λειτουργία του Θεάτρου.
  Σκοπός του Θεατρικού Εργαστηρίου είναι να παρέχει τις βασικές γνώσεις και τα υποκριτικά εργαλεία σε όποιον αγαπά το Θέατρο και επιθυμεί να μάθει για αυτό. Τα βασικά μαθήματα διδασκαλίας είναι Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση, Μουσική, Ορθοφωνία. Επίσης κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα λάβουν χώρα και διάφορα σεμινάρια με γνωστούς καθηγητές, σε αντικείμενα παρεμφερή με την υποκριτική τέχνη.

  περισσότερα
 • 11.01.2016

  Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, για την παράσταση του Γαλιλαίου, με τον Κώστα Καζάκο.

  Την παράσταση Η Ζωή του Γαλιλαίου με τον Κώστα Καζάκο παρακολούθησε την Κυριακή το βράδυ ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας , στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων .

  περισσότερα
 • 31.12.2015

  «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο θέατρο Απόλλων, στις 12 & 13 Ιανουαρίου 2016

  Το έργο:
  Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασσικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και έναν μουσικό, που υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο». Ο ήρωας είναι «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος ούτε Αμερικάνος.
  Ο «Αμερικάνος» είναι ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του και δεν τον αναγνωρίζει κανένας. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας:

  περισσότερα
 • 20.12.2015

  Φοιτητικές και μαθητικές εβδομάδες, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων!

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα των ημερών επαναλαμβάνει, το θεσμό της φοιτητικής και μαθητικής εβδομάδας , για του φοιτητές και μαθητές, που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παράσταση Η Ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρεχτ με τον Κώστα Καζάκο και 25 ακόμη ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής.
  Με ένα εισιτήριο αξίας 5 ευρώ, οι φοιτητές και οι μαθητές , θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων για τρεις συνεχείς εβδομάδες, από την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015 έως και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

  περισσότερα
1xbet 1xbet bahisno1 bahsegel casino siteleri ecopayz güvenilir bahis siteleri canlı bahis siteleri iddaa marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis restbet canlı skor süperbahis mobilbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis
onwin giriş

escort beylikdüzü escort escort izmir izmir escort piabet giris deneme bonusu veren siteler PDKS vdcasino