20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 05.07.2016

  Δημοτικός Θερινός Κινητός Κινηματογράφου.

  Με χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Θερινού Κινητού Κινηματογράφου.
  Πρόκειται για μια δωρεάν δράση που εκτυλίσσεται σε δυο άξονες, την Πλαζ και τις γειτονιές. Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα πλατιά στο λαό να συνδυάσει την καλοκαιρινή του αναψυχή με υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές προβολές. Μια φορά την εβδομάδα, μετά το μπάνιο του στην Πλαζ, μπορεί το κοινό να παρακολουθεί ευρωπαϊκό και λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο. Παράλληλα, απλώνουμε τη δραστηριότητα και σε πολλές γειτονιές μέσα στην πόλη (Προσφυγικά, Νότιο Πάρκο, Ρίο, Βραχνέικα, Κρήνη κ.α.).
  Η Πάτρα είναι από τις λίγες μεγάλες πόλεις που δεν είχαν δημοτικό κινηματογράφο, ενώ παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν είχαν υλοποιήσει αντίστοιχη δράση. Πιστεύουμε ότι είναι μια δράση που έλειπε και θα δώσει αισθητική απόλαυση αλλά και τροφή για σκέψη στο λαό της Πάτρας.

  περισσότερα
 • 26.06.2016

  H Zωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρεχτ

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού για το 2016, την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, φιλοξενεί στο Αρχαίο Ωδείο, το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρέχτ Η ζωή του Γαλιλαίου , σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
  Ο Μ. Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση . Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό , σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.
  Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος.
  Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του συγκρούεται με την Ιερά Εξέταση και συνεχίζει την πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.

  περισσότερα
 • 26.06.2016

  Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρεχτ με τον Κώστα Καζάκο.

  Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπρεχτ ,σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου , είναι το έργο της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας για τη θεατρική περίοδο 2015-2016.
  Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση .
  Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό , σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.
  Παραστάσεις έως 28 Φεβρουαρίου 2016.

  περισσότερα
 • 25.06.2016

  Διδώ και Αινείας

  Το Opera Studio Πάτρας παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη παραγωγή του με την τραγική όπερα του Henry Purcell Διδώ και Αινείας , σε τρεις πράξεις. στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 15 @ 16 Ιουλίου στο Ρωμαικό Ωδείο, σε σκηνοθεσία Michael Seibel.
  Με αυτή τη λυρική τραγωδία αναβιώνει η όπερα στην Πάτρα μετά από 100 χρόνια σιωπής και απουσίας. Τη σύνδεση με τον αρχαίο ελληνορωμαϊκό πολιτισμό και ειδικότερα με την αρχαία τραγωδία, της οποίας η αναβίωση στα τέλη του 16ου αιώνα οδήγησε στη δημιουργία ενός καινούργιου μουσικού είδους, της όπερας, επιχειρεί το Opera-Studio Πάτρας με την επιλογή αυτή. Η σκηνοθεσία της παράστασης παραπέμπει σε μία πασίγνωστη φράση ενός στίχου του ΒΙργιλίου από τις Εκλογές του (10, 69): omnia vincit Amor, μόνο που κατά τον λιμπρετίστα της όπερας φαίνεται ότι όχι ο Έρωτας αλλά το Κακό νικά τα πάντα: omnia vincit Malum.
  Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  13-17 & 20 -24 Απριλίου 2016.
  Πληροφορίες-Κρατήσεις 2610273613

  περισσότερα
 • 22.06.2016

  Το Ελιξίριον Τσέχωφ! συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία: 24 Ιουνίου στον Ψαθόπυργο, 26 Ιουνίου στο Γομοστό, 28 Ιουνίου στο θέατρο Γραμμές Τέχνης στη Πάτρα & 29 Ιουνίου στα Αραχωβίτικα.

  Το Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει δυναμικά με έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων , με σκοπό να επισκεφτεί όλα τα θέατρα και τους ανοιχτούς χώρους (που εύκολα μετατρέπονται σε μικρές θεατρικές σκηνές) , της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
  Το Άρμα Θέσπιδος, πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Κώστα Καζάκου, αγκαλιάστηκε από τους πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, που αγαπούν το καλό θέατρο και αυτή την περίοδο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση στις 24 Ιουνίου στον Ψαθόπυργο, 26 Ιουνίου στο Γομοστό, 28 Ιουνίου στην Πάτρα στο θέατρο Γραμμές Τέχνης & 29 Ιουνίου στα Αραχωβίτικα.
  Το έργο:
  Μια Πρόταση γάμου καταλήγει σε έναν τρικούβερτο καβγά για αγελαδοβοσκές με λιποθυμίες και φιλιά. Μια όμορφη χήρα ταράζεται όταν στο σπίτι της μπαίνει θυμωμένος ένας χωριάτης που μοιάζει με Αρκούδα και ζητάει τα χρέη του μακαρίτη άντρας της. Οι δυο τους μαλώνουν τόσο έντονα που καταλήγουν σε μονομαχία . Και τότε ερωτεύονται παράφορα. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μαζί με τον λογιστή του, προσπαθούν να γράψουν ένα λόγο για την Επέτειο της τράπεζας στο γραφείο τους και ξαφνικά εισβάλει μια ανήμπορη γυναίκα που ζητάει τους μισθούς του άντρα της.
  Η παράσταση παρέχει αληθινή ψυχαγωγία, υψηλού επιπέδου, για μικρούς και μεγάλους.

  περισσότερα
 • 15.06.2016

  Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας σας προσκαλεί στη γιορτή αποφοίτησης των Σπουδαστών της , την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

  Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ανοίγει τις πόρτες της και παρουσιάζει τη δουλειά των πρώτων τελειόφοιτών της, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα:

  Ουίλιαμ Σαίξπηρ
  Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι
  Διδασκαλία : Δημήτρης Ήμελλος

  Άντον Τσέχωφ
  Τρεις Αδερφές
  Διδασκαλία : Θοδωρής Αμπαζής

  Ευγένιος Χαριτόνοφ
  Νταν
  Διδασκαλία : Τσέζαρις Γκραουζίνις

  Μπότο Στράους.
  Φάρσα Κάλντεγουεϊ
  Διδασκαλία : Ελένη Μποζά

  Θα ακολουθήσει η γιορτή αποφοίτησης των Σπουδαστών της , Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη , του προέδρου Δ.Σ. Ανδρέα Τερζή , μελών του Δ. Συμβουλίου, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου Κώστα Καζάκου, της Διευθύντριας της Δραματικής Σχολής Ελένης Μποζά, καθηγητών της Σχολής , σπουδαστών καθώς και φίλων του θεάτρου και της Σχολής.
  Ο Δήμαρχος Πατρέων θα επιδώσει τα διπλώματα στους απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

  περισσότερα
 • 09.06.2016

  Άρωμα από τις αλησμόνητες πατρίδες στην Πλαζ, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

  Άρωμα από τις αλησμόνητες πατρίδες ,την Κυριακή 12 Ιουνίου , στην πλαζ της Πάτρας, στο 1ο Μικρασιάτικο Αντάμωμα Πελοποννήσου.
  Προσφυγικοί σύλλογοι από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου, ανταμώνουν στην πλαζ της Αγυιάς, για να διασκεδάσουν, μαζί με το λαό της Πάτρας, σε μια ξεχωριστή βραδιά, με χορούς και τραγούδια , ακούσματα μικρασιάτικα, που θα ταξιδέψουν τον κόσμο στα παράλια, την Καππαδοκία και τον Πόντο…
  Δημιουργίες, που αναβιώνουν ήθη και έθιμα ενός πολιτισμού, που έμεινε ανεξίτηλος στο πέρασμα των χρόνων.
  Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 8μ.μ.
  Συμμετέχουν οι Χορευτικοί Σύλλογοι Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης, Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, Ένωση Μικρασιατών Νέαπολης Κιάτου, Φάρος Ποντίων Πατρών, Μικρασιατικός Σύλλογος Γηροκομείου, Παμμικρασιατικός Σύδεσμος Πατρών και Περιχώρων και η Χορωδία Νηπιαγωγών Πάτρας.

  περισσότερα
 • 07.06.2016

  Ελιξίριον Τσέχωφ!

  Το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, με τη θεατρική παράσταση «Ελιξίριον Τσέχωφ», ταξιδεύει στο Αίγιο, στις 15 Ιουνίου, ώρα 21.15, όπου θα δώσει παράσταση, ανοίγοντας τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Αιγιαλείας.

  περισσότερα
 • 07.06.2016

  Όταν δεν…πιστεύεις στα όνειρά σου!

  To Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας παρουσιάζει μία ιστορία για παιδιά και εφήβους με τίτλο Όταν δεν…πιστεύεις στα όνειρά σου.
  Πρόκειται για έναν οδηγό αναζήτησης της πραγματικής ευτυχίας που υπογράφει ο Περικλής Σιούντας και σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Παραστάσεις: 23, 24 Iουνίου στις 21:00 & 25 Ιουνίου στις 20:00

  περισσότερα
 • 03.06.2016

  Τα ΚΑΠΗ της Πάτρας παρουσιάζουν την παράσταση “...και μετά Μεγάλωσα” στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στις 4 & 5 Ιουνίου, στις 21:30.

  Πρόκειται για το αποτέλεσμα των θεατρικών εργαστηρίων που ξεκίνησαν πέρυσι με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο Α’ ΚΑΠΗ (Προσφυγικών) και στο Β’ ΚΑΠΗ (Αγυιάς). Η εθελοντική αυτή δράση ξεκίνησε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα και φέτος επεκτάθηκε με τη συμμετοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Φάνη Δίπλα και της θεατρολόγου Έλενας Αλεξανδράκη.
  Αυτή τη χρονιά , τα μέλη της θεατρικής ομάδας των ΚΑΠΗ θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειά τους, επί σκηνής, με κύριο θεματικό άξονα τις προσωπικές τους ιστορίες.

  περισσότερα
 • 02.06.2016

  Παρουσιάσεις των Διπλωματικών Εξετάσεων των τελειόφοιτων της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ανοίγει τις πόρτες της και παρουσιάζει τη δουλειά των πρώτων τελειόφοιτών της, στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι - Σανταρόζα 7 & Καρόλου, με τις εξής παραστάσεις:
  Ουίλιαμ Σαίξπηρ
  Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι
  Διδασκαλία : Δημήτρης Ήμελλος
  Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, ώρα 20.00

  Άντον Τσέχωφ
  Τρεις Αδερφές
  Διδασκαλία : Θοδωρής Αμπαζής
  Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, ώρα 20.00

  Ευγένιος Χαριτόνοφ
  Νταν
  Διδασκαλία : Τσέζαρις Γκραουζίνις
  Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, ώρα 20.00

  Μπότο Στράους.
  Φάρσα Κάλντεγουεϊ
  Διδασκαλία : Ελένη Μποζά
  Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, ώρα 20.00

  Πληροφορίες - Κρατήσεις Θέσεων: 6932311567 (11:00 – 14:00)
  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

  περισσότερα
 • 02.06.2016

  «Η μικρή Μόμο στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας»

  Το Πολιτιστικό Δίκτυο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση Η μικρή Μόμο στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας την Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 21:30. Πρόκειται για μια παράσταση-σπουδή πάνω στο διαχρονικό έργο του Μίχαελ Έντε Μόμο το οποίο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων 1ο Παραλίας, 7ο Αιγίου, 2ο, 3ο, 9ο,25ο, 35ο, 49ο Πατρών, Αρσακείου και Κάτω Καστριτσίου μελέτησαν και πειραματίστηκαν θεατρικά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το αποτέλεσμα αυτής της δράσης θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο της υιοθεσίας του μοναδικού Ωδείου της πόλης από τους μαθητές, συστήνοντας ξανά τον αρχαίο χώρο θέασης μέσα από τη μαγική ματιά της μικρής Μόμο.
  Το δίκτυο συντονίζεται από το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
  H παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

  περισσότερα
 • 29.05.2016

  Στην Πετροπέρδικα από τις Μυκήνες.

  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

  Αρχοντοπούλα μου εσύ, Κυρά μου Μυκηναίισα, κόρη του Αγαμέμνονα, εγγονή του Ατρέα και του Τυνδάρεω, ανεψιά των Διοσκούρων, του Κάστορα και του Πολυδεύκη και κείνης της συφοριασμένης Καλλονής, της μαρτυρικής Ελένης, αιώνες κι αιώνες τώρα ορθώνεται μεσ’ το μυαλό μας η βροντερή φωνή σου, ακούμε τα κλάματα και τις οιμωγές σου, τον οδυρμό και το θρήνο σου, για τον σφαγμένο Πατέρα, για τον εξόριστο Αδελφό και για τη σαπίλα που βασιλεύει μεσ’ το παλάτι κι έχει εξαθλιώσει το λαό της μεγάλης και τρισένδοξης Αργολικής πρωτεύουσας. Το υπεράνθρωπο πάθος σου, η άσβηστη φλόγα της εκδίκησης, της κάθαρσης και της τιμωρίας, η απόλυτη αυταπάρνησή σου, το απόλυτο ασυμβίβαστο της μνήμης σου, η μαρτυρική προσμονή της γλυκιάς φωνούλας του χαμένου Αδελφού, που λειώνει τα νιάτα του στην ξένη γή, κυνηγημένος από την κακούργα Μάνα κι όλο είναι να γυρίσει για ν’ αναστήσει την τρυφερή σου την καρδιά και ν’ αποκαταστήσει τη ζωή στα δίκαιά της.

  περισσότερα
 • 29.05.2016

  Έργα και Ημέρες στην Αθήνα του Πέτερ Στάιν.

  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

  Διάβασα στην «Ελευθεροτυπία» της 2-2-2007 άρθρο με τίτλο «Αναζητώντας την Ηλέκτρα» και με στιγμιότυπα από την «οντισιόν» του Πέτερ Στάιν στην Αθήνα, για την παράσταση που θα σκηνοθετήσει για την Επίδαυρο, το καλοκαίρι που μας έρχεται.
  Αντιγράφω κατά λέξη:
  «Αυτό που ζητώ είναι θέμα τεχνικής και όχι ψυχής. Απ’ το στομάχι ξεκινά. Πώς θα ακουστεί η φωνή σου στο μέγεθος της Επιδαύρου; Τεμάχισε το κείμενο και πέταξε τα μπλά μπλα που συνηθίζετε όλοι οι ΄Ελληνες ηθοποιοί». Και παρακάτω: «Όλοι εδώ στην Ελλάδα φωνάζουν και μιλάνε τεχνιτά, κάνοντας τους θεατές να βαριούνται».
  Η υπογράμμιση της λέξης «όλοι» είναι δική μου, για να μη μας ξεφύγει. Τα εισαγωγικά είναι του κειμένου, ώστε δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι τα λόγια αυτά, τα είπε πράγματι ο ίδιος ο «μέγας θεατράνθρωπος».
  Διαβάζοντας το άρθρο κατάλαβα ότι όσοι ηθοποιοί είχαν την τύχη, να γνωρίσουν από κοντά το Διδάσκαλο, θα πρέπει να έζησαν ανεπανάληπτες εμπειρίες και λυπάμαι για ένα πλήθος άλλους, που όπως έμαθα, περίμεναν στην ουρά 5 και 6 ώρες, χωρίς να μπορέσουν να δώσουν ούτε καν το βιογραφικό τους. Δημιουργήθηκε έτσι η εντύπωση, πως είχαν προεπιλεγεί ό,σοι και ό,ποιοι έζησαν τη «μεγάλη στιγμή».

  περισσότερα
 • 25.05.2016

  Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων .

  Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων παρουσιάζουν τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 20.00.
  Πρόκειται για την γνωστή και τρυφερή ιστορία των παιδικών μας χρόνων
  που παρουσιάζεται επί σκηνής με την σκηνοθετική επιμέλεια της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη .
  Την μουσική έχει γράψει ο Χρίστος Γιαννόπουλος και τα σκηνικά - κοστούμια η Βάλια Ψωμιάδη. Παίζει πιάνο η Olena Fedko και ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση. Συμμετέχουν ο Φίλιππος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Χαριτάτος.

  περισσότερα
 • 21.05.2016

  "Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι" με τον Βασίλη Παπαβασιλείου

  Ο Βασίλης Παπαβασιλείου βρίσκεται στην Πάτρα και δίνει ένα εκπληκτικό μάθημα ιστορίας στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, καλεσμένος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ο σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας βρίσκει τον τρόπο να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, φιλοσοφώντας και κλείνοντας ειρωνικά το μάτι στους θεατές μέσα από το έργο του «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι»
  Μην χάσετε αυτή την συνάντηση με τον Βασίλη Παπαβασιλείου, που υποδύεται μοναδικά τον Φωκίωνα Καπνίδη στο Δημοτικό Θέτρο Απόλλων, έναν από τους ΄Ελληνες του 2016, που κάνουν τη διαδρομή ανάμεσα στις Συμπληγάδες των ΄μνημονίων και στα "ναι" και "όχι" των δημοψηφισμάτων.
  Θύμα και ο ίδιος των ψεκασμών, τρόφιμος του ΑΑΨΟΥ (΄Ασυλο Ανιάτως Ψεκασθέντων Ολικώς Υστερούντων), ο Φωκίων δίνει την τελευταία παράσταση σήμερα στην Πάτρα.

  περισσότερα
 • 12.05.2016

  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2016

  Η αντίστροφη μέτρηση για να γίνει ένα ακόμα Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας πραγματικότητα έχει αρχίσει.
  Σκοπός των φετινών εκδηλώσεων είναι, το φεστιβάλ να αποτελέσει σημείο αναφοράς και να γίνει εφαλτήριο μιας προσπάθειας η οποία αποσκοπεί, ο πολιτισμός να είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας με αποδέκτες όλους τους πολίτες και προπάντων το λαό από τον οποίο και πρέπει να πηγάζει.
  Στο πλαίσιο αυτό οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
  5 Θεματικές Ενότητες
  Jazz, World Music, Μαθητικό Φεστιβάλ, Δημοτικό Ωδείο, Βήμα Νέων Καλλιτεχνών.
  Ποικιλία Μορφών Τέχνης
  Μουσική, Θέατρο – Αρχαία Τραγωδία, Εικαστικά, Θέατρο Σκιών, Λόγος, Χορός, Κινηματογράφος.
  ΣΧΗΜΑΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
  *ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
  (Jazz: Joachim Kuhn - Andy Shepard - Rita Marcotulli, Igor Gruppman, Omar Faruk Tekbilek and Friends, Ζυλφί Λιβανελλί, Angelique Ιonatos, Discanto Siculo, Ross Daily κ.α.)
  *Καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες (Πετρολούκας Χαλκιάς, Μανώλης Μητσιάς, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη κ.α.)
  *Σχήματα και Δομές Δήμου Πατρέων (ΔΗΠΕΘΕ, Δημοτικό Ωδείο, Χορευτικό Δήμου)
  *Ερασιτεχνικά Σχήματα
  ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
  Ιταλία, Γαλλία Γερμανία
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
  Ρίον, Κρήνη, Πλάζ (κινηματογράφος – χορός)
  * Παράλληλες Εκδηλώσεις

  περισσότερα
 • 11.05.2016

  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού φοιτητικού Θεάτρου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στηρίζει το ετήσιο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού φοιτητικού Θεάτρου που θα διεξαχθεί στην πόλη μας από 13 έως 22 Μαΐου 2016. Πρόκειται για ένα δεκαήμερο γεμάτο παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής :
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5
  Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την παράσταση "Αντιγόνη" του Μπρεχτ , ώρα 20.00 στο θέατρο Απόλλων

  ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5
  1. Θεατρική Ομάδα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την παράσταση
  "Άλλη μια μέρα" , ώρα 18.00 στο θέατρο Λιθογραφείο
  2. Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Πειραιά με την παράσταση "Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος" , ώρα 21.00 στο θέατρο Απόλλων

  ΚΥΡΙΑΚΗ 15/5
  1. Θεατρική Ομάδα Άφαντοι, με την παράσταση "mistero buffo", ώρα 17.00 στο θέατρο Λιθογραφείο
  2. Θεατρική Ομάδα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την παράσταση "Η δολοφονία του Μαρά", ώρα 20.30 στο θέατρο Απόλλων

  περισσότερα
 • 11.05.2016

  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚέΣ ΤέΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑίΔΕΥΣΗ: ΣΥΛΛΟΓΙΚόΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡίΑ

  Πρόγραμμα Συμποσίου
  ​8.00 – 9.00
  Προσέλευση – Εγγραφές
  9.00 – 9.30
  Έναρξη
  Χαιρετισμοί

  9.30 – 10.10
  [DAS] Πρόταση εισαγωγής προγράμματος χοροθεάτρου, ειδικά διαμορφωμένης μεθοδολογίας, στην υποχρεωτική εκπαίδευση για ευδοκίμηση θετικών απόψεων απέναντι στο σώμα και τον εαυτό, για ενίσχυση της συνεργατικής και συναισθητικής στάσης, για την επικοινωνία, το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη στην ομάδα.
  Γαλάνη Μαρία-Μάρω PhD Χορογράφος, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
  Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης,Πανεπιστήμιο Πατρών

  Εκπαιδευτική πολιτική και η μοίρα της Τέχνης στο Ελληνικό Σχολείο
  Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος ​(PhD) Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
  10.10 – 11.30 Στρογγυλή Τράπεζα
  «Ένταξη των Παραστατικών Τεχνών στην Εκπαίδευση»
  Μαρία -Μάρω Γαλάνη (PhD) in Rhythm & Dramatic Play in Education Χορογράφος, μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών
  Κωνσταντίνος ​Γιαννόπουλος (PhD)
  Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
  Αικατερίνη Σαβράμη Χορολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών
  Πανεπιστημίου Πατρών Γεωργία Παρπαρούση PhD μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωάννα Ροϊλού PhD μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών. Χρυσή Καραπαναγιώτη Επίκουρη Καθηγήτρια Χημείας Περιβάλλοντος στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών .Παναγιώτης Πάγκαλος Αρχιτέκτων (PhD) Ιστορικός Αρχιτεκτονικής, ​Διδάσκων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών

  περισσότερα
 • 11.05.2016

  Όταν δεν… πιστεύεις στα όνειρά σου.-Μια ιστορία από έφηβους για έφηβους

  To Θεατρικό Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση με τίτλο "Όταν δεν…πιστεύεις στα όνειρά σου". Μια ιστορία από έφηβους για έφηβους , που πήρε το πρώτο βραβείο στον περσινό διαγωνισμό συγγραφής εφηβικού έργου.
  Πρόκειται για έναν οδηγό αναζήτησης της πραγματικής ευτυχίας που υπογράφει ο Περικλής Σιούντας και σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

  περισσότερα
 • 10.05.2016

  Βασίλης Παπαβασιλείου

  “Είμαι Έλλην. Ως εκ τούτου, μου είναι αδύνατον να είμαι σοβαρός. Σας ζητώ συγγνώμη.”
  Ο Παπαβασιλείου έρχετα στην Πάτρα,ι ως Φωκίων Καπνίδης, πολύ απλά: σαν ένας από μας, τους ΄Ελληνες του 2016, που κάνουμε τη διαδρομή μας ανάμεσα στις Συμπληγάδες των ΄μνημονίων και στα "ναι" και "όχι" των δημοψηφισμάτων, υφιστάμενοι τους ψεκασμούς των εχθρών του έθνους, του λαού, του γένους της φυλής...Θύμα των ψεκασμών, τρόφιμος του ΑΑΨΟΥ (΄Ασυλο Ανιάτως Ψεκασθέντων Ολικώς Υστερούντων), ο Φωκίων συντρόφεψε τους Αθηναίους το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα εξορμά ανά την επικράτεια. Διότι ο Φωκίων είναι σαν την Ελλάδα. Ανήκει μόνο στους ΄Ελληνες. Σε όλους τους ΄Ελληνες....

  περισσότερα
 • 09.05.2016

  Νύχτα στην Εθνική της Λείας Βιτάλη

  Μια αλλοδαπή. ‘Ένας νεαρός Έλληνας νεοναζί. Μια πρώην μετανάστρια στην Γερμανία που έγινε αφεντικό στην Ελλάδα. Ποιος θα προλάβει πρώτος να σηκώσει το όπλο του; Ο βιαστής, το θύμα ή ο ηθικός αυτουργός; Ένα έργο για τη σύγχρονη βία του ρατσισμού και την απελπισμένη ανάγκη μας για αγάπη.

  περισσότερα
 • 07.05.2016

  Πού είναι η μάνα σου μωρή?» της Δήμητρας Πέτρουλα

  ...εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της "Χ"...
  Θεατρική διασκευή Σοφία Αδαμίδου.Σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
  Σκηνικά – κοστούμια Χριστίνας Κωστέα .Φωτισμοί Ελίζα Αλεξανδροπούλου
  Παίζουν επίσης: Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου.

  περισσότερα
 • 06.05.2016

  O Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ

  Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων παρουσιάζουν τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 20.00.
  Πρόκειται για την γνωστή και τρυφερή ιστορία των παιδικών μας χρόνων
  που παρουσιάζεται επί σκηνής με την σκηνοθετική επιμέλεια της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη .
  Την μουσική έχει γράψει ο Χρίστος Γιαννόπουλος και τα σκηνικά - κοστούμια η Βάλια Ψωμιάδη. Παίζει πιάνο η Olena Fedko και ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση. Συμμετέχουν ο Φίλιππος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Χαριτάτος.

  περισσότερα
 • 05.05.2016

  Ανακοίνωση:

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία ακυρώνει τις παραστάσεις της παραγωγής:
  "Όταν δεν …πιστεύεις στα όνειρά σου" σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.
  Από την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να εξαργυρώσει τα εισιτήρια των παραστάσεων ή να τα μεταφέρει στις καινούργιες ημερομηνίες της πιο πάνω παραγωγής.

  περισσότερα
 • 05.05.2016

  Αφήγηση Παραμυθιών & Διάλεξη του Δημήτρη Αβούρη με θέμα: Η αφήγηση παραμυθιών στην εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία

  Με το σκεπτικό ότι η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών αποτελεί ένα δημιουργικό εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας φιλοξενεί τον αφηγητή παραμυθιών και συγγραφέα Δημήτρη Αβούρη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας
  Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, την Τρίτη 10 Μαΐου και την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 10 το πρωί , ο Δημήτρης Αβούρης , θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας και στα παιδιά του 62ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.
  Επίσης, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 7 το απόγευμα , θα συναντήσει εκπαιδευτικούς , φοιτητές αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του παραμυθιού στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, όπου θα δώσει διάλεξη με θέμα Η αφήγηση παραμυθιών στην εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία.
  Συντονίζει η ψυχολόγος Ευδοκία Στάμου- Βασιλειάδου.
  Η είσοδος για την διάλεξη είναι ελεύθερη –Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του του θεάτρου: 2610 273613.

  περισσότερα
 • 05.05.2016

  Πρόγραμμα εορτασμού Πρωτομαγιάς

  Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό ότι λόγω της 48ωρης απεργίας, τροποποιείται το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, ως εξής:
  Στις 7.30 το απόγευμα σήμερα ( 6 Μαΐου 2016) στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, θα εμφανιστεί το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.
  Στην ίδια πλατεία, στις 8.30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η βραδιά θα κλείσει με συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων και την Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού του Δήμου.

  περισσότερα
 • 20.04.2016

  1ο Επιστημονικό Συμπόσιο

  Η Τέχνη φτιαγμένη για ν’ ανταποκρίνεται στις δύσκολες στροφές του κόσμου, σε καιρό κρίσης καταφέρνει να ενώνει, να συγκρατεί, να παρηγορεί.
  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ομάδα DERIDAncetheatre Ensemble και την ομάδα εκπαιδευτικών NetDAS συνδιοργανώνουν το 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ με θέμα: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: συλλογικότητα & παρηγορία, στο πλαίσιο του έργου: Κίνηση - χορός χοροθέατρο στην υποχρεωτική εκπαίδευση «ο χορός ενώνει, συγκρατεί, παρηγορεί» DAS Project/ Dancetheatre Art in School.

  περισσότερα
 • 20.04.2016

  Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης...

  Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης, ένας σπουδαίος ηθοποιός του Θεάτρου και του Κινηματογράφου.
  Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάρτη του 2012, βάζοντας την καλλιτεχνική του σφραγίδα στο θέατρο της Πάτρας .
  Με το πάθος του για καλλιτεχνική δημιουργία, το ήθος του ,την ευγένεια και την καλοσύνη του γοήτευσε όχι μόνο το κοινό της πόλης μας , αλλά τους συνεργάτες του στο θέατρο, που αναγνώριζαν στο πρόσωπό του το μεγαλείο ενός σπουδαίου ανθρώπου της Τέχνης και του Πολιτισμού.

  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Τερζής, το Δ. Συμβούλιο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κώστας Καζάκος και το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, εκφράζουν την θλίψη τους για το θάνατο του Γιάννη Βόγλη και αποστέλλουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του.


  περισσότερα
 • 16.04.2016

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με το «Ελιξίριον Τσέχωφ!» στην Κεφαλονιά.

  Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας μετά την επιτυχημένη περιοδεία του στην Νοτιοδυτική Ελλάδα, αλλά και στις παραστάσεις στην Πάτρα με την σπαρταριστή κωμωδία Ελιξίριον Τσέχωφ!, σταματά στην Κεφαλονιά, την Δευτέρα 18/4 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος» & την Τρίτη 19/4 στο Πολύκεντρο Πυλάρου. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.00μμ

  περισσότερα

escort beylikdüzü escort escort izmir izmir escort سایت شرط بندی | کازینو آنلاین انفجار Canlı bahis Canlı casino