20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 16.01.2017

  Τελευταίες 7 παραστάσεις για τους "Μικροαστούς" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

  Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος παραστάσεων για τους "Μικροαστούς" του Μαξίμ Γκόρκι σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
  Με 7 ακόμη παραστάσεις στις 19, 20, 22 ,26, 27, 28 & 29 Ιανουαρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Οι Μικροαστοί του Μαξίμ Γκόρκι, είναι ένα έργο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αλληγορικό. Εκφράζει ιδέες , κοινωνικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και να καταχτούν το λαό.
  Αποκαλύπτει τη σύγκρουση ανάμεσα στις παλαιότερες γενιές και τις καινούργιες, ανάμεσα στους μικροαστούς με παρωχημένες ιδέες και τους νέους μέσα από τη διανόηση , με ένα νέο επαναστατικό πνεύμα.
  Οι ήρωες είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά και σύμβολα. Ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας σε αντίθεση και σύγκρουση.
  Από τη μια πλευρά οι μικροαστοί, περιχαρακωμένοι στην οικογενειακή εστία, πνιγμένοι στις προκαταλήψεις, αμέτοχοι, αντιδραστικοί, χωρίς παιδεία, με μοναδική τους έννοια το προσωπικό τους συμφέρον και την καλοπέραση.
  Εμμένουν στον ατομικισμό τους , κι από την άλλη ένας ολόκληρος κόσμος αρχίζει να αφυπνίζεται, με νέες ιδέες , να διαφοροποιείται συνειδητά ή ασυνείδητα, από την αστική και μικροαστική τάξη διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.
  Οι μικροαστοί, μέσα στη ζύμωση και το στρόβιλο των γεγονότων, μέσα στις νέες φιλοσοφικές και ιδεολογικές αναστροφές, μέσα στο χάος που τελικά επικρατεί στις σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς, στα παιδιά τους και τον έξω κόσμο, αντιδρούν παράλογα, απελπισμένα, χωρίς να αντιλαμβάνονται την επερχόμενη καταστροφή…

  περισσότερα
 • 12.01.2017

  Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ - «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη»

  Διδασκαλία ερμηνείας αρχαίου λόγου, Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Δήμος Αβδελιώδης
  Στα αρχαία ελληνικά με υπέρτιτλους στα ελληνικά & αγγλικά
  Η συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρυσι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων τη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 21:00 , με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

  περισσότερα
 • 12.01.2017

  Το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ με το "Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" στη ΜΕΡΙΜΝΑ

  Δύο από τις καλύτερες παραστάσεις του έδωσε το Άρμα Θέσπιδος, στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑ, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, 2017.
  Η χαρά των παιδιών που παρακολούθησαν την παράσταση, δεν περιγράφεται! Η συμμετοχή τους, το χειροκρότημα, το γέλιο, το πρόγραμμα της παράστασης στο χέρι τους, ένα αυτόγραφο , μια αγκαλιά με τους ηθοποιούς, ήταν εικόνες μοναδικές, αλλά και η πραγματική ανταμοιβή των ηθοποιών!
  Αυτή είναι η αξία της δημιουργίας. Τα παιδιά ζήτησαν να ξαναδούν την παράσταση, στον δικό τους χώρο και βέβαια το Άρμα Θέσπιδος, έχει την δυνατότητα να τους επισκεφτεί όσες φορές το θελήσουν, για να γελάσουν με την ανατρεπτική παράσταση του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
  Παίζουν οι ηθοποιοί :Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου

  Το Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει δυναμικά την θεατρική του διαδρομή και δίνει το παρόν σε όσους αγαπούν το καλό θέατρο και δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν την κεντρική σκηνή της πόλης.
  Είναι πράγματι μία σπουδαία προσφορά του Δήμου Πατρέων στους πολίτες της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

  περισσότερα
 • 12.01.2017

  Viva Mozart

  ΛΥΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΡΑ-ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ
  Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 21:00
  Στο πιάνο: Olena Fedko, Βασίλειος Λάζαρης, Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος
  Μουσική Διδασκαλία: Γεώργιος Γαλάνης
  Σκηνοθετική Επιμέλεια: Michael Seibel  περισσότερα
 • 11.01.2017

  Για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

  Το επόμενο διάστημα καλούνται οι Δήμοι -μαζί και ο Δήμος της Πάτρας- να υλοποιήσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., το οποίο αφορά συμπολίτες μας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
  Το ΚΕΑ είναι παροχές σε χρήμα (επίδομα), σε είδος (π.χ. κάρτα σίτισης) και σε υπηρεσίες (π.χ. παρακολούθηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης).
  Καλούμαστε ως Δήμος να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα συμβάλλοντας με το προσωπικό μας και τις υποδομές μας, στην καταγραφή των χιλιάδων δικαιούχων του ΚΕΑ.
  Χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση και το αναγκαίο προσωπικό, όταν μάλιστα πολύ καλά γνωρίζει η κυβέρνηση ότι οι Δήμοι στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.
  Η πείρα από τους άλλους Δήμους, δείχνει ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα (15 λεπτά περίπου η κάθε αίτηση), αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι ωφελούμενοι είναι χιλιάδες απαιτεί τη δημιουργία πολλών «κέντρων» καταγραφής. Ωστόσο οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές θα προκαλέσουν τεράστιες δυσκολίες στην υλοποίηση της καταγραφής.
  Εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι. Θα επανέλθουμε με αναλυτική ενημέρωση και στοιχεία για το πού θα μπορούν οι δικαιούχοι να απευθύνονται.

  περισσότερα
 • 11.01.2017

  Παρουσίαση βιβλίου - Θεατρικό Αναλόγιο

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:«Μονόλογοι από το Αιγαίο»
  Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στις 21.00
  στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα
  Το βιβλίο αποτελεί συλλογή 28 ιστοριών‐μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Τα παιδιά αυτά, τα οποία διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Έφηβοι οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τόσο στην πατρίδα όσο και στο ταξίδι τους, αλλά και για όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι όσα ονειρεύονται!
  Η παρουσίαση θα γίνει με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.
  Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολυροπούλου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Γιάννης Τσάκωνας
  Μουσικά θέματα: ο συνθέτης Νίκος Δημογιάννης
  Συμπράττουν οι συντελεστές της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο»: Διονυσία Ασπρογέρακα, Γιώργος Μπεκιάρης, Ανδριάνα Ταβαντζή, Γεωργία Τζανάκου, Χαρά Τσουκαλά

  περισσότερα
 • 10.01.2017

  «Μονόλογοι από το Αιγαίο»

  Παρουσίαση βιβλίου - Θεατρικό Αναλόγιο
  Μονόλογοι από το Αιγαίο-το ταξίδι και τα όνειρα ανήλικων προσφύγων
  Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 21.00
  Ελεύθερη είσοδος για το κοινό


  «Μονόλογοι από το Αιγαίο»
  Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στις 21.00
  στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα

  περισσότερα
 • 06.01.2017

  «Η γραμμή της λήθης»

  O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων του για το 2017, με ένα θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κάρλο Φουέντε «Τα κρυστάλλινα σύνορα», ξεκινώντας μια σειρά συνεργασιών και πολιτιστικών ανταλλαγών του Δήμου Πατρέων με το Δήμο Ικαρίας.
  Με τίτλο το Λαϊκό εργαστήρι πολιτισμού "Γ. Τσαρνάς" Δήμου Ικαρίας και η Ομάδα «ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» θα παρουσιάσουν στις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», ένα απόσπασμα που αφορά στην Μεξικάνικη νωπογραφία και τον μεγάλο συνεχιστή της και την σπουδαία λογοτεχνική κίνηση που έκανε την εμφάνισή της στις χώρες της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του 1960.

  περισσότερα
 • 06.01.2017

  Παιδική-Εφηβική Σκηνή: Ξένιας Καλογεροπούλου

  Η Παιδική-Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , υποδέχεται την περίοδο 2016 – 2017 ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της Ξένιας Καλογεροπούλου: Τον Οδυσσεβάχ μια ιστορία που γοητεύει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία.
  Πρόκειται για ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες , ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα .

  περισσότερα
 • 05.01.2017

  «Η γραμμή της λήθης»,

  O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων του για το 2017, με ένα θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κάρλο Φουέντε «Τα κρυστάλλινα σύνορα».
  Με τίτλο «Η γραμμή της λήθης», το Λαϊκό εργαστήρι πολιτισμού "Γ. Τσαρνάς" Δήμου Ικαρίας και η Ομάδα «ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» θα παρουσιάσουν στις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», ένα απόσπασμα που αφορά στην Μεξικάνικη νωπογραφία.
  Συμπράττουν: Χρύσανθος Μαρούλης: κιθάρα, φλογέρα Γιάννης Σκιτζής: κρουστά, Σαράντος Φράγκος: αφηγητής

  περισσότερα
 • 22.12.2016

  Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά με τους "Μικροαστούς", "Το παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" & τον "Oδυσσεβάχ" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

  Κεντρική Σκηνή
  "ΟΙ Μικροαστοί" του Μαξίμ Γκόρκι
  Σκηνοθεσία Κώστας Καζάκος
  Θέατρο Απόλλων
  Δεκέμβριος 2016
  Κυριακή 25 Δεκεμβρίου στις 21:00
  26, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου στις 21:00
  Ιανουάριος 2017
  1.2.4.5.6.7. στις 21:00
  και 8 Ιανουαρίου στις 19:00
  Τιμές εισιτηρίων :Γενική Είσοδος 15 ευρώ
  Φοιτητικό-Ομαδικό και άνω των 65:10 ευρώ
  Ανέργων-Αμέα:5 ευρώ
  Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610 273613 &
  http://www.ticketservices.gr
  --------------------------
  Άρμα Θέσπιδος
  "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ
  Σκηνοθεσία Χρήστος Στρέπκος
  Δεκέμβριος 2016
  ΠΑ-23 ΟΛΥΜΠΙΟΝ 6 μμ
  Δ- 26 5ο ΛΥΚ. ΜΑΡΟΥΔΑ 7 μμ
  ΤΡ-27 16Ο ΓΥΜΝ. 7.30 μμ
  ΤΕ-28 Κ. ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ 7μμ
  ΠΕ-29 ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5μμ
  ΠΑ-30 ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ 7μμ
  Ιανουάριος 2017
  ΤΡ-3 ΑΣΥΛΟ 7.30 μμ
  ΤΕ-4 ΓΗΡΟΚOMEIO 11 πμ
  ΠΕ-5 ΜΠΑΡΙ 9 μμ
  ΠΑ-6 ΜΠΑΡΙ 9 μμ
  ΤΡ-10 ΦΥΛΑΚΕΣ
  ΤΕ-11 ΣΤΑΔΙΟ 2ο ΛΥΚ. 10.00 πμ
  ΠΕ-12 ΜΕΡΙΜΝΑ 5 μμ
  Σ-14 ΜΠΑΡΙ 2ο ΔΣ 9 μμ
  ΤΡ-17 ΚΑΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓ.
  ΤΕ-18 ΚΑΠΗ ΖΑΡ/ΚΩΝ 5 μμ
  ΠΕ-19 ΚΑΠΗ ΑΓΥΙΑΣ
  Τιμές εισιτηρίων 5 ευρώ για όλη την οικογένεια
  3 ευρώ ατομικό.
  ------------------------------------------
  Παιδική Σκηνή
  "Oδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου
  Σκηνοθεσία Περικλής Βασιλόπουλος
  Θέατρο Απόλλων
  Δεκέμβριος 2016 :
  Κυριακή 25 Δεκεμβρίου στις 17:00.
  26, 27, 28 και 29 στις 17:00
  Ιανουάριος 2017:
  2, 3, 4, 5, 6 στις 17:00 & στις 8 Ιανουαρίου στις 11:00
  Τιμές εισιτηρίων:
  5 ευρώ για τα παιδιά, τους ανέργους,αμέα-φοιτητές και ομαδικό άνω των 10 ατόμων.
  8 ευρώ για τους ενήλικες.
  Τηλ.επικοινωνίας: 2610 273613 & http://www.ticketservices.gr
  Πληροφορίες:www.dipethepatras.gr


  Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  περισσότερα
 • 20.12.2016

  Άρμα Θέσπιδος

  Συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική του διαδρομή το Άρμα Θέσπιδος με την κωμωδία του Μαριβώ "Το Παιχνίδι του έρωτα και της Τύχης".
  Οι επόμενες παραστάσεις:
  21 Δεκεμβρίου - ΨΥΧ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΙΟ 11.00 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  22 Δεκεμβρίου ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ 7 μμ
  23 Δεκεμβρίου ΟΛΥΜΠΙΟΝ 5 μμ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  26 Δεκεμβρίου 5ο ΛΥΚΕΙΟ 7 μμ ΜΑΡΟΥΔΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ
  27 Δεκεμβρίου 16ο ΓΥΜΝ. 7 μμ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΕΩΣ
  28 Δεκεμβρίου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ
  29 Δεκεμβρίου ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5μμ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ-ΘΗΛΕΩΝ
  30 Δεκεμβρίου ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ 7 μμ ΚΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ
  3 Δεκεμβρίου ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ 7.30 μμ

  περισσότερα
 • 20.12.2016

  Νέος κύκλος Θεατρικών Εργαστηρίων για Ενήλικες

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας διοργανώνει κύκλους θεατρικών εργαστηρίων για ενήλικες. Κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη της υποκριτικής μέσα από βιωματικά εργαστήρια που θα διευθύνουν καλλιτέχνες σκηνοθέτες και ηθοποιοί. O πρώτος κύκλος των εργαστηρίων για τη θεατρική περίοδο 2016-2017 θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

  Κύκλος # 1 :Βασικές αρχές υποκριτικής με τον Χρήστο Στρέπκο
  Η υποκριτική είναι ένας ζωντανός διάλογος με το κοινό, ένα παιχνίδι έκφρασης και δημιουργίας. Όπως όλα τα παιχνίδια, έχει και αυτή τους κανόνες της. Μερικές από τις βασικές αρχές της υποκριτικής θα παρουσιάσει στον πρώτο κύκλο θεατρικών εργαστηρίων για ενήλικες ο συγγραφέας-ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρ. Στρέπκος .
  Αριθμός συναντήσεων/μαθημάτων: 4
  Διάρκεια κάθε μαθήματος: 2 ώρες
  Κόστος 4 μαθημάτων: 20€-φοιτητές 15€
  Ημερομηνίες μαθημάτων: Τετάρτες 11/01/2017, 18/01/2017, 25/01/2017, 1/02/2017
  Ώρα: 19:30-21:30
  Χώρος: Αίθουσα «Σώκαρη», Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, 3ος όροφος, Πλατεία Γεωργίου Α’ 17, Πάτρα.
  Εγγραφές από Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 – Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 τηλ. 2610623730 καθημερινές 11:00-14:00

  περισσότερα
 • 11.12.2016

  Άγια Νύχτα

  Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων |στις 21:00
  Στο πιάνο: Olena Fedko, Βασίλειος Λάζαρης, Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος
  Μουσική Διδασκαλία: Γεώργιος Γαλάνης
  Σκηνοθετική Επιμέλεια: Michael Seibel

  περισσότερα
 • 11.12.2016

  "Ο Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου

  Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί ξεκινά και επίσημα το ταξίδι του Οδυσσεβάχ για την Ιθαγδάτη. Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία που έχει γράψει η Ξένια Καλογεροπούλου και σκηνοθετεί ο Περικλής Βασιλόπουλος , είναι το έργο της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.
  Πρόκειται για ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες , ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα . Είναι η ιστορία του Οδυσσεβάχ, ή μήπως του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, που κουρασμένος από τις περιπέτειες του πολέμου ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του όμως αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων , ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων , συναντάει την Γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα . Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη?

  Στις 11 ακριβώς θα ξεκινήσει μία θεατρική δράση με τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση. Θα γνωρίσουν το θέατρο, θα παίξουν διαδραστικά, θα εκφραστούν μέσα από δράσεις δημιουργικής γραφής και θα πάρουν μια μικρή γεύση από τον Οδυσσεβάχ και τις περιπέτειές του!
  Υπεύθυνες αυτού του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος είναι οι εμψυχώτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου για παιδιά & εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας:
  Γιούλη Δούβου, Νικολέττα Κοτσινοπούλου και Μαρίνα Αγγελάτου.
  Ο Οδυσσεβάχ θα παίζεται καθημερινά για τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ενώ για όλη την οικογένεια τις Κυριακές του Δεκεμβρίου, 18 στις 11:00 & στις 25, 26, 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στις 17:00.
  Για την παράσταση της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του Δήμου μας να καλυτερέψει τον τρόπο διαβίωσης των μεταναστών στην Πάτρα μπορείτε να φέρετε είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, παιδικές τροφές και γάλατα μακράς διαρκείας, φάρμακα κλπ


  περισσότερα
 • 10.12.2016

  Φοιτητική εβδομάδα στο θέατρο Απόλλων Aπό 15 έως και 18 Δεκεμβρίου 2016

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, επαναλαμβάνει και αυτή την θεατρική περίοδο το θεσμό της φοιτητικής εβδομάδας. Με ένα εισιτήριο αξίας 5 ευρώ οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της Πάτρας, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το έργο του Μαξίμ Γκόρκι «Οι Μικροαστοί», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
  Πρόγραμμα παραστάσεων:
  Πέμπτη 15 , Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21:00.
  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19:00
  Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.
  Τηλ. ταμείου: 2610273613 και www.ticketservices.gr

  περισσότερα
 • 08.12.2016

  "Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι"- Βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα

  Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων παρουσιάζει την παράσταση Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι , βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα , την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ , πρωταγωνιστούν στην παράσταση που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Δημήτρης Σιούτης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Βάλιας Ψωμιάδη και συμμετέχουν τα παιδιά της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Έφη Κιτσαντά και Νίκος Τσίχλας. Στο πιάνο η Olena Fedko. Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση. Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα παίζει ο Κώστας Γιωτσόπουλος και στα κρουστά ο Γιώργος Μπαράκος.
  Πρόκειται για την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών που γίνεται για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Θέατρο υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων , του Πολιτιστικού Οργανισμού και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  Στη διάρκεια της παράστασης που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, τα παιδιά θα ψάλλουν και τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και όλοι μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε αυτή την τρυφερή γιορτή σιγοτραγουδώντας:
  τα μάγια είναι μυστικά , μα μυστικά δεν μένουν και πράγματα παράξενα άρχισαν να συμβαίνουν…

  περισσότερα
 • 08.12.2016

  ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

  ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
  Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 5 μ.μ.
  ΠΟΡΕΙΑ
  Από Παμπελοποννησιακό Στάδιο
  Και κατάληξη στο μόλο της Αγίου Νικολάου
  Συγκέντρωση 7:00 μ.μ.
  Ομιλητής ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

  περισσότερα
 • 07.12.2016

  H αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι

  Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων παρουσιάζει την παράσταση "Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι" , βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα , την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ , πρωταγωνιστούν στην παράσταση που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Δημήτρης Σιούτης.

  περισσότερα
 • 06.12.2016

  Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πατρέων με θέμα το Συνέδριο της ΚΕΔΕ

  Συνέντευξη Τύπου, με θέμα το Συνέδριο της ΚΕΔΕ και τις αποφάσεις του, καθώς και την κινητοποίηση της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη, παραχώρησαν σήμερα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος.
  Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:
  Όπως σας είναι γνωστό, το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, ολοκληρώθηκε το ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου συμμετείχαμε ως εκλεγμένοι σύνεδροι.
  Νιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε το λαό της Πάτρας, τους συνδημότες μας, γι αυτά που τους ετοιμάζουν.
  Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), συμφώνησαν στην ίδια στρατηγική γραμμή, στην «ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας» της Τοπικής Διοίκησης, με την αύξηση των ιδίων πόρων. Στο κεφάλαιο για την «φορολογική αποκέντρωση που θα εξασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως γράφουν, ζητούν να γίνει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, τοπικός φόρος, όπως σε όλα τα Ευρωπαϊκά και προηγμένα κράτη!!! Συμφώνησαν δηλαδή, στην παραπέρα αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την τοπική φορολογία και τα δημοτικά τέλη.

  περισσότερα
 • 01.12.2016

  Πρόγραμμα παραστάσεων του Άρματος Θέσπιδος, για τον Δεκέμβριο του 2016.

  ΤΕ-7 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΥ 7 μ.μ.
  ΠΕ-8 ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5.μ.μ. ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ-ΘΗΛΕΩΝ
  Σ -10 ΑΓ. ΠΑΝΤ/ΜΩΝ 7 μ.μ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΚΑΝΕΛ/ΠΟΥΛΟΥ
  Κ-11 50ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ 7.30 μ.μ. ΚΟΤΡΟΝΙ
  Δ-12 6o ΓΥΜΝ. 7 μ.μ. ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ
  ΤΡ-13 ΜΠΑΡΙ 10.30 13ο ΛΥΚΕΙΟ 54 μαθ.
  ΤΕ-14 Κ.Ψ.Υγ. Επιδαύρου 11.00
  ΠΕ-15 ΣΤΑΔΙΟ 12.00 1ο ΕΠΑΛ
  ΠΑ-16 ΣΤΑΔΙΟ 9μ.μ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣ. ΝΟΣΗΜ. ΘΩΡΑΚΟΣ
  Σ-17 ΓΥΜΝ. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 7μ.μ.
  Κ-18 4ο ΛΥΚ. ΑΡΟΗ 7μ.μ.
  ΤΡ-20 ΜΠΑΡΙ 10.30 π.μ.
  ΤΕ-21 ΨΥΧ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΙΟ 11.00 π.μ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  ΠΕ-22 ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ 7 μ.μ.
  ΠΑ-23 «ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ» 9 μ.μ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

  περισσότερα
 • 01.12.2016

  ΤΟ ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

  Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα δώσει παράσταση το «Άρμα Θέσπιδος» με το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.. Στο έργο, η πραγματική αγάπη υπερβαίνει και καταργεί τους ταξικούς διαχωρισμούς που η κοινωνία έχει επιβάλει στα άτομα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Είναι μια ρομαντική κωμωδία για την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων, την τυραννία των κοινωνικών ταμπού και τον θρίαμβο της αληθινής αγάπης.
  Το θεατρικό είναι μια προσφορά του Δήμου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προς τους απλούς πολίτες της πόλης και της Περιφέρειας, αφού δίνει παραστάσεις δωρεάν στα ιδρύματα και με ένα συμβολικό εισιτήριο στις άλλες παραστάσεις για να μπορεί να δει θέατρο όλη η οικογένεια.
  Το ατομικό εισιτήριο είναι 3 ευρώ.
  Όλη η οικογένεια με 5 ευρώ.
  Επόμενες Παραστάσεις
  ΤΕ-7 Δεκέμβρη ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΥ 7 μμ
  ΠΕ-8 Δεκέμβρη ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5 μ.μ.
  Σ- 10 Δεκέμβρη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ 7 μ.μ.
  Κ-11 Δεκέμβρη 50ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ 7.30 μ.μ.
  Δ-12 Δεκέμβρη 6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ 7 μ.μ.
  ΤΡ-13 Δεκέμβρη ΜΠΑΡΙ 10.30 μ.μ.
  ΤΕ-14 Δεκέμβρη ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓ. 11.00
  ΠΑ-16 Δεκέμβρη ΣΤΑΔΙΟ 9 μ.μ.
  Σ-17 Δεκέμβρη ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 7 μ.μ.
  Κ-18 Δεκέμβρη 4ο ΛΥΚΕΙΟ, ΑΡΟΗ 7 μ.μ.

  περισσότερα
 • 30.11.2016

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

  Συνέντευξη Τύπου, με θέμα την κινητοποίηση στις 9 Δεκέμβρη, παραχώρησαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος.
  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε μεταξύ άλλων:
  Στο χθεσινό μας Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης μας.
  Αυτό αφορά τη στήριξη στην ήδη αποφασισμένη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις 8 Δεκέμβρη και την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, για κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη.
  Αυτή την περίοδο, όπως γνωρίζετε, ετοιμάζεται ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017. Ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε συζητήσει και αποφασίσει τα βασικά στοιχεία που τον απαρτίζουν δηλαδή το Τεχνικό Πρόγραμμα, τα Ανταποδοτικά τέλη, τα Τέλη κοινόχρηστων χώρων.
  Αβίαστα και από το Τεχνικό Πρόγραμμα και στη συζήτηση για τα ανταποδοτικά, βγαίνει το συμπέρασμα, ότι με την υπάρχουσα χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές λαϊκές ανάγκες, όπως παιδικοί σταθμοί, αθλητικές εγκαταστάσεις, στήριξη εξαθλιωμένων συμπολιτών, έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας κ.α.
  Η ανεργία συνεχίζει να είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που εντείνονται και αγκαλιάζουν το σύνολο σχεδόν των λαϊκών οικογενειών.

  περισσότερα
 • 20.11.2016

  Το Άρμα Θέσπιδος ξεκινά την θεατρική του διαδρομή εκτός σκηνής με «Το Παιχνίδι του έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ Πρεμιέρα στο κέντρο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων

  Το Παιχνίδι του Έρωτα και της τύχης του Μαριβώ , μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 1ο κύκλο παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και συνεχίζει δυναμικά με την παράσταση που θα γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στο Κέντρο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων (Κανελλοπούλου 106 και Μητροπούλου, έξω Αγυιά) σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

  περισσότερα
 • 20.11.2016

  Oμιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου.

  Δημοκρατία για ποιόν;
  Είναι αλήθεια ότι Λίγες είναι οι έννοιες για τις οποίες έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα πολλά, ιδιαίτερα τους δύο τελευταίους αιώνες, όσο αυτή της δημοκρατίας. Έχει υπάρξει ως ιδέα, ως ιδανικό, ως σύνθημα και κραυγή στα χείλη εκατομμυρίων αγωνιζόμενων ανθρώπων, ως πολιτικό αίτημα και στόχος, ως δυνατότητα και ως πραγματικότητα, αλλά συχνά ως ιδεολόγημα εξαπάτησης.
  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η λεγόμενη «φλόγα της δημοκρατίας» άναψε στην αρχαιότητα σε πόλεις-κράτη όπου η μεγάλη μάζα των άμεσων παραγωγών του κοινωνικού πλούτου βρίσκονταν σε κατάσταση δουλείας, άρα δεν διέθεταν και το παραμικρό πολιτικό δικαίωμα. Ενδεικτικά, στα χρόνια της μέγιστης ακμής της αρχαίας Αθήνας, η αναλογία των πολιτών προς τους δούλους ήταν 1 προς 5. Η εξουσία του Δήμου, δηλαδή η «δημοκρατία», δεν ήταν επί της ουσίας παρά μια δημοκρατία μιας μειοψηφίας. Επρόκειτο για δημοκρατία μεταξύ του συνόλου των δουλοκτητών, μεγάλων και μικρών, η οποία θεμελιωνόταν στην ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της εργασίας της τάξης των δούλων, από την τάξη των δουλοκτητών-πολιτών ως συνόλου.
  Μέσα από αυτή την πολύ σύντομη αναδρομή φαίνεται η ιστορική ρίζα του χαρακτηριστικού εκείνου που συνοδεύει τη δημοκρατία, ως μορφή εξουσίας και διακυβέρνησης, σε όλη την κατοπινή της μακρόχρονη εξέλιξη. Δηλαδή: Η δημοκρατία είναι μια μορφή ταξικής πολιτικής εξουσίας, μια μορφή κράτους, που δεν αφορά εξίσου όλα τα μέλη μιας ανθρώπινης κοινωνίας.
  Δεν υπάρχει καθαρή «δημοκρατία». Όσο υπάρχουν τάξεις, θα υπάρχει πάντα δημοκρατία της μιας ή της άλλης τάξης. Κάθε δημοκρατία λοιπόν συνιστά στην πραγματικότητα ανεπτυγμένη και ολόπλευρη δημοκρατία για την κάθε φορά άρχουσα τάξη, αλλά ταυτόχρονα και μια ταξική δικτατορία επί της εκμεταλλευόμενης τάξης ή τάξεων.

  περισσότερα
 • 14.11.2016

  Άρμα Θέσπιδος: Τρεις τελευταίες παραστάσεις επί σκηνής για «Το Παιχνίδι του έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ .

  "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της τύχης" του Μαριβώ , μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου, ολοκληρώνει τον 1ο κύκλο παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  Με τρεις ακόμη παραστάσεις στις 18, 19 & 20 Νοεμβρίου 2016.
  Η θεατρική του διαδρομή θα συνεχιστεί εκτός θεάτρου με την παράσταση που θα γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στο Κέντρο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων (Κανελλοπούλου 106 και Μητροπούλου, έξω Αγιά)σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.
  Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει
  ανοιχτό μάθημα σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο:
  Η τεχνική του marivaudage και η ανακάλυψη του εαυτού στο θέατρο του 18ου αιώνα
  Το μάθημα θα είναι ανοιχτό σε όλους τους θεατές της παράστασης.
  Οι φοιτητές / φοιτήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση με ατέλεια και να συμμετέχουν στο ανοιχτό μάθημα, θα πρέπει να δηλώσουν το όνομά τους στη διδάσκουσα Ιωάννα Παπαγεωργίου ή στο e-class, μάθημα: Το ευρωπαϊκό θέατρο από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα.
  Υπεύθυνοι της δράσης είναι η καθηγήτρια κ. Ιωάννα Παπαγεωργίου και ο σκηνοθέτης της παράστασης Χρήστος Στρέπκος.

  περισσότερα
 • 13.11.2016

  «Μια πέτρα λάθος» του Θόδωρου Γράμψα

  Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θόδωρου Γράμψα «Μια πέτρα λάθος», στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:00.
  Το έργο αποτυπώνει τη σχέση Μάνας – Κόρης, που στο πέρασμα του χρόνου, από την αρχαιότητα ακόμη, σε διαφορετικές χώρες και λαούς, παραμένει το ίδιο δύσκολη, το ίδιο σκληρή πολλές φορές, αλλά και το ίδιο λυτρωτική.

  περισσότερα
 • 31.10.2016

  Φοιτητική Παρασκευή …στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, με εισιτήριο 5 ευρώ!

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά το θεσμό της φοιτητικής εβδομάδας, ανοίγει και φέτος την πόρτα του, στους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να παρακολουθήσουν την ανατρεπτική κωμωδία του Μαριβώ "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
  Με την διαφορά ότι για το Άρμα Θέσπιδος καθιερώνεται η Φοιτητική Παρασκευή. Με ένα εισιτήριο αξίας 5 ευρώ, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, κάθε Παρασκευή, έως και 20 Νοεμβρίου 2016.
  Ινφο:Δημοτικό Θέατρο Απόλλων- τηλ.2610273613


  περισσότερα

escort Escort Marmaris beylikdüzü escort izmir escort izmir escort pendik escort cialis 20 mg kamagra jel beylikdüzü escort nişantaşı escort kapalı escort merter escort fındıkzade escort şirinevler escort