20.05.2020

Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου. Πέτρος Βάης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Να μην είναι μια μέρα που προσποιούμαστε ότι τιμούμε για να εξιλεωθούμε για ό,τι καθημερινά «κακοποιούμε». Πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη, συνδέεται με τον τρόπο ζωής, την πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτιστική. Πολιτισμός είναι η εργασία του πατέρα και το σχολείο του παιδιού. Είναι το νοσοκομείο για όλους και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι η εξασφάλιση των ΑΜΕΑ και η διάβαση για τους ανάπηρους. Πολιτισμός είναι η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου και της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί.Πολιτισμός είναι και τα έργα τέχνης που δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά και η αξιοπρεπής ζωή των καλλιτεχνών. Στον χώρο των τεχνών, στον χώρο του θεάτρου, διαλεκτικά προχωρά η διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου και διαμορφώνονται οι συνειδήσεις – παράγεται πολιτισμός!

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 30.01.2017

  Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ- «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη»

  Η συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, Η αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σε ένα κατάμεστο θέατρο με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, επαναλαμβάνεται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στις 21:00.
  Το έργο που καθήλωσε χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με sold out παραστάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όσο και στην Ρουμανία, την Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια.

  Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλούσε ο Σωκράτης, κάνουν την παρακολούθηση της για τους θεατές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα της ημέρας της δίκης κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.

  Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται η προσδοκία να εκφέρεται η αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι, ώστε ν’ ακούγεται με έναν φυσικό, άμεσο και οικείο τρόπο χωρίς χαρακτήρα πειραματισμού, αναδεικνύοντας την αδιάλειπτη ενότητα όλων των μορφών της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

  περισσότερα
 • 29.01.2017

  Απόψε ΛΟΛΑ ΜΠΛΑΟΥ

  Μιούζικαλ για μια ηθοποιό
  Μετάφραση ΚΟΡΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ
  Απόδοση στίχων τραγουδιών ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΜΑΛΗ - ΚΟΡΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ
  Σκηνοθεσία MICHAEL SEIBEL
  Σκηνικά – Κοστούμια ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ
  Χορογραφίες ΟΛΓΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
  Video art ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
  Σχεδιασμός φωτισμών ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
  Παίζει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΜΑΛΗ- Στο πιάνο ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
  ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ-Παραστάσεις: 6, 7, 13, 14, 20, 21 Φεβρουαρίου 2017
  6 & 7 Μαρτίου 2017 - Έναρξη 21:00
  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ * ANIMA-ANIMAL

  περισσότερα
 • 28.01.2017

  “Ο Αρμένης” της Χαράς Κοσεγιάν

  Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. "O ΑΡΜΕΝΗΣ” είναι η δραματοποίηση του ομότιτλου λογοτεχνικού διηγήματος της Χαράς Κοσεγιάν ( από το βιβλίο "Η ΛΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ", εκδ."ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ" ), με χρήση αυθεντικού πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, στις 13 και 14 Μαρτίου 2917 στις 21:00.

  περισσότερα
 • 27.01.2017

  Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς με την Nαταλία Τσαλίκη και τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο,

  Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων για δύο μόνο παραστάσεις
  17 και 18 Μαρτίου 2017, στις 21:00.
  Η «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς» του Stephen Temperley, με πρωταγωνιστές τους Nαταλία Τσαλίκη και Προμηθέα Αλειφερόπουλο, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, καλεσμένη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.
  Για δύο μόνο παραστάσεις την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 21:00.
  Μια σπουδή πάνω στο ανέφικτο ιδεώδες της μουσικής, της τυραννίας του «σωστού» και του «λάθους». Μια ακροβατική «κολορατούρα» πάνω στην τέχνη, την αρρώστια, το θάνατο και τη μνήμη.

  περισσότερα
 • 22.01.2017

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23/1/2017

  -- Στις 13 Φλεβάρη, καλείστε στο Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν διευκολύνατε τη δράση της Χρυσής Αυγής. Γιατί φτάσαμε έως εδώ;
  -- Στις 13 Φλεβάρη δικάζομαι ως δήμαρχος της Πάτρας, γιατί αρνήθηκα - υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - να παραχωρήσω κοινόχρηστους χώρους του Δήμου στη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, για να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις. Η παραπομπή μου σε δίκη γίνεται μετά από κατάθεση μήνυσης εναντίον της Δημοτικής Αρχής τού τότε χρυσαυγίτη βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη.
  Οι γρήγορες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αποδεικνύουν ότι οι δικαστικές και κρατικές υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους, όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το αστικό Δίκαιο, κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού, καπιταλιστικού συστήματος.
  Με βάση αυτούς τους νόμους, δικάζεται η Δημοτική Αρχή. Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, μέσω του αρμόδιου τότε υπουργού Εσωτερικών, απαντώντας σε αντίστοιχη Επερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή, να σεβαστεί τη Χρυσή Αυγή ως κοινοβουλευτικό κόμμα, υποδεικνύοντας μάλιστα στους χρυσαυγίτες τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και συμμόρφωσης της Δημοτικής Αρχής.
  Ετσι, για το ίδιο ζήτημα, είδαμε ότι κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι κρατικές υπηρεσίες, όπως είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην περιοχή μας, καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, που εγκαλούν τη Δημοτική Αρχή ότι έδρασε παράτυπα. Ενα μέρος του κρατικού μηχανισμού δηλαδή, που τον βλέπουμε να κινητοποιείται άμεσα, για τη στήριξη των απαιτήσεων αυτού του φασιστικού μορφώματος. Μια ετοιμότητα που εντυπωσιάζει, και πρέπει να προβληματίσει, γιατί αυτοί οι κρατικοί μηχανισμοί, όταν πρόκειται για ζωτικές ανάγκες προστασίας της ζωής του λαού μας, κινούνται με πλήρη ραθυμία, και όχι λίγες φορές εχθρικά και απαξιωτικά. Πάρτε ως παράδειγμα, πρόσφατο, το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών. Μπροστά στο χιονιά, κανένας δεν κυνηγήθηκε, κανένας δεν καταλόγισε ευθύνες κ.λπ. Και φυσικά είναι δυο φορές πρόκληση όταν βλέπουμε με τι ευκολία αποφυλακίζεται ο δολοφόνος Ρουπακιάς, όταν το κυβερνητικό κλιμάκιο ποζάρει με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, όταν, τέλος, ένα ολόκληρο σύστημα επιχειρεί να ενσωματώσει το φασιστικό δηλητήριο, ντύνοντας πότε με την ανοχή, πότε με τον κοινοβουλευτικό μανδύα και πότε με το γράμμα της κρατικής γραφειοκρατίας.

  περισσότερα
 • 22.01.2017

  Κεντρική Σκηνή- Μαξίμ Γκόρκι

  Οι "Μικροαστοί", είναι ένα έργο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αλληγορικό. Εκφράζει ιδέες , κοινωνικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και να καταχτούν το λαό. Οι ήρωες είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά και σύμβολα. Ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας σε αντίθεση και σύγκρουση.
  Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
  Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
  Σκηνικά-Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
  Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη
  Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

  περισσότερα
 • 19.01.2017

  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΠΑΤΡΑΣ

  Θέμα: «Η εκπαίδευση που θέλω... και η εκπαίδευση που έχω». Με αφορμή το έργο του Αριστοφάνη Νεφέλες
  Περιγραφή:
  Τι θεωρεί ένας νέος ότι πρέπει να μάθει και τι θεωρεί ένας μεγάλος ότι πρέπει ένας νέος να ξέρει. Ένα εργαστήριο για το δίκαιο και το άδικο, το απαραίτητο και το άχρηστο, για το συντηρητισμό και την προοδευτικότητα , για το σύστημα της εκπαίδευσης, για την ανάγκη απόκτησης δεξιοτήτων, οξυδέρκειας, κριτικής ικανότητας, κοινωνικής χειραφέτησης, ως κύριους μοχλούς της λειτουργικής μας ένταξης στην κοινωνία του μέλλοντος.
  Ένα βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τα κοινά, που θα ερευνήσει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναλύσουμε ένα φιλοσοφικό, πολιτειακό, εκπαιδευτικό ζήτημα δια μέσω του θεάτρου. Μέσα από θεατρικές τεχνικές, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αυτοσχεδιασμό, ασκήσεις υποκριτικής, θέατρο της επινόησης, ρητορική, αρχές της σκηνικής σύνθεσης κ.ά. θα προσεγγίσουμε θέματα της παιδείας, της διαχείρισης του διαφορετικού, του διακαιώματος να έχουμε και να εκφέρουμε την γνώμη μας, τον τρόπο που μπορούμε να συνυπάρχουμε ισότιμα μέσα στο κοινωνικό σύνολο.
  Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ -Φοιτητές, άνεργοι: 25ευρώ
  Εμψυχώτριες: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος- σκηνοθέτης, Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός.
  Κυριακή 5 Φεβρουαρίου: 5:00- 7:30μμ.
  Σάββατο 11 Φεβρουαρίου: 5:00- 8:00μμ.
  Κυριακή 12 Φεβρουαρίου: 10:00- 3:00μμ.
  (Σύνολο διδ. ωρών: 15)
  Φαβιέρου 43, Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & Εφήβους ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
  Μετά το τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
  Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν με άνετα ρούχα και παιγνιώδη διάθεση!
  Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: Ανδριάνα Αγγελοπούλου: 6947 354515

  περισσότερα
 • 17.01.2017

  Άρμα Θέσπιδος-Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης

  Το Άρμα Θέσπιδος με την εξαιρετική παράσταση "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία:
  Ιανουάριος 2017

  ΤΡ-17 ΚΑΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓ. 5 μ..μ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΙΩΝΙΑΣ
  ΤΕ-18 ΚΑΠΗ ΖΑΡ/ΚΩΝ 5 μ.μ. ΠΡΑΤΣΙΚΑ πριν την ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  ΠΕ-19 ΚΑΠΗ ΑΓΥΙΑΣ 5 μ.μ. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, ΑΓΥΙΑ
  ΠΑ-20 21ο ΔΣ 7 μ.μ. ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΕΤΧ
  Κ-22 16ο ΔΣ 7 μ.μ. ΝΟΤΑΡΑ, ΑΓΥΙΑ
  Δ-23 7ο ΔΣ 6 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΛΑΤΕΡΟΥ
  ΤΡ-24 41ο ΔΣ 7 μ.μ. ΠΕΛΟΠΟΣ, ΕΓΛΥΚΑΔΑ
  ΤΕ-25 Ε.Κ.Ψ.Υ. 11 π.μ. ΜΥΚΗΝΩΝ 1. ΠΡΩΝ ΙΚΑ
  ΠΕ-26 ΣΟΨΥ 8 μ.μ. ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ

  περισσότερα
 • 16.01.2017

  Τελευταίες 7 παραστάσεις για τους "Μικροαστούς" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

  Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος παραστάσεων για τους "Μικροαστούς" του Μαξίμ Γκόρκι σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
  Με 7 ακόμη παραστάσεις στις 19, 20, 22 ,26, 27, 28 & 29 Ιανουαρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Οι Μικροαστοί του Μαξίμ Γκόρκι, είναι ένα έργο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αλληγορικό. Εκφράζει ιδέες , κοινωνικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και να καταχτούν το λαό.
  Αποκαλύπτει τη σύγκρουση ανάμεσα στις παλαιότερες γενιές και τις καινούργιες, ανάμεσα στους μικροαστούς με παρωχημένες ιδέες και τους νέους μέσα από τη διανόηση , με ένα νέο επαναστατικό πνεύμα.
  Οι ήρωες είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά και σύμβολα. Ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας σε αντίθεση και σύγκρουση.
  Από τη μια πλευρά οι μικροαστοί, περιχαρακωμένοι στην οικογενειακή εστία, πνιγμένοι στις προκαταλήψεις, αμέτοχοι, αντιδραστικοί, χωρίς παιδεία, με μοναδική τους έννοια το προσωπικό τους συμφέρον και την καλοπέραση.
  Εμμένουν στον ατομικισμό τους , κι από την άλλη ένας ολόκληρος κόσμος αρχίζει να αφυπνίζεται, με νέες ιδέες , να διαφοροποιείται συνειδητά ή ασυνείδητα, από την αστική και μικροαστική τάξη διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.
  Οι μικροαστοί, μέσα στη ζύμωση και το στρόβιλο των γεγονότων, μέσα στις νέες φιλοσοφικές και ιδεολογικές αναστροφές, μέσα στο χάος που τελικά επικρατεί στις σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς, στα παιδιά τους και τον έξω κόσμο, αντιδρούν παράλογα, απελπισμένα, χωρίς να αντιλαμβάνονται την επερχόμενη καταστροφή…

  περισσότερα
 • 12.01.2017

  Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ - «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη»

  Διδασκαλία ερμηνείας αρχαίου λόγου, Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Δήμος Αβδελιώδης
  Στα αρχαία ελληνικά με υπέρτιτλους στα ελληνικά & αγγλικά
  Η συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρυσι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων τη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 21:00 , με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

  περισσότερα
 • 12.01.2017

  Το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ με το "Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" στη ΜΕΡΙΜΝΑ

  Δύο από τις καλύτερες παραστάσεις του έδωσε το Άρμα Θέσπιδος, στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑ, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, 2017.
  Η χαρά των παιδιών που παρακολούθησαν την παράσταση, δεν περιγράφεται! Η συμμετοχή τους, το χειροκρότημα, το γέλιο, το πρόγραμμα της παράστασης στο χέρι τους, ένα αυτόγραφο , μια αγκαλιά με τους ηθοποιούς, ήταν εικόνες μοναδικές, αλλά και η πραγματική ανταμοιβή των ηθοποιών!
  Αυτή είναι η αξία της δημιουργίας. Τα παιδιά ζήτησαν να ξαναδούν την παράσταση, στον δικό τους χώρο και βέβαια το Άρμα Θέσπιδος, έχει την δυνατότητα να τους επισκεφτεί όσες φορές το θελήσουν, για να γελάσουν με την ανατρεπτική παράσταση του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
  Παίζουν οι ηθοποιοί :Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου

  Το Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει δυναμικά την θεατρική του διαδρομή και δίνει το παρόν σε όσους αγαπούν το καλό θέατρο και δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν την κεντρική σκηνή της πόλης.
  Είναι πράγματι μία σπουδαία προσφορά του Δήμου Πατρέων στους πολίτες της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

  περισσότερα
 • 12.01.2017

  Viva Mozart

  ΛΥΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΡΑ-ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ
  Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 21:00
  Στο πιάνο: Olena Fedko, Βασίλειος Λάζαρης, Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος
  Μουσική Διδασκαλία: Γεώργιος Γαλάνης
  Σκηνοθετική Επιμέλεια: Michael Seibel  περισσότερα
 • 11.01.2017

  Για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

  Το επόμενο διάστημα καλούνται οι Δήμοι -μαζί και ο Δήμος της Πάτρας- να υλοποιήσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., το οποίο αφορά συμπολίτες μας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
  Το ΚΕΑ είναι παροχές σε χρήμα (επίδομα), σε είδος (π.χ. κάρτα σίτισης) και σε υπηρεσίες (π.χ. παρακολούθηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης).
  Καλούμαστε ως Δήμος να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα συμβάλλοντας με το προσωπικό μας και τις υποδομές μας, στην καταγραφή των χιλιάδων δικαιούχων του ΚΕΑ.
  Χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση και το αναγκαίο προσωπικό, όταν μάλιστα πολύ καλά γνωρίζει η κυβέρνηση ότι οι Δήμοι στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.
  Η πείρα από τους άλλους Δήμους, δείχνει ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα (15 λεπτά περίπου η κάθε αίτηση), αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι ωφελούμενοι είναι χιλιάδες απαιτεί τη δημιουργία πολλών «κέντρων» καταγραφής. Ωστόσο οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές θα προκαλέσουν τεράστιες δυσκολίες στην υλοποίηση της καταγραφής.
  Εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι. Θα επανέλθουμε με αναλυτική ενημέρωση και στοιχεία για το πού θα μπορούν οι δικαιούχοι να απευθύνονται.

  περισσότερα
 • 11.01.2017

  Παρουσίαση βιβλίου - Θεατρικό Αναλόγιο

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:«Μονόλογοι από το Αιγαίο»
  Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στις 21.00
  στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα
  Το βιβλίο αποτελεί συλλογή 28 ιστοριών‐μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Τα παιδιά αυτά, τα οποία διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Έφηβοι οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τόσο στην πατρίδα όσο και στο ταξίδι τους, αλλά και για όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι όσα ονειρεύονται!
  Η παρουσίαση θα γίνει με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.
  Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολυροπούλου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Γιάννης Τσάκωνας
  Μουσικά θέματα: ο συνθέτης Νίκος Δημογιάννης
  Συμπράττουν οι συντελεστές της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο»: Διονυσία Ασπρογέρακα, Γιώργος Μπεκιάρης, Ανδριάνα Ταβαντζή, Γεωργία Τζανάκου, Χαρά Τσουκαλά

  περισσότερα
 • 10.01.2017

  «Μονόλογοι από το Αιγαίο»

  Παρουσίαση βιβλίου - Θεατρικό Αναλόγιο
  Μονόλογοι από το Αιγαίο-το ταξίδι και τα όνειρα ανήλικων προσφύγων
  Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 21.00
  Ελεύθερη είσοδος για το κοινό


  «Μονόλογοι από το Αιγαίο»
  Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στις 21.00
  στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα

  περισσότερα
 • 06.01.2017

  «Η γραμμή της λήθης»

  O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων του για το 2017, με ένα θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κάρλο Φουέντε «Τα κρυστάλλινα σύνορα», ξεκινώντας μια σειρά συνεργασιών και πολιτιστικών ανταλλαγών του Δήμου Πατρέων με το Δήμο Ικαρίας.
  Με τίτλο το Λαϊκό εργαστήρι πολιτισμού "Γ. Τσαρνάς" Δήμου Ικαρίας και η Ομάδα «ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» θα παρουσιάσουν στις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», ένα απόσπασμα που αφορά στην Μεξικάνικη νωπογραφία και τον μεγάλο συνεχιστή της και την σπουδαία λογοτεχνική κίνηση που έκανε την εμφάνισή της στις χώρες της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του 1960.

  περισσότερα
 • 06.01.2017

  Παιδική-Εφηβική Σκηνή: Ξένιας Καλογεροπούλου

  Η Παιδική-Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , υποδέχεται την περίοδο 2016 – 2017 ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της Ξένιας Καλογεροπούλου: Τον Οδυσσεβάχ μια ιστορία που γοητεύει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία.
  Πρόκειται για ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες , ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα .

  περισσότερα
 • 05.01.2017

  «Η γραμμή της λήθης»,

  O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων του για το 2017, με ένα θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κάρλο Φουέντε «Τα κρυστάλλινα σύνορα».
  Με τίτλο «Η γραμμή της λήθης», το Λαϊκό εργαστήρι πολιτισμού "Γ. Τσαρνάς" Δήμου Ικαρίας και η Ομάδα «ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» θα παρουσιάσουν στις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», ένα απόσπασμα που αφορά στην Μεξικάνικη νωπογραφία.
  Συμπράττουν: Χρύσανθος Μαρούλης: κιθάρα, φλογέρα Γιάννης Σκιτζής: κρουστά, Σαράντος Φράγκος: αφηγητής

  περισσότερα
 • 22.12.2016

  Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά με τους "Μικροαστούς", "Το παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" & τον "Oδυσσεβάχ" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

  Κεντρική Σκηνή
  "ΟΙ Μικροαστοί" του Μαξίμ Γκόρκι
  Σκηνοθεσία Κώστας Καζάκος
  Θέατρο Απόλλων
  Δεκέμβριος 2016
  Κυριακή 25 Δεκεμβρίου στις 21:00
  26, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου στις 21:00
  Ιανουάριος 2017
  1.2.4.5.6.7. στις 21:00
  και 8 Ιανουαρίου στις 19:00
  Τιμές εισιτηρίων :Γενική Είσοδος 15 ευρώ
  Φοιτητικό-Ομαδικό και άνω των 65:10 ευρώ
  Ανέργων-Αμέα:5 ευρώ
  Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610 273613 &
  http://www.ticketservices.gr
  --------------------------
  Άρμα Θέσπιδος
  "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ
  Σκηνοθεσία Χρήστος Στρέπκος
  Δεκέμβριος 2016
  ΠΑ-23 ΟΛΥΜΠΙΟΝ 6 μμ
  Δ- 26 5ο ΛΥΚ. ΜΑΡΟΥΔΑ 7 μμ
  ΤΡ-27 16Ο ΓΥΜΝ. 7.30 μμ
  ΤΕ-28 Κ. ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ 7μμ
  ΠΕ-29 ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5μμ
  ΠΑ-30 ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ 7μμ
  Ιανουάριος 2017
  ΤΡ-3 ΑΣΥΛΟ 7.30 μμ
  ΤΕ-4 ΓΗΡΟΚOMEIO 11 πμ
  ΠΕ-5 ΜΠΑΡΙ 9 μμ
  ΠΑ-6 ΜΠΑΡΙ 9 μμ
  ΤΡ-10 ΦΥΛΑΚΕΣ
  ΤΕ-11 ΣΤΑΔΙΟ 2ο ΛΥΚ. 10.00 πμ
  ΠΕ-12 ΜΕΡΙΜΝΑ 5 μμ
  Σ-14 ΜΠΑΡΙ 2ο ΔΣ 9 μμ
  ΤΡ-17 ΚΑΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓ.
  ΤΕ-18 ΚΑΠΗ ΖΑΡ/ΚΩΝ 5 μμ
  ΠΕ-19 ΚΑΠΗ ΑΓΥΙΑΣ
  Τιμές εισιτηρίων 5 ευρώ για όλη την οικογένεια
  3 ευρώ ατομικό.
  ------------------------------------------
  Παιδική Σκηνή
  "Oδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου
  Σκηνοθεσία Περικλής Βασιλόπουλος
  Θέατρο Απόλλων
  Δεκέμβριος 2016 :
  Κυριακή 25 Δεκεμβρίου στις 17:00.
  26, 27, 28 και 29 στις 17:00
  Ιανουάριος 2017:
  2, 3, 4, 5, 6 στις 17:00 & στις 8 Ιανουαρίου στις 11:00
  Τιμές εισιτηρίων:
  5 ευρώ για τα παιδιά, τους ανέργους,αμέα-φοιτητές και ομαδικό άνω των 10 ατόμων.
  8 ευρώ για τους ενήλικες.
  Τηλ.επικοινωνίας: 2610 273613 & http://www.ticketservices.gr
  Πληροφορίες:www.dipethepatras.gr


  Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  περισσότερα
 • 20.12.2016

  Άρμα Θέσπιδος

  Συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική του διαδρομή το Άρμα Θέσπιδος με την κωμωδία του Μαριβώ "Το Παιχνίδι του έρωτα και της Τύχης".
  Οι επόμενες παραστάσεις:
  21 Δεκεμβρίου - ΨΥΧ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΙΟ 11.00 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  22 Δεκεμβρίου ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ 7 μμ
  23 Δεκεμβρίου ΟΛΥΜΠΙΟΝ 5 μμ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  26 Δεκεμβρίου 5ο ΛΥΚΕΙΟ 7 μμ ΜΑΡΟΥΔΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ
  27 Δεκεμβρίου 16ο ΓΥΜΝ. 7 μμ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΕΩΣ
  28 Δεκεμβρίου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ
  29 Δεκεμβρίου ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5μμ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ-ΘΗΛΕΩΝ
  30 Δεκεμβρίου ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ 7 μμ ΚΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ
  3 Δεκεμβρίου ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ 7.30 μμ

  περισσότερα
 • 20.12.2016

  Νέος κύκλος Θεατρικών Εργαστηρίων για Ενήλικες

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας διοργανώνει κύκλους θεατρικών εργαστηρίων για ενήλικες. Κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη της υποκριτικής μέσα από βιωματικά εργαστήρια που θα διευθύνουν καλλιτέχνες σκηνοθέτες και ηθοποιοί. O πρώτος κύκλος των εργαστηρίων για τη θεατρική περίοδο 2016-2017 θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

  Κύκλος # 1 :Βασικές αρχές υποκριτικής με τον Χρήστο Στρέπκο
  Η υποκριτική είναι ένας ζωντανός διάλογος με το κοινό, ένα παιχνίδι έκφρασης και δημιουργίας. Όπως όλα τα παιχνίδια, έχει και αυτή τους κανόνες της. Μερικές από τις βασικές αρχές της υποκριτικής θα παρουσιάσει στον πρώτο κύκλο θεατρικών εργαστηρίων για ενήλικες ο συγγραφέας-ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρ. Στρέπκος .
  Αριθμός συναντήσεων/μαθημάτων: 4
  Διάρκεια κάθε μαθήματος: 2 ώρες
  Κόστος 4 μαθημάτων: 20€-φοιτητές 15€
  Ημερομηνίες μαθημάτων: Τετάρτες 11/01/2017, 18/01/2017, 25/01/2017, 1/02/2017
  Ώρα: 19:30-21:30
  Χώρος: Αίθουσα «Σώκαρη», Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, 3ος όροφος, Πλατεία Γεωργίου Α’ 17, Πάτρα.
  Εγγραφές από Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 – Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 τηλ. 2610623730 καθημερινές 11:00-14:00

  περισσότερα
 • 11.12.2016

  Άγια Νύχτα

  Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων |στις 21:00
  Στο πιάνο: Olena Fedko, Βασίλειος Λάζαρης, Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος
  Μουσική Διδασκαλία: Γεώργιος Γαλάνης
  Σκηνοθετική Επιμέλεια: Michael Seibel

  περισσότερα
 • 11.12.2016

  "Ο Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου

  Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί ξεκινά και επίσημα το ταξίδι του Οδυσσεβάχ για την Ιθαγδάτη. Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία που έχει γράψει η Ξένια Καλογεροπούλου και σκηνοθετεί ο Περικλής Βασιλόπουλος , είναι το έργο της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.
  Πρόκειται για ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες , ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα . Είναι η ιστορία του Οδυσσεβάχ, ή μήπως του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, που κουρασμένος από τις περιπέτειες του πολέμου ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του όμως αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων , ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων , συναντάει την Γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα . Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη?

  Στις 11 ακριβώς θα ξεκινήσει μία θεατρική δράση με τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση. Θα γνωρίσουν το θέατρο, θα παίξουν διαδραστικά, θα εκφραστούν μέσα από δράσεις δημιουργικής γραφής και θα πάρουν μια μικρή γεύση από τον Οδυσσεβάχ και τις περιπέτειές του!
  Υπεύθυνες αυτού του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος είναι οι εμψυχώτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου για παιδιά & εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας:
  Γιούλη Δούβου, Νικολέττα Κοτσινοπούλου και Μαρίνα Αγγελάτου.
  Ο Οδυσσεβάχ θα παίζεται καθημερινά για τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ενώ για όλη την οικογένεια τις Κυριακές του Δεκεμβρίου, 18 στις 11:00 & στις 25, 26, 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στις 17:00.
  Για την παράσταση της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του Δήμου μας να καλυτερέψει τον τρόπο διαβίωσης των μεταναστών στην Πάτρα μπορείτε να φέρετε είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, παιδικές τροφές και γάλατα μακράς διαρκείας, φάρμακα κλπ


  περισσότερα
 • 10.12.2016

  Φοιτητική εβδομάδα στο θέατρο Απόλλων Aπό 15 έως και 18 Δεκεμβρίου 2016

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, επαναλαμβάνει και αυτή την θεατρική περίοδο το θεσμό της φοιτητικής εβδομάδας. Με ένα εισιτήριο αξίας 5 ευρώ οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της Πάτρας, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το έργο του Μαξίμ Γκόρκι «Οι Μικροαστοί», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
  Πρόγραμμα παραστάσεων:
  Πέμπτη 15 , Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21:00.
  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19:00
  Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.
  Τηλ. ταμείου: 2610273613 και www.ticketservices.gr

  περισσότερα
 • 08.12.2016

  "Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι"- Βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα

  Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων παρουσιάζει την παράσταση Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι , βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα , την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ , πρωταγωνιστούν στην παράσταση που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Δημήτρης Σιούτης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Βάλιας Ψωμιάδη και συμμετέχουν τα παιδιά της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Έφη Κιτσαντά και Νίκος Τσίχλας. Στο πιάνο η Olena Fedko. Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση. Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα παίζει ο Κώστας Γιωτσόπουλος και στα κρουστά ο Γιώργος Μπαράκος.
  Πρόκειται για την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών που γίνεται για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Θέατρο υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων , του Πολιτιστικού Οργανισμού και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  Στη διάρκεια της παράστασης που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, τα παιδιά θα ψάλλουν και τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και όλοι μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε αυτή την τρυφερή γιορτή σιγοτραγουδώντας:
  τα μάγια είναι μυστικά , μα μυστικά δεν μένουν και πράγματα παράξενα άρχισαν να συμβαίνουν…

  περισσότερα
 • 08.12.2016

  ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

  ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
  Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 5 μ.μ.
  ΠΟΡΕΙΑ
  Από Παμπελοποννησιακό Στάδιο
  Και κατάληξη στο μόλο της Αγίου Νικολάου
  Συγκέντρωση 7:00 μ.μ.
  Ομιλητής ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

  περισσότερα
 • 07.12.2016

  H αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι

  Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων παρουσιάζει την παράσταση "Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι" , βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα , την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ , πρωταγωνιστούν στην παράσταση που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Δημήτρης Σιούτης.

  περισσότερα
 • 06.12.2016

  Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πατρέων με θέμα το Συνέδριο της ΚΕΔΕ

  Συνέντευξη Τύπου, με θέμα το Συνέδριο της ΚΕΔΕ και τις αποφάσεις του, καθώς και την κινητοποίηση της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη, παραχώρησαν σήμερα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος.
  Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:
  Όπως σας είναι γνωστό, το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, ολοκληρώθηκε το ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου συμμετείχαμε ως εκλεγμένοι σύνεδροι.
  Νιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε το λαό της Πάτρας, τους συνδημότες μας, γι αυτά που τους ετοιμάζουν.
  Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), συμφώνησαν στην ίδια στρατηγική γραμμή, στην «ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας» της Τοπικής Διοίκησης, με την αύξηση των ιδίων πόρων. Στο κεφάλαιο για την «φορολογική αποκέντρωση που θα εξασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως γράφουν, ζητούν να γίνει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, τοπικός φόρος, όπως σε όλα τα Ευρωπαϊκά και προηγμένα κράτη!!! Συμφώνησαν δηλαδή, στην παραπέρα αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την τοπική φορολογία και τα δημοτικά τέλη.

  περισσότερα
1xbet 1xbet bahisno1 bahsegel casino siteleri ecopayz güvenilir bahis siteleri canlı bahis siteleri iddaa marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis restbet canlı skor süperbahis mobilbahis marsbahis marsbahis marsbahis marsbahis
onwin giriş

escort beylikdüzü escort escort izmir izmir escort piabet giris deneme bonusu veren siteler PDKS vdcasino